Beharangozó: Manchester United - Southampton

A Premier League 25. fordulójában a Vörös Ördögökhöz a Szentek érkeznek látogatóba.


Ralf Rangnick csapata hét közben csupán 1 pontot tudott elhozni a Turf Moorról a Burnley vendégeként, szombaton ebéd után pedig az lesz a feladat, hogy a Soton ellen otthon tartsák mindhárom bajnoki pontot és visszaelőzzék az idő közben előbbre lépő West Ham és Arsenal csapatát.

 

A pontosztozkodás eredményeként a United visszacsúszott a 6. helyre, az 5. helyre fellépő Ágyúsok ráadásul 1 meccsel kevesebbet is játszottak, mint a rekordbajnok. A Kalapácsosok esetében fordított a helyzet, ők egyel többet futottak, mint a manchesteriek, tehát akár visszaelőzhetők is lennének, persze ehhez nyerni kellene a találkozókat.

 

A Southampton a középmezőnyben tanyázik 23 bajnokit követően és csupán 6 alkalommal örülhettek a szezon során győzelemnek a szurkolóik a Premier League-ben, amelyek mellett 10 döntetlen és 7 vereség a Szentek mérlege. Ettől függetlenül veszélyes ellenfeleknek kell őket tekinteni, hiszen az előző fordulóban 3-2-re megverték idegenben a Tottenham csapatát, előtte pedig 1-1-es döntetlent értek el a jelenleg listavezető Manchester City ellen. Elég csekély az esélye annak, hogy egy olyan gálát látunk majd, mint a két csapat legutóbbi Old Traffordon megrendezett találkozója, bár rendkívül örülnénk egy hasonló eredménynek.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Fred (betegség), Greenwood (felfüggesztés), Bailly (bokasérülés), Matic (sípcsont)

 

Soton: Lyanco (izomsérülés), McCarthy (izomsérülés), Redmond (bokasérülés), Tella (ágyéksérülés)

 

 

Érdekességek: 

 

A 2016 januárjában elszenvedett 1-0-s hazai veresége óta a United 11 találkozón veretlen maradt a Szentek ellen a Premier League-ben 5 győzelem és 6 döntetlen eredmény mellett. 

 

A Southampton eddig 22 alkalommal lépett pályára idegenben a rekordbajnok ellen a PL-ben, ezekből a mérkőzésekből pedig csupán kettőt tudtak megnyerni (4 döntetlen, 16 vereség), legutóbbi manchesteri bajnokijukon pedig 9-0-ra kikaptak az előző szezonban.

 

A Manchester United eddig 36 pontot tudott a Soton ellen szerezni vesztes pozícióból a PL történetében, ez pedig több, mint ahány pontot hasonló helyzetből a rekordbajnok bármely más csapat ellen szerezni tudott.

 

A 2008 februárjában a Manchester City ellen elszenvedett 2-1-es hazai bajnoki vereség óta a United februárban 23 PL meccset játszott az Old Traffordon, ezek közül pedig egyet sem veszítettek el, sőt, 18-at megnyertek és 5 alkalommal végződött döntetlennel a mérkőzésük. Ha a teljes Premier League érát nézzük, akkor csupán még 1 hazai vereséget találunk a United neve mellett februári bajnokin, amikor a Middlesbrough 2004-ben 3-2-re nyerni tudott az Old Traffordon.

 

Az idény első két hazai bajnokiján a United 9 gólt szerzett (5-öt a Leeds és 4-et a Newcastle ellen), ezt követően viszont csak 9 mérkőzés alatt tudtak ugyanennyi találatot elérni a Vörös Ördögök. Ráadásul a rekordbajnoknak ebben a szezonban már 4 olyan hazai bajnokija is van, amelyeken nem tudtak betalálni, míg ez a szám a 2020/21-es idényben összesen 3 volt.

 

Ole Gunnar Solskjaer távozása óta 11 Premier League mérkőzése volt a Unitednak, ezek közül csupán egyet veszítettek el, 6-ot megnyertek és 4 alkalommal ikszeltek. Ezen a 11 találkozón a Vörös Ördögök csupán 10 gólt kaptak, míg a norvég irányítása alatt 12 bajnokin 21-szer mattolták a védelmet az ellenfelek.

 

Legutóbbi 7 bajnokijukból a Szentek csupán egyet veszítettek el 3 győzelem és 3 döntetlen mellett, illetve mind a 7 meccsen szereztek gólt, ugyanakkor mindegyiken kaptak is. Ebben a szezonban pedig eddig csupán egyszer sikerült egymás után két mérkőzést is megnyerniük.

 

Cristiano Ronaldo amikor legutóbb a Soton ellen pályára lépett gólt is szerzett egy 3-0-ra megnyert mérkőzésen még 2004 decemberében. Ha most szombaton betalál a portugál klasszis, akkor övé lesz a 3. leghosszabb időbeli különbség két gól között ugyanazon csapat ellen 17 évvel és 70 nappal. A rekorder Ryan Giggs a Norwich ellen (18 év 84 nap), a második helyezett pedig Paul Scholes a QPR ellen (17 év 120 nap).

 

Bruno Fernandes eddig 4 alaklommal lépett pályára a bajnokságban a Szentek ellen és ezalatt az idő alatt 5 gólban vállalt szerepet. Két gólt saját maga jegyez, ezek mellett pedig 3 gólpassz van a neve mellett. Csak az Aston Villa, a Leeds és az Everton ellen van jobb mutatója, mindegyik ellen egyaránt 6 találatban való szerepvállalás.

 

Legutóbbi 5 mérkőzősén Cristiano Ronaldo nem tudott gólt szerezni. Klub szinten nézve a portugál világklasszis legutóbb 2008 decemberében és 2009 januárjában lépett pályára több meccsen úgy, hogy nem tudott betalálni. Akkor 7 találkozón maradt gólképtelen.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 130 mérkőzés - 67 United győzelem, 36 döntetlen, 27 Soton siker - gólarány 231/145 a United javára

 

Premier League: 45 mérkőzés - 28 United győzelem, 10 döntetlen, 7 Soton siker - gólarány 97/51 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, D, GY, GY, D

 

Soton: D, GY, V, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Soton 9-0 (2021.02.02.)

United - Soton 2-2 (2020.07.13.)

United - Soton 3-2 (2019.03.02.)

United - Soton 0-0 (2017.12.30.)

United - Soton 2-0 (2016.08.19.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 8 gól, Fernandes 7 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól

 

Soton: Broja 6 gól, Ward-Prowse 6 gól, Adams 5 gól, Bednarek 3 gól, Elyounoussi 3 gól

 

 

Premier League, 25. forduló

Manchester United - Southampton

Old Trafford, 2022.02.12. 13.30

 

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - Fernandes - McTominay - Pogba - Sancho - Ronaldo - Rashford

 

Soton: Forster - Livramento - Bednarek - Salisu - Walker-Peters - Ward-Prowse - Romeu - Armstrong - Elyounoussi - Adams - Broja

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!