Scholes: Szezonról szezonra 2. rész

A Manchester United elmúlt másfél évtizedének egyik legmeghatározóbb alakja, Paul Scholes tegnap jelentette be visszavonulását az aktív futballtól, ezért összeszedtük a csapatnál eltöltött szezonjait. 2. rész


2003/2004: 36(4) mérkõzés / 14 gól

Paul kilenc gólt vállalt a bajnokságban, egyet Európában, és négyet az FA kupában, amely hozzásegítette a Manchester Unitedet, hogy egészen a Milwall elleni, gyõztes döntõig meneteljen. Az Aston Villa elleni lökete csodálatos volt, de a birminghamiek pályáján az Arsenal elleni elõdöntõben szerzett találata volt talán a legfontosabb. Mindig hihetetlen nagy hatással volt a csapat játékára, többek között négy gólt szerzett a városi rivális City ellen ebben a szezonban. Ennek ellenére egy találat érvénytelenítését azonban valószínûleg örökké sajnálni fogja - ugyanis akár két gólja is lehetett volna a Bajnokok Ligájában, ha a Porto elleni mérkõzésen az Old Traffordon nem fújják vissza az akciót tévesen les miatt.

 

 

2004/2005: 43(6) mérkõzés / 12 gól

Ezúttal csalódást okozott számára az FA kupa, ugyanis Scholesy elhibázott büntetõjével kaptak ki az Arsenal elleni döntõben. Az eset mindenkit lesújtott, különösen Paul-t, aki háromszor talált be a sorozatban, hiszen a United végig irányította a mérkõzést. A 2004-es Eb-t követõen visszavonult az angol válogatottól, így minden erejével a Vörös Ördögök sikereire koncentrálhatott.

 

 

2005/2006: 25(2) mérkõzés / 3 gól 

Paulnak személyszerint ez volt az egyik legnehezebb szezonja. Nagyon döcögõsen indult számára a szezon, ráadásul elismerte, nem passzol a személyiségéhez, hogy õ viselje a csapatkapitányi karszalagot, ami Roy Keane elküldésével került a tulajdonába. Már éppen megtalálta volt a régi ritmust és formáját, amikor Birminghamben egy ütközést követõen kettõslátása lett, ami miatt 2006 elsõ négy hónapját kénytelen is volt kihagyni. Már éppen spekulációk kezdtek napvilágot látni további jövõjével kapcsolatban, amikor a szezon utolsó mérkõzésén csereként visszatért, eloszlatva ezzel minden kétkedést.

 

2006/2007: 41(2) mérkõzés / 7 gól

Scholes kulcsfigurája volt a három év után újra bajnoki címet nyerõ csapatnak, amelyet legjobban az Aston Villa ellen, éppen Király Gábornak ragasztott kapásgólja szemléltetett a legjobban. Az eltiltását követõen a Newcastle ellen lõtt duplája ismét megmutatta, hogy remek érzéke van a gólszerzéshez, de valószínûleg szezonbeli legfontosabb gólját az Old Traffordon lõtte átlövésbõl a Blackburn ellen. Valószínûleg nem élte meg olyan nagy sikernek, hogy õ lett a mérkõzés legjobbja a csapat Bajnokok Ligája elõdöntõbeli vereségekor, az AC Milan ellen.

 

 

2007/2008: 30(4) mérkõzés / 2 gól

A Barcelona elleni csodálatos gólja egészen Moszkváig repítette a Unitedet, ahol aztán sikerült begyûjteni a Bajnokok Ligája serleget is a Premier League bajnoki címe mellé. Ez mindösszesen a második, és egyben az utolsó alkalom is a szezonban, hogy megzörgette az ellenfelek hálóját. Az elsõt még a Portsmouth ellen szerezte a szezon elején, ám az idõzítés tökéletesnek bizonyult azon a csodálatos manchesteri estén, amely karriere egyik legnagyobb fénypontja marad.

 

2008/2009: 23(12) mérkõzés / 3 gól

Ezúttal három aranyérem is kerülhetett a vitrinjébe, ugyanis amellett, hogy Sir Alex Ferguson legénysége ismét bajnok lett, begyûjtötték a klubvilágbajnoki címet és a Ligakupát is. Lehet, hogy a Barcelona megnyerte a Bajnokok Ligája döntõjét, de erre az évre is méltán emlékezhet Scholes, miután áttörte a 600 mérkõzéses határt a United mezében a Portsmouth ellen. Egy szalagsérülés, illetve idõsödõ kora miatt már nem képviselt olyan lövõerõt, mint korábban, ám passzai és meglátásai egyre jobbak és jobbak lettek. 

 

 

2009/2010: 32(6) mérkõzés / 7 gól

A Chelseavel szemben egy ponttal elbukott bajnoki címet nehéz lehetett feldolgozni, de Scholesy legalább nyújtott az aranyéremért folyó versenyt a Manchester City ellen a hosszabbításban szerzett emlékezetes fejesgóljával. Szintén gólt szerzett a városi rivális Kékek ellen a Ligakupában is, azonban csak a padról nézhette, ahogy a Wembleyben megvédik címüket az Aston Villa 2-1-es legyõzésével. A Bajnokok Ligájában a Milan ellen szerzett gólja visszaidézte 1999-et és az Internazionale elleni találatát. 

 

2010/2011: 23(10) mérkõzés / 1 gól

A Manchester United egyik legnagyszerûbb játékosának utolsó szezonjában begyûjthette pályafutása 10. bajnoki címét, amelynél többel csak a 12 elsõséggel rendelkezõ jóbarát, Ryan Giggs rendelkezik. A radarpontosságú passzokat osztogató Scholes megint utánozhatatlan volt a Premier Leagueben, egyértelmûen hiányozni fog a csapat játékából a következõ szezonban - csak kérdezzük meg a a szélsõket, milyen hajszálpontos indításokat kaptak mérkõzésrõl-mérkõzésre. Végülis pályafutása utolsó gólját a Fulham ellen szerezte még a szezon elején, augusztusban, míg utolsóként a Barcelona elleni vesztes BL-döntõn lépett pályára csereként a Wembleyben.

 

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!