Beharangozó: Manchester United - Watford

Szombat délután a Watford elleni bajnoki találkozóval zárják februárt a Vörös Ördögök.


Ole Gunnar Solskjaernak valószínűleg a mai napig rémálmai vannak, ha meghallja a Watford nevét, hiszen a Lódarazsak elleni 4-1-es idegenbeli vereséget követően menesztették a United éléről a norvégot, így most Ralf Rangnick számára adott a feladat, hogy az azon a találkozón elszenvedett megaláztatáson javítson és feledtesse a nagy arányú vereséget.

 

Mindkét csapatnak volt hétközi találkozója, így arra semmit nem lehet fogni szombaton, hogy bárki is fáradtabb, vagy kipihentebb a másiknál, viszont Roy Hodgson fiai szerdán egy 4-1-es pofonba szaladtak bele a Crystal Palace ellen, ráadásul hazai pályán, míg a United végül 1-1-re mentette az Atletico Madrid elleni idegenbeli Bajnokok Ligája találkozóját.

 

A Watford így kiesést jelentő helyen maradt, a rekordbajnok viszont jelen pillanatban a 4. helyen áll, de koránt sem érezhetik magukat biztonságban, hiszen 46 pontjuk van 26 lejátszott bajnokit követően, az 5. helyre felzárkózó Arsenalnak pedig 45. Ráadásul az Ágyúsok két mérkőzéssel kevesebbet játszottak Rangnick csapatához képest, így továbbra is csak a győzelem elfogadható eredmény, amennyiben pedig sikerülne a Lódarazsakat megverni az Old Traffordon, akkor a 3. helyen álló Chelsea csupán 1 ponttal állna a manchesteriek előtt, igaz ők 1 meccsel kevesebbet játszottak, de legközelebb majd csak március 5-én lesz bajnokijuk az idényben már sok nagy csapatot megtréfáló Burnley ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Cavani (ágyéksérülés), McTominay (betegség), Greenwood (inaktív)

 

Watford: N'Koulou (izomsérülés), Etebo (izomsérülés), Kucka (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United még soha nem veszített el hazai bajnoki mérkőzést a Watford ellen, mérlegük 11 győzelem mellett 2 döntetlen. Bajnoki története során egyetlen csapat ellen sem játszott zsinórban több mérkőzés hazai pályán anélkül, hogy ne szenvedett volna vereséget. A Hull City ellen ugyan úgy 13 meccses rekordot tartanak a Vörös Ördögök.

 

A Watford első bajnoki dupláját szeretné teljesíteni a Manchester United ellen és legutóbbi 3 PL találkozójukból 2-őt meg is nyertek, míg ezt megelőzően 15 bajnokiból csak 1-en tudtak 3 pontot bezsebelni, 14-et pedig elbuktak.

 

A szezon elején aratott 4-1-es Watford győzelemkor még Claudio Ranieri volt a Lódarazsak menedzsere, viszont mostmár Roy Hodgson vezeti őket. Amennyiben nyerni tudnának az Old Traffordon, akkor ők lesznek az első csapat a Bolton Wanderes 1950/51-es United elleni duplázása óta, akik ezt egy szezonon belül két menedzserrel érik el. A Boltonnál akkor Walter Rowley és Bill Ridding voltak a menedzserek.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 21 16:00-kor kezdődő hazai bajnokijukból csupán 1-et veszítettek el 16 győzelem és 4 döntetlen mellett, az az 1 vereség azonban a Roy Hodgson által irányított Crystal Palace ellen jött össze 2-1-re 2019 augusztusában.

 

A Manchester United legutóbbi 7 Premier League találkozóján veretlen maradt (4 győzelem, 3 döntetlen) és jelenleg nincs olyan csapat a PL-ben, aki hosszabb veretlenségi sorozatban lenne. Az összképet nézve Solskjaer távozása óta a Vörös Ördögök 14 bajnokiból csak egyet veszítettek el, 8-at megnyertek és 5 alkalommal pontosztozkodásra kényszerültek.

 

Legutóbbi idegenbeli bajnokiján a Watford 1-0-ra legyőzte az Aston Villa csapatát és arra készülnek, hogy a Marco Silva vezetésével 2017 augusztusában és szeptemberében zsinórban megnyert 3 idegenbeli bajnokit követően újra megnyerjenek két idegenbeli Premier League találkozót egymást követően.

 

Ebben a szezonban a Manchester United góljainak csupán 7%-a született rögzített szituációból (büntetőket leszámítva), ami ebben a szezonban a legalacsonyabb arány a Premier League-ben. A legutóbbi, Leeds ellen 4-2-re megnyert bajnokin szerezték első góljukat szögletből ebben az idényben a PL-ben.

 

A Watford menedzsere, Roy Hodgson legutóbbi két, idegenbeli bajnokiját megnyerte a Manchester United ellen a 2019/20-as és a 2020/21-es idényben is. Az egyetlen menedzser, aki sorozatban 3 idegenbeli Premier League meccset is megnyert a Vörös Ördögök ellen az Pep Guardiola, mellette pedig csupán 3 menedzser van, aki az élvonal történetében zsinórban 2 Old Traffrodon lejátszott idegenbeli bajnokin is sikerre vitte különböző csapatait. Ők Alf Ramsey (1963 Iswich és 1978 Birmingham), Joe Mercer (1970 Manchester City és 1972 Coventry) és Bryan Clough (1973 Derby és 1977 Nottingham Forest)

 

A Watford támadója, Josh King csak az Everton ellen szerzett több gólt (8-at) a Premier Leagueben, mint a United ellen (5-öt).

 

Bruno Fernandes legutóbbi 7 bajnokiján 7 gólban vállalt szerepet, 4 találata mellett 3 gólpassza is van, bár ezek közül csupán 1 esett hazai pályán, az összes többi idegenben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 36 mérkőzés - 24 United győzelem, 5 döntetlen, 4 Watford siker - gólarány 64/34 a United javára

 

Premier League: 15 mérkőzés - 12 United győzelem, 3 Watford siker - gólarány 32/18 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, D, D, GY, GY

 

Watford: D, V, V, GY, V

 

 

A két csapat legutóbb 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Watford 3-0 (2020.02.23.)

United - Watford 2-1 (2019.03.30.)

United - Watford 1-0 (2018.05.13.)

United - Watford 2-0 (2017.02.11.)

United - Watford 1-0 (2016.03.02.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 9 gól, Ronaldo 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól

 

Watford: Dennis 9 gól, King 5 gól, Sarr 5 gól

 

 

Premier League, 27. forduló

Manchester United - Watford

Old Trafford, 2022.02.26. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Kevin Friend

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Fernandes - Matic - Pogba - Sancho - Ronaldo - Elanga

 

Watford: Foster - Femenia - Cathcart - Samir - Kamara - Louza - Kayembe - Sissoko - Sarr - Hernandez - Dennis

 

 

ManUtdFaantics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!