Rooney: A Chelsea jelenti a legnagyobb veszélyt

Wayne Rooney arra számít, hogy a következõ szezonban is a Chelsea lesz a Manchester United legnagyobb riválisa a Premier League bajnoki címéért folytatott versenyfutásban.


A Manchester United az idei szezonban történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy kilenc pontos elõnnyel megnyerte a Premier League 2010/2011-es kiírását a Chelsea és a városi rivális Manchester City elõtt, ugyanis ezzel az angol futballban egyedülálló módon már 19 bajnoki elsõséggel büszkélkedhetnek.

 

Bár a különbség nagynak tûnik a két csapat között, mindösszesen a bajnokság vége elõtt két héttel az Old Traffordon egymás ellen megrendezett összecsapásuk döntött el a bajnokság sorsát az akkor 2-1-re gyõzedelmeskedõ Vörös Ördögök javára.

 

Azóta a 2010-es aranyérmesnél menesztették az olasz Carlo Ancelotti-t, miután a londoni Kékek csak gólarányuknak köszönhetõen tudták megõrizni ezüstérmes pozíciójukat a City elõtt.

 

Pedig jobb lesz ha mindenki, így a Chelseanél és a Manchester Unitednél is hozzászoknak a kisebbik manchesteri alakulathoz, ugyanis a Polgárok 35 éve nyeretlenséget követõen újra trófeát nyertek, amikor elhódították az FA kupát és indulhatnak a Bajnokok Ligájában is, így jövõre mindenki szerint valós eséllyel pályáznak a Premier League trónjára is.

 

Ennek ellenére a bajnokcsapat egyik vezére, Wayne Rooney, bár tiszteli az õsi rivális és veszélyforrásként tekint rájuk, szerinte a Chelsea fejtheti ki a legnagyobb ellenállást a United címvédésével kapcsolatban.

 

 

"A Chelsea lesz a legfõbb riválisunk a következõ szezonban" - kezdte az angol válogatott csatára.

 

"Nagyon erõsek, céltudatosak, és végül jó felszívták magukat a szezon végére."

 

"Az biztos, hogy rajtunk kívül a Chelsea, az Arsenal, a Spurs, a Liverpool és a Manchester City is harcolni fog a legjobb négybe kerülésért."

 

"Ez csak még intenzívebbé teszi a csapatok közötti versengést. Senkit nem lepne meg, ha ezek közül a csapatok közül, bármelyik a legjobb kettõ között végezne."

 

"A bajnokság alsóbb régióiban szereplõs csapatok is sokat fejlõdtek. Ebben a szezonban nagyon nehéz volt hazai pályától távol játszanunk."

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!