Beharangozó: Manchester United - Leicester City

Megkezdődik a bajnoki hajrá a csapatok számára, első állomásként pedig a Rókák érkeznek az Old Traffordra a 31. fordulóban.


Csupán 9 meccse maradt a Vörös Ördögöknek arra, hogy biztosítsák a következő szezonra a Bajnokok Ligája indulást érő 4. helyet, azonban sorsuk nem a saját kezükben van és több csapatnak is pontokat kellene a továbbiakban hullajtania, hogy ez meg is valósuljon amellett, hogy Ralf Rangnick csapatának nagyjából az összes hátralévő találkozóját meg kellene nyerni, melyek között akad még rangadó az Arsenal és a Liverpool ellen is többek között.

 

A Rókák elleni szombati találkozó sem ígér könnyű munkát a játékosok számára, hiába áll a nemrég még meglepetésbajnok csapat a 10. helyen és nem is kell túl messzire menni a múltban ahhoz, hogy Leicester győzelmeket találjunk, hiszen a legutóbbi két bajnoki találkozót Maguire egykori csapata nyerte 4-2-re hazai pályán és 2-1-re az Old Traffordon.

 

A nemzetközi szünetet megelőzően mindkét csapat győzelemmel zárta az aktuális fordulóját, azonban a United utána kapott egy kisebb fülest az Atletico Madridtól, akik kiejtették az angol rekordbajnokok a Bajnokok Ligájából, a két hét kihagyást követően a szurkolók pedig ki vannak éhezve a hazai sikerre, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy majd 9 találkozó múlva a United nevét láthassuk a tabella 4. helyén.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Cavani (vádlisérülés)

 

Leicester: Bertrand (térdsérülés), Ndidi (térdsérülés), Vardy (térdsérülés), Ward (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 3 találkozóját elbukta a United a Leicester ellen, ennyit összesen ezt megelőzően 36 találkozó alatt veszítettek el a Rókák ellen, amelyeken 24 győzelmet és 9 döntetlent ért még el a rekordbajnok és soha nem veszítettek még zsinórban 4 meccset a Rókák ellen.

 

A legutóbbi Old Traffordon megrendezett bajnokit a Leicester nyerte 2-1-re, viszont még soha nem nyertek kétszer egymás után idegenbeli találkozót a Manchester United ellen.

 

A szezonban már találkoztak a felek a Rókák otthonában, amit a házigazdák meg is nyertek 4-2-re. Amennyiben most szombaton is győzni tudnának, akkor mindössze a második bajnoki duplájukat jegyeznék a Vörös Ördögök ellen. Az elsőt még az 1973/74-es idényben érték el.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United legutóbbi 3 meccséből kettőt elveszített 1 győzelem mellett. Ezt megelőzően Ole Gunnar Solskjaer távozása óta 20 meccsből csupán 1 alkalommal szenvedtek vereséget 10 győzelem és 9 döntetlen mellett.

 

A Leicester legutóbbi 6 idegenbeli Premier League találkozójából 5-öt elveszített, ami mellett 1 győzelem szerepel még a nevük mellett. Ez pontosan annyi, mint az előző szezon eleje óta lejátszott 26 idegenbeli bajnokin összejött vereségek száma, ami mellett 13 győzelmük és 8 döntetlenjük volt.

 

A Manchester United ebben a szezonban 10 gólt szerzett cserejátékosok révén, ezekből Marcus Rashford jegyez 4-et. Ebben a szezonban a Leicester kapta a legtöbb gólt csereként beállt játékos által, szám szerint 7-et.

 

A United legutóbbi 7 Leicester elleni bajnokiján volt a gólszerzők között angol játékos a rekordbajnok részéről, ennél hosszabb sorozatuk ebben a mutatóban csak a Wimbledon ellen volt a Vörös Ördögöknek 1995 márciusa és 1999 áprilisa között, amikor is az öngólokat nem számítva zsinórban 9 meccsen is betalált angol játékosa a csapatnak.

 

Cristiano Ronaldo ebben a szezonban 12 találatnál jár a Premier League-ben, a verseny történetében pedig csupán Gianfranco Zola lőtt többet a 36 éven felüli játékosok közül a 2002/03-as szezonban, összesen 14 találatig jutott.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 134 mérkőzés - 68 United győzelem, 30 döntetlen, 36 Leicester siker - gólarány 267/181 a United javára

 

Premier League: 31 mérkőzés - 18 United győzelem, 8 döntetlen, 4 Leicester siker - gólarány 65/30 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, D, V, GY

 

Leicester: V, GY, GY, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Leicester 1-2 (2021.05.11.)

United - Leicester 1-0 (2019.09.14.)

United - Leicester 2-1 (2018.08.10.)

United - Leicester 2-0 (2017.08.26.)

United - Leicester 4-1 (2016.09.24.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 12 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól

 

Leicester: Vardy 10 gól, Maddison 8 gól, Tielemans 6 gól, Daka 4 gól, Lookman 4 gól

 

 

Premier League, 31. forduló

Manchester United - Leicester City

Old Trafford, 2022.04.02. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Andrew Marriner

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - Fernandes - McTominay - Pogba - Sancho - Ronaldo - Elanga

 

Leicester: Schmeichel - Fofana - Evans - Söyüncü - Justin - Dewsbury-Hall - Tielemans - Castagne - Maddison - Iheanacho - Barnes

 

 

ManUtdFanaics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League, 31. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!