Beharangozó: Manchester City - Manchester United

Városi rangadót játszanak a Vörös Ördögök vasárnap délután a Premier League 28. fordulójában.


Márciusba lépve rangadók sora vár Ralf Rangnick csapatára, a sort pedig a City elleni városi derbi nyitja majd, melyet az Etihadban rendeznek meg. A United továbbra sem lehet biztos abban, hogy a legjobb 4 hely valamelyikén végez, hiszen a West Ham és az Arsenal is ott liheg a nyakukban és mindkét londoni csapatnak csupán 2 pont a hátránya, ráadásul az Ágyúsok 3 meccsel kevesebbet játszottak, mint a rekordbajnok.

 

Mellettük látótávolságon belül van még a Spurs és a Wolves is és esetükben is előny, hogy 2, illetve 1 meccsel kevesebbet játszottak mint a Vörös Ördögök, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a United számára vízválasztó lehet a tavasz első hónapja a Bajnokok Ligája helyek valamelyikéért folytatott harcban. Rangnick csapatának dolgát ráadásul az sem könnyíti, hogy Guardiolaék szeretnék maguk mögött tartani a Liverpoolt, akik csupán 6 ponttal lemaradva állnak a tabella 2. helyén és 1 meccsel kevesebbet  is játszottak, mint a városi riválisunk.

 

A United számára továbbra is csak a győzelem az elfogadható eredmény és roppant fájó az a tudat, hogy az elmúlt hetekben a hozható mérkőzéseken rengeteg pontot elszórtak a srácok, amikre a végelszámolásnál nagy szükség lehetett volna. Viszont, ahogy mondani szokták, teher alatt nő a pálma...meglátjuk, hogy a Vörös Ördögök a nagy nyomást hogyan viselik és sikerül-e esetleg egy bravúros márciussal rácáfolniuk a kritikus hangokra.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

City: Palmer

 

United:

 

 

Érdekességek:

 

Amennyiben a City nyerni tud vasárnap, az mindössze a második bajnoki duplája lenne a hangos szomszédoknak Guardiola irányítása alatt a United ellen. Eddig csak a 2018619-es szezonban tudta a spanyol mester vezetésével oda-vissza legyőzni a City a bajnokságban a rekordbajnokot.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United sorozatban a 4. idegenbeli győzelmére készül a Manchester City ellen, ami az 1993 novembere és 2000 novembere közötti 4-es sorozat óta az első ilyen alkalom lenne.

 

A Manchester City és a Manchester United Premier League találkozóin gyakrabban nyert a vendég csapat, mint bármely más párosításban a sorozat történetében. Összesen 21 alkalommal.

 

A Vörös Ördögök csak a Chelsea (18) és a Liverpool (17) ellen veszítettek több Premier League mérkőzést, mint a City ellen (16), pedig a városi rivális a sorozat 5 szezonjában sem szerepelt.

 

A Manchester City ebben a szezonban vereségei 67%-át (2/3) hazai pályán szenvedte el, beleértve a legutóbbi, Spurs elleni 3-2-es vereségüket is. Guardiola vezetésével csupán egy alkalommal veszítettek el zsinórban két hazai bajnokit is, ez pedig az előző szezon áprilisában és májusában történt a Leeds és a Chelsea ellen.

 

A Manchester United jelenleg 8 bajnoki óta veretlen, ami per pillanat a leghosszabb veretlenségi sorozat a résztvevő csapatok között és 4 győzelmet, valamint 4 döntetlent takar. Ebből a 8 meccsből ráadásul 7 találkozón is a United lőtte az első gól, a 8. találkozó pedig 0-0-val zárult.

 

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola menedzseri karrierje során több hazai meccset veszített el a Manchester United ellen, mint bármely más ellenféllel szemben. A rekordbajnok 4-szer is legyőzte a spanyol mester csapatát hazai pályán.

 

A városi rivális játékosa, Riyad Mahrez legutóbbi 8 bajnokiján 9 gólban vállalt szerepet. Ezek közül 6-ot ő maga szerzett és 3 gólpassz is felkerült a neve mellé. Az algériai játékos azonban egyetlen csapat ellen sem szerepelt többször úgy, hogy nem vett részt gólszerzésben, mint a United ellen, akikkel szemben 11 találkozón sem tudott betalálni, vagy gólpasszt kiosztani.

 

Raheem Sterling eddig 18 Premier League meccsen játszhatott a Manchester United ellen és ezek egyikén sem tudott betalálni. Sterling neve mellett ráadásul találunk 6 másik ellenfelet is, akik ellen gólképtelennek bizonyult, mindegyik ellen 16 találkozót játszott eddig. A City - United párosításban az utolsó angol, aki gólt tudott szerezni az James Milner volt 2013 áprilisában, amikor a City legyőzte 2-1-re a Unitedet az Old Traffordon.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 186 mérkőzés - 77 United győzelem, 53 döntetlen, 56 City siker - gólarány 265/253 a United javára

 

Premier League: 49 mérkőzés - 29 United győzelem, 9 döntetlen, 16 City siker - gólarány 70/63 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

City: D, GY, GY, V, GY

 

United: D, D, GY, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

City - United 0-2 (2013.03.07.)

City - United 1-2 (2019.12.07.)

City - United 3-1 (2018.11.11.)

City - United 2-3 (2018.04.07.)

City - United 0-0 (2017.04.27.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

City: Sterling 10 gól, Mahrez 8 gól, De Bruyne 7 gól, Foden 7 gól, SIlva 7 gól

 

United: Fernandes 9 gól, Ronaldo 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 3 gól

 

 

Premier League, 28. forduló

Manchester City - Manchester United

Etihad Stadion, 2022.03.06. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

City: Ederson - Stones - Laporte - Dias - Cancelo - De Bruyne - Rodri - Gündogan - Mahrez - Silva - Foden

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Shaw - Fernandes - McTominay - Pogba - Sancho - Ronaldo - Elanga

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-2

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!