Matic: A Spurs egy újabb kihívás

A Manchester United középpályása, Nemanja Matic szerint a Vörös Ördögök önbizalmat meríthetnek a szezon eleji Tottenham elleni sikerből, de elárulta azt is, hogy ehhez képest a mostani találkozón másfajta kihívásra számít.


A United számára az idei szezon egyik kiemelkedő pillanata volt a Spurs elleni októberi találkozó Londonban, amit a rekordbajnok 3-0 arányban megnyert. Ezt követően viszont mindkét csapat háza táján történtek változások, hiszen a Unitedet azóta Ralf Rangnick irányítja, míg a Tottenham élére Matic korábbi menedzsere, Antonio Conte került.

 

A szerb játékos úgy gondolja, hogy a korábbi találkozó tapasztalatai lendületet adhatnak a United játékosok számára, ám rávilágított arra is, hogy a szombati találkozón két nagyon különböző stílusú csapat fog küzdeni a pályán a 3 pont megszerzéséért. Matic szerint a csapatnak készen kell állnia az új kihívásokra, hogy képesek legyenek az őszi jó teljesítményt megismételni a fővárosi alakulat ellen.

 

"Igen, persze mindig jó, amikor megnyersz egy meccset, de a Spurs elleni legutóbbi mérkőzésünk már régen volt. Most sokkal jobban kell koncentrálnunk, mert azóta náluk is volt egy menedzser váltás, így újfajta kihívást fognak jelenteni számunkra."

 

"Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz ellenük, főleg azért, mert a legutóbbi meccsükön remekül játszottak és 5-0-ra győztek az Everton ellen. Érdekes összecsapás lesz és azt hiszem készen állunk."

 

 

A szerb játékos az Everton elleni 5-0-s Spurs hét eleji sikert emelte ki, azonban ezt megelőzően Conte csapata 4-0-ra legyőzte a Leeds együttesét is, Matic pedig nagyon is jól tisztában van a hétvégi ellenfél erejével.

 

"Nagyon jól játszottak csapatként. Láttam a meccset és Harry Kane remek formában van. Nehéz meccs lesz számunkra, de biztos vagyok benne, hogyy versenyképesek leszünk."

 

Matic és társai a hétvégi, Manchester City elleni vereséget követően szeretnék begyűjteni a 3 bajnoki pontot, ami létszükséges a Bajnokok Ligája helyekért folytatott harchoz. Ráadásul a Vörös Ördögöknek csupán két pont az előnye a Tottenhammel szemben a tabellán és két meccsel kevesebbet is játszottak a fővárosiak. 

 

"Számunkra a szezon végéig minden meccs döntő fontosságú. Minden mérkőzést meg kell nyernünk, ha szeretnénk biztosítani helyünket a Bajnokok Ligája következő szezonjára. Biztos vagyok benne, hogy mentálisan és fizikálisan is készen állunk és mindent megteszünk szombaton a győzelemért."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham

Premier League, 29. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!