Beharangozó: Burnley - Manchester United

Hétközi Premier League mérkőzés vár Ralf Rangnick csapatára idegenben a Burnley ellen.


Kedd este rendezik meg a Burnley elleni idegenbeli találkozót, melyen a házigazdák a bennmaradásért szeretnének minél több pontot bezsebelni, a rekordbajnok pedig szeretné megszilárdítani helyét a legjobb 4 csapat között, illetve egy kicsit közelítenének is a dobogósokhoz. Ami biztos, hogy a döntetlen egyik csapat számára sem optimális eredmény, bár valószínűleg a Bordók jobban kilennének békülve vele, mint a United.

 

A Burnley nagyon gyengén muzsikál ebben a szezonban, mindössze 1 győzelme van a csapatnak, ami mellett 10 döntetlen és 8 vereség a mérlegük, az így összeszedett 13 pontjukkal pedig jelen pillanatban az utolsó helyen tanyáznak, igaz a teljes mezőnyt nézve ők játszották a legkevesebb bajnokit is eddig, köszönhetően a több elhalasztott mérkőzésnek. Azt az 1 győzelmüket hazai pályán érték el, 3-1-re tudták megverni a Brentfordot még tavaly októberben, azóta viszont nyeretlenek minden fronton.

 

Rangnick csapata múlthét pénteken büntetőpárbajt követően búcsúzni kényszerült az FA-kupából a Middlesbrough ellen, a bajnokságban viszont legutóbbikét meccsüket megnyerték. A kupatalálkozón láthattunk pozitív dolgokat is, hiszen a rendes játékidő legjavában talán most produkálta a United a leglátványosabb futballt, mióta a német menedzser átvette az irányítást, viszont rengeteg pontatlanság jellemezte a befejezéseket, ami miatt a 30 kapura lövésből csupán 1 gól született, ezen pedig javítani kell, meglátjuk, hogy ez sikerül-e már a Burnley elleni találkozón, vagy várnunk kell még vele...

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Burnley: Gudmundsson (betegés), Vydra (sérv), Barnes (izomsérülés), Taylor (bokasérülés)

 

United: Bailly (bokasérülés), Lindelöf (betegség), Telles (betegség), Fred (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

A Burnley legutóbbi 5 hazai Premier League mérkőzését elveszítette a Manchester United ellen és ezeken a találkozókon még gólt sem tudtak szerezni. Az egyetlen csapat amely zsinórban 6 idegenbeli bajnokit is megnyert a Bordók ellen a Wolves volt 1983 és 2002 között a liga teljes történetében.

 

A Vörös Ördögök 2009 augusztusában elveszítették a Burnley elleni első PL meccsüket, azóta pedig még 14 találkozójuk volt az élvonalban, melyeken 1 vereség mellett 9 győzelem és 4 döntetlen a mérlegük. Az a vereség 2020 januárjában volt, a Bordók 2-0-ra tudtak nyerni az Old Traffordon.

 

A Burnley eddig összesen 10 gólt szerzett a United ellen a Premier League-ben, ezek közül pedig csupán 1-et hazai pályán, ami 10%-os arány. Az a gól 2009 augusztusában győzelmet ért számukra a rekordbajnok ellen, a találatot pedig Robbie Blake szerezte. A PL történetében ez a legalacsonyabb arány a hazai pályán szerzett gólok tekintetében azonos ellenféllel szemben minimum 10 lőtt gól esetében.

 

A Football League 1888-as megalakulása óta ez lesz a Burnley 5000. találkozója az angol futball történetében. A Bordók a második olyan csapat, amelyik eléri ezt a mérföldkövet a Preston North End után.

 

A Manchester United eddig 56 PL mérkőzést játszott kedden, ezek közül pedig 34-et megnyert, így a sorozat történetében az övék az egy napon elért legtöbb győzelem és legmagasabb győzelmi arány rekordja is.

 

A Burnley legutóbbi 4 keddi PL mérkőzéséből 3-at elveszített 1-et pedig megnyert és ez lesz az első ilyen meccsük a 2021 januárjában 1-0-re elveszített meccs óta a United ellen. 

 

Ole Gunnar Solskjaer vezetésével legutolsó 7 bajnokijából 5-öt elveszített a United (1 győzelem, 1 döntetlen), utána viszont 10 meccsből Carrick és Rangnick irányításával csupán 1 veresége van a rekordbajnoknak, Solskjaer utolsó meccse óta pedig 5 idegenbeli találkozón is veretlenek maradtak a Vörös Ördögök 2 győzelemmel és 3 döntetlennel.

 

Ebben a szezonban a manchesteriek mind a 11 idegenbeli PL meccsükön betaláltak, összesen pedig 18 gólt szereztek ezeken a találkozókon, igaz ebből csupán 4-et az első félidőben.

 

Cristiano Ronaldo nemrég töltötte be a 37 életévét és ő lehet a 3. 37 éves, vagy annál idősebb játékos a klub történetében Ryan Giggs és Paul Scholes után, aki gólt szerez a Unitedben. A verseny történetében csupán két olyan klub van, amelyben 3 37 éven felüli játékos is gólt tudott szerezni. Az egyik a Blackburn Rovers (Tugay, Kevin Moran és Mark Hughes), a másik a Bolton Wanderers (Gudni Bergsson, Les Ferdinand és Gary Speed).

 

Marcus Rashford ebben a szezonban több gólt szerzett csereként a Premier League-ben, mint bármely más játékos. Az angol támadó mind a 4 gólját csereként beállva érte el és legutóbbi két bajnokiján is betalált. Legutóbb Javier Hernandez volt zsinórban 3 meccsen is csereként eredményes 2012 októberében és novemberében.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 133 mérkőzés - 65 United győzelem, 23 döntetlen, 45 Burnley siker - gólarány 230/189 a United javára

 

Premier League: 15 mérkőzés - 9 United győzelem, 4 döntetlen, 2 Burnley siker - gólarány 24/10 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Burnley: D, V, V, D, D

 

United: GY, V, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Burnley - United 0-1 (2021.01.12.)

Burnley - United 0-2 (2019.12.28.)

Burnley - United 0-2 (2019.09.02.)

Burnley - United 0-1 (2018.01.20.)

Burnley - United 0-2 (2017.04.23.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Burnley: Cornet 6 gól, Wood 3 gól, Mee 2 gól

 

United: Ronaldo 8 gól, Fernandes 7 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól

 

 

Premier League, 24. forduló

Burnley - Manchester United

Turf Moor, 2022.02.08. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapat:

 

Burnley: Pope - Roberts - Tarkowski - Mee - Pieters - Lennon - Westwood - Stephens - McNeil - Cornet - Weghorst

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - Fernandes - McTominay - Pogba - Sancho - Cavani - Lingard

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Burnley - Manchester United

Premier League, 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!