A United fiataljai 2011 óta először az FA ifjúsági-kupa döntőjében

A Manchester United U18-as csapata 2011 óta először jutott be az FA ifjúsági-kupa döntőjébe, miután 3-0-ra győzni tudott a Wolverhampton ellen az Old Traffordon.


A gólokat Charlie McNeill és Alejandro Garnacho szállította és ezzel bejuttatták a csapatot az Álmok Színházában megrendezésre kerülő döntőbe, ahol a Nottingham Forest, vagy a Chelsea lesz az ellenfelük.

 

Az U18-as fiatalok a Scunthorpe United, Reading, Everton, Leicester City csapatain keresztül jutottak a finálé közelébe és most a Wolves ellen harcolták ki a döntőbe jutást az egymeccses rendszerben játszott tornán.

 

A United a legsikeresebb csapat az FA Ifjúsági-kupa történelmében, tíz alkalommal nyerték meg a díjat és legutóbb 11 évvel ezelőtt tudták a magasba emelni a győzelemért járó serleget az azóta az első csapatban játszó Paul Pogba és Jesse Lingard vezényletével.

 

A United dominálta az első félidőt, Garnacho sikeres szélen való felfutásainak köszönhetően sorban rúghatta a csapat a szögleteket. A nyomás végül kifizetődött, amikor Isak Hansen-Aaroen futtatta Charlie McNeill-t a jobb szélen, a manchesteri születésű csatár megkerülte a kapust, majd a hálóba talált. 1-0

 

Még jóval a félidő vége előtt Garnacho lövését tisztázták a vonalról, Hansen-Aaroen és McNeill pedig a bal oldali kapufa mellé fejeltek mindkét alkalommal.

 

A Wolves a második félidő elején próbált válaszolni a United góljára, de a kapus Radek Vitek kifogott a támadókon. A vendégek legnagyobb lehetősége akkor volt, mikor Dexter Lembikisa Tyler Roberts elé tálalt, de a 11-es mezszámú játékos lövése elkerülte a kaput.

 

A United ismét gyorsan megtalálta saját ritmusát, McNeill próbálkozott szélről 10 perccel a második félidő megkezdése után egy Kobbie Mainoo-tól kapott tökéletes átadást követően.

 

 

Három perccel később, duplázódott az előny. Sam Mather tökéletes labdát adott Garncahonak, a spanyol szélső pedig felvezette a labdát a tizenhatosig, áttette a jobb lábára és egy erőteljes lövéssel megtalálta magának a kapu jobb oldalát. 2-0

 

McNeill tette tökéletessé az éjszakát Travis Binnion fiai számára, miután a mérkőzés végén megduplázta góljai számát. Garnacho kapott tökéletes labdát, ám lövését még Arinbjornsson hárítani tudta, McNeill pedig köszönte szépen és lecsapott a kipattanóra. 3-0

 

Fantasztikus eredmény ez a United fiataljai számára és egy újabb emlékezetes este, amit soha nem felejt el az Old Trafford közönsége.

 

Összefoglaló:

United: Vitek; Jurado, Bennett (c), Fredricson, Murray; Mainoo, Gore; Mather (Oyedele 63), Hansen-Aaroen (Forson 91), Garnacho; McNeill (Hugill 91).

Nem használt cserék: Kambwala, Wooster, Pye, Norkett.

Sárga lapok: Gore 42.

Gólok: McNeill 16, Garnacho 59, McNeill 89.

 

 

Manchester United U18 - Manchester City U18 1-5

 

Az U18 a bajnokságban azonban nem volt ennyire szerencsés, a felnőtt csapathoz hasonlóan ők is beleszaladtak egy nagyobb pofonba a városi riválistól, ráadásul hazai pályán. A mérkőzés végkimenetele ellenére a United szerzett vezetést Norkett révén, azonban a vendégek három góllal válaszoltak még az első félidőben.

 

A második játékrész sem kedvezett a Vörös Ördögöknek, öt gólig meg sem álltak a Kékek, a meccs végén pedig még Aljofree a kiállítás sorsára jutott össze szedve második sárga lapját is.

 

A csapat így lecsúszott a 11. helyre, habár még mindig hat mérkőzéssel kevesebbet játszottak több csapathoz képest. Legközelebb március 12-én lépnek pályára a Liverpool U18 otthonában 12:00-kor. 

 

Összefoglaló:

United: Wooster, Kambwala, Aljofree (c), Jackson; Ennis (Gore), Hansen-Aaroen, Oyedele, Murray (Mather); Forson; Hugill (Mainoo), Norkett

Nem használt cserék: Hanburry, Ogunneye

Sárga lapok: Aljofree

Piros lapok: Aljofree

Gólok: Norkett 7; O'Reilly 11, Borges 31, 45+4, 79, Breckin 74


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!