Beharangozó: Manchester United - Atletico Madrid

A madridi 1-1-et követően az Old Traffordon fogják a felek eldönteni, hogy melyik csapat jut a legjobb 8 közé a Bajnokok Ligájában.


Madridban nem sikerült egyik csapatnak sem előnyt kiharcolnia a visszavágóra, így 1-1-es állásról várják a felek a kedd esti visszavágót, melyen eldől, hogy a spanyolok, vagy az angol rekordbajnok jut tovább a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata közé.

 

Az Atletico és a United is győzelemmel zárta a hétvégi bajnokiját ugyan ezt a teljesítményt szeretnék elérni a kedd esti, rendelkezésre álló 90 perc alatt, elkerülve az esetleges hosszabbítást, vagy büntetőpárbajt. Rangnick szerencséjére úgy néz ki, hogy a felfüggesztett Greenwoodot leszámítva minden játékos a rendelkezésére áll, Diego Simeona csapatából viszont 6 játékos is kimaradhat sérülés miatt.

 

A felek legutóbb 1991 novemberében találkoztak az Old Traffordon, a találkozó pedig 1-1-re végződött, illetve Atletico továbbjutást eredményezett, mivel a spanyolországi mérkőzésen 3-0-ra nyertek a Matracosok. A Vörös Ördögök pedig arra készülnek, hogy első alkalommal legyőzzék az  Atletico csapatát a nemzetközi porondon, ami egyben a továbbjutást is jelentené számukra.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: 

 

Atletico: Cunha (térdsérülés), Hermoso (izomsérülés), Kondogbia (izomsérülés), Lemar (combsérülés), Vrsaljko (izomsérülés), Wass (térdsérülés), Carrasco (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United kiesett a Bajnokok Ligájából, amikor a legutóbbi 3 alkalommal az adott párosításban az első találkozón döntetlent játszottak a kieséses szakaszban. Így történt a a 2012/13-as idényben a Real Madrid ellen a legjobb 16 között, a Bayern München ellen a 2013/14-es idényben a nyegyeddöntőben és a Sevilla ellen a 2017/18-as szezonban a legjobb 16 között.

 

Amikor a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első mérkőzősét nem tudta megnyerni az Atletico Madrid hazai pályán, akkor 4-ből 3 lakalommal ki is estek. Az egyetlen siker a Chelsea 3-1-es legyőzése volt, miután Madridban 0-0-s döntetlen született a 2013/14-es idényben az elődöntők során.

 

Az idei szezon előtt a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának első, hazai mérkőzésén döntetlent játszó csapatok 69%-a kiesett (85 csapatból 59). A legutóbbi 10 ilyen esetben továbbjutó csapat azonban 6 alkalommal is angol ellenféllel szemben tudta végül kiharcolni a továbbjutást.

 

Az Atletico Madrid legutóbbi két, idegenbeli Bajnokok Ligája találkozóját elveszítette angol csapatok ellen. 2020/21-be a Chelsea-vel szemben, míg idén a Liverpool verte meg őket. Az Atleti ráadásul a legutóbbi 8 idegenbeli meccsének egyikén sem tudta megőrizni kapuját a góltól Premier League csapattal szemben, összességében pedig ezeken a találkozókon 14 gólt kaptak.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 8 hazai BL meccsükből mindössze 2-őt nyertek meg, amikor spanyol ellenfelet fogadtak, emellett 3 döntetlen és 3 vereség a mérlegük, a legutóbb spanyol csapat elleni győzelmük viszont pont ebben a szezonban volt, amikor Ronaldo utolsó pillanatban szerzett találatával legyőzték a Villarreal csapatát 2-1-re.

 

Az Atletico Madrid legutóbbi 6 Bajnokok Ligája találkozójának mindegyikén kapott gólt, csak 2009 szeptembere és 2013 októbere között volt ennél hosszabb ilyen sorozatuk, ami 7 meccsen keresztül tartott.

 

Az első meccsen a felek összesen 3 alkalommal találták el a kaput, ezekből a madridiak a 7. percben voltak eredményesek, míg a United az egyetlen kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett a 80. percben.

 

Anthony Elanga szerezte a United egyenlítő találatát az első mérkőzésen. Az egyetlen tinédzser, aki a Bajnokok Ligájának kieséses szakaszában egy adott párosítás mindkét mérkőzésén betalált az Kylian Mbappé, aki 2016/17-ben a Manchester City ellen nyolcaddöntő és a Dortmund elleni negyeddöntő 2-2 meccsén eredményes tudott lenni.

 

Bruno Fernadnes 6  gólpasszt adott eddig a BL idei szezonjában és mindössze 3 játékosa volt a Vörös Ördögöknek, akik egy idényen belül ennél jobb mutatóval rendelkeznek. Ők David Beckham (1998/99 - 8 assziszt), Dwight Yorke (1998/99 - 7 assziszt) és Ryan Giggs (2006/07 - 7 assziszt).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg - 3 mérkőzés - 2 döntetlen, 1 Atletico siker - gólarány 5/2 az Atletico javára

 

Bajnokok Ligája - 1 mérkőzés - 1 döntetlen - gólarány 1/1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, D, D, V, GY

 

Atletico: GY, D, GY, GY, GY

 

 

A csapatok egyetlen egymás elleni mérkőzésének eredménye ebben a felállásban:

 

United - Atletico 1-1 (1991.11.06.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a BL idei szezonjában:

 

United: Ronaldo 6 gól, Telles 1 gól, Rashford 1 gól, Maguire 1 gól, Sancho 1 gól, Greenwood 1 gól, Elanga 1 gól

 

Atletico: Griezmann 4 gól, Suarez 1 gól, Correa 1 gól, Felix 1 gól, De Paul 1 gól

 

 

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Manchester United - Atletico Madrid

Old Trafford, 2022.03.15. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Slavko Vincic (SLO)

 

A szlovén játékvezető az elmúlt 2 évben az Atleticonak és a Unitednek is 2-2 meccsén fújta a sípot a nemzetközi porondon. A United esetében mindkét találkozó döntetlenre végződött (2-2 az Atalanta ellen és 1-1 az AC Milan ellen), az Atletico számára az egyik találkozó vereséggel, míg a másik döntetlennel ért véget (Atletico - AC Milan 0-1 és Atletico - Lokomotív Moszkva 0-0

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Fred - McTominay - Pogba - Fernandes - Ronaldo - Sancho

 

Atletico: Oblak - Savic - Felipe - Reinildo - Llorente - Herrera - Koke - Paul - Lodi - Correa - Griezmann

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!