Manchester United 1 - 0 West Ham

A Fergie-time-ban sikerült a győzelmet jelentő gólt megszereznie a Vörös Ördögöknek David Moyes csapata ellen.


A vendégek kezdték a találkozót és próbálták egyből nyomás alá helyezni a házigazdákat azonban komolyabb veszélyt nem jelentettek de Gea kapujára, sőt, a 4. percben Greenwood került gólhelyzetbe, azonban kicsit önző volt és végül a védőbe lőtte a labdát.

 

A 8. percben szabadrúgáshoz jutottak a Vörös Ördögök. Fernandest vágták fel pár méterre a 16-os vonalától, a megítélt szabadrúgást azonban Ronaldo a sorfalba lőtte, végül szögletet rúghatott a United, amiből sajnos nem alakult ki veszélyes helyzet.

 

A hazai csapat percei következtek, legalább is ami a labdabirtoklást illeti, azonban a Kalapácsosok igyekeztek távol tartani a rekordbajnokot a kapujuktól és így leginkább a pálya közepén folyt a csata. Majd, hogy egyik fél se lehessen teljesen nyugodt, egy jó labdaátvétellel Ronaldo tüzelhetett, a védőről kipattanó labdával pedig a West Ham szeretett volna kontrázni, de egyik kapu sem forgott igazán veszélyben.

 

Türelemjáték, leginkább ezzel lehetett jellemezni Rangnick csapatának produkcióját a félidő első felében, szerencsére ezt úgy tették, hogy nagyjából 70%-ban birtokolták is a labdát, így nem kellett tövig rágni a körmeinket. A 20. percben pedig Ronaldo meg is szerezhette volna a vezetést, Fernandes remekül adta be bal szélről a labdát és csak kicsivel maradt le a honfitárs, az eredmény viszont így maradt 0-0.

 

Hogy a portugál vonal folytatódjon, két perccel később Dalot fejére jött ki a játék, ám fejese pontatlan volt és elkerülte a vendégek kapuját, viszont a United erősen próbált dominálni és igyekeztek az elveszített labdákat is minél magasabban megszerezni.

 

A 36. percben Ronaldo került a földre a 16-oson belül, azonban Moss sípja néma maradt, így folytatódhatott a játék. A portugál klasszis szemmel láthatóan nem értett egyet az ítélettel.

 

A Brentford elleni első félidőhöz képest nyugodtabban nézhették a United szurkolói a Kalapácsosok elleni első etapot, ám elöl nagyon sok pontatlanság jellemezte a játékot, így igazán komoly lehetősége nem volt Rangncik csapatának, de ugyan ez elmondható Moyes gárdájáról is, akik még kevesebbet is tudták birtokolni a labdát, mint szerették volna.

 

A fordulást követően próbált a United erősebben dominálni és a 48. percben egy egészen mutatós akciót vezettek a házigazdák. Greenwood verekedte át magát két játékoson is, majd Ronaldonak tette, aki sarokkal továbbította a játékszert, ám ahová az ment, ott nem volt hazai játékos. Pár másodperccel később Fred veszélyeztethetett és itt már a West Ham kapusának is nagyot kellett védenie. Ez volt a mérkőzés első kaput eltaláló lövése.

 

A Kalapácsosok sem akartak kimaradni a buliból és az 54. percben Bowen meg is zörgette a de Gea kapujára felaggatott hálót, azonban csak kívülről, de veszélyes szituáció volt egy vendég szögletet követően.

 

 

A második játékrész jóval intenzívebb volt. A West Ham végezhetett le szabadrúgást a United térfelén az 57. percben Maguire szabálytalanságát követően, a kivágott labdából pedig egészen szögletig jutott a United. A sarokrúgásból Varane fejelhetett, de pontatlan volt. A 61. percben pedig Elangára jött ki a matek, bár valószínűleg Dalot a beadást nem neki szánta. A fiatal svéd kapásból tüzelt, de ezt a lövést is elég volt szemmel követnie Areolának. Elanga számára ezzel véget is ért a mérkőzés, mert Rangnick úgy döntött, hogy az ő helyére küldi be Rashfordot.

 

Rákapcsolt a United és egyre többször próbáltak a vendégek kapujára veszélyt jelenteni, viszont így kicsit átjáróház lett a középpálya, szerencsére nem tudtak a Kalapácsosok komoly helyzetet kialakítani, amit kellett azt jól védekezte el a Vörös Ördögök védősora.

 

Negyed órával a vége előtt továbbra is gólnélküli döntetlen állásnál több beadással is próbálkozott Rangnick csapata, illetve átlövéseket is láthattunk, de David Moyes remekül összerakta a Kalapácsosok védelmét és ennek ellenszerét nem igazán találták a manchesteriek.

 

A 70. percben Varane ápolása miatt állt egy kicsit a játék. A francia védő rosszul ért földet esés közben és a bal karját fájlalta. Szerencsére nem kellett lecserélni és folytatódhatott a találkozó.

 

A német menedzser elérkezettnek látta az időt arra, hogy kicsivel nagyobb kockázatot vállaljon csapatával, így Fred helyett beküldte Cavanit, Greenwoodot pedig Martial váltotta a 82. percben.

 

A 87. percben azonban szöglethez jutottak a vendégek és egy pillanatra a legtöbb United szurkoló a szívéhez is kapott, mert nem sokon múlt, hogy a vendégek örülhessenek. Soucek lehetett volna hős, de végül pár centivel a labda elkerülte a kaput.

 

A United sem maradt adós, Ronaldo kapott lesgyanús labdát, amit a West ham kapusába lőtt, majd a 90. percben a Vörös Ördögök spanyol hálóőrének kellett védenie. Mindkét csapat megakarta szerezni a 3 pontot.

 

A 3 perc ráadás utolsó másodperceiben aztán Ransford végül betalált Cavani passzát követően és így, egy erősen izzadságszagú győzelemmel, de a cserék összehozták a 3 pontot a rekordbajnoknak. A VAR szobában visszanézték a gólt, mert lesgyanús volt, de végül érvényesnek titulálták, így jelenleg a tabella 4. helyén a Manchester United.

 

 

Összeállítás: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Fred (Cavani 82') - McTominay - Fernandes - Greenwood (Martial 82') - Ronaldo - Elanga (Rashford 63')

 

Gól: Rashford 90+3'

 

Sárga lap: Maguire, illetve Rice


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!