Beharangozó: Manchester United - Norwich

Újabb kiesőjelölt elleni bajnoki vár a Vörös Ördögökre, ezúttal azonban hazai pályán.


Az egy héttel ezelőtti, Everton elleni vereséget követően ismét egy kiesés elől menekülő csapattal találkozik Ralf Rangnick csapata szombat délután. A Norwich jelen pillanatban sereghajtóként szerepel a tabellán, azonban a Burnley legyőzése nagy lökést adhat nekik, bár kifejezetten acélos hajrára lenne szükségük ahhoz, hogy végül kiharcolják a Premier League indulást a következő szezonra is.

 

A United hatalmas szerencséjére az Everton elleni vereség ellenére még továbbra is megvan a matematikai esély akár a Bajnokok Ligája indulást érő 4. hely eléréséhez is, igaz ehhez a zsinórban 4 bajnokit megnyerő Tottenhamnek is pontokat kellene hullajtania, mivel a fővárosiaknak azonos mérkőzésszámmal 6 ponttal többje van, mint a rekordbajnoknak. Az Arsenal és a West Ham is vereséget szenvedett az előző fordulóban, így ott a pontkülönbség nem változott, az Ágyúsok továbbra is 54 pontot birtokolva az 5. helyen állnak, a Kalapácsosok pedig, ahogy a Vörös Ördögök is 51 pontot szereztek eddig, bár Moyes csapata 1 meccsel többet játszott.

 

Ami tény, hogy nagyon izgalmas lesz így az utolsó 7 meccse a csapatnak, bár jobban örültünk volna, ha a bajnoki cím elnyeréséért zajló küzdelemben kellene matekozni és nem azon, hogy vajon összejön-e a nemzetközi szereplés a következő szezonban, amiből még kisülhet az is, hogy nem lesz, vagy csak Konferencia Liga. Érdeklődve figyeljük a történéseket.

 

 

Akik hiányozhatnak: 

 

United: Cavani (vádlisérülés), McTominay (lábsérülés), Shaw (vádlisérülés), Varane (lábsérülés), Fred (sérülés)

 

Norwich: Idah (térdsérülés), Kabak (combsérülés), Omobamidele (deréksérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 15 Premier League mérkőzéséből 12-t megnyert a Norwich ellen 3 vereség mellett. Legutóbbi 4 egymás elleni bajnokijukat zsinórban a rekordbajnok nyerte.

 

A Kanárik a legutolsó 12 United elleni idegenbeli meccséből csak 1-et tudtak megnyerni minden sorozatot figyelembe véve 1 döntetlen és 10 vereség mellett. Az az 1 győzelem 2015 decemberében volt, amikor 2-1-re tudott nyerni a Norwich az Old Traffordon egy PL találkozón.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 4, kiesőjelölt elleni hazai bajnokijukból 2-t elveszítettek, 2-t megnyertek, pedig a sorozat történetében az első 21 ilyen Premier League találkozójukból csupán 1 vereség jött össze 16 győzelem és 4 döntetlen mellett. A legutóbbi 2 vereség a West Brom (2018 április) és a Sheffield United (2021 január) ellen érte a Unitedet.

 

A Manchester United legutóbbi 4 Premier League találkozójából 2-t elveszített, 1-et megnyert és 1 alkalommal döntetlent játszottak. Az ezt megelőző 15 bajnokiból csupán 1-szer tudták őket megverni Ole Gunnar Solskjaer távozása óta, ami mellett még 8 győzelem és 6 döntetlen született. A Vörös Ördögök egymás után két bajnokit pedig 2021 novemberében veszítettek el legutóbb.

 

A Norwich a legutóbbi fordulóban 2-0-ra legyőzte a Burnley csapatát a Carrow Roadon, ez a győzelem pedig csupán az 5. volt nekik a szezon során. A korábbi 4 győzelmük azonban két-két egymást követő győzelem volt, melyekben volt idegenbeli is.

 

A United az idei szezonban 8 bajnoki vereségéből 5-öt szombaton szenvedett el. A Vörös Ördögök csak a 2018/19-es idényben szenvedtek el több vereséget a hét egy adott napján. Akkor 6 volt a bűvös szám és vasárnap.

 

A Norwich menedzsere, Dean Smith a szezon elején 1-0-ra nyerni tudott az Aston Villa csapatával az Old Traffordon a United ellen. Ez lesz a 8. alkalom, hogy egy menedzser két klubbal is megjárja az Álmok Színházát egy szezonon belül bajnoki mérkőzésen, az első 7 alkalomból pedig senkinek sem sikerült mindkétszer kétvállra fektetnie a rekordbajnokot.

 

Cristiano Ronaldo ebben az idényben 25 bajnoki találkozóból 7 esetben volt a vesztes csapat tagja a Manchester Unitedben. Csupán két olyan szezonja volt a portugál klasszisnak pályafutása történetében, amikor ennél több alkalommal volt legyőzve a vele felálló csapat egy idényen belül, ezek pedig a 2002/03-as szezon (Sporting - 8 vesztes mérkőzés) és a 2003/04-es (Manchester United - 8 vesztes mérkőzés).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 71 mérkőzés - 41 United győzelem, 13 döntetlen, 17 Norwich siker - gólarány 123/64 a United javára

 

Premier League: 19 mérkőzés - 15 United győzelem, 1 döntetlen, 3 Norwich siker - gólarány 36/11 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: D, V, GY, D, V

 

Norwich: V, V, V, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Norwich 4-0 (2021.01.11.)

United - Norwich 1-2 (2015.12.19.)

United - Norwich 4-0 (2014.04.26.)

United - Norwich 4-0 (2013.03.02.)

United - Norwich 2-0 (2011.10.01.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 12 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 4 gól

 

Norwich: Pukki 9 gól, Sargent 2 gól

 

 

Premier League, 33. forduló

Manchester United - Norwich City

Old Trafford, 2022.04.16. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Andrew Madley

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Maguire - Telles - Fernadnes - Matic - Pogba - Sancho - Ronaldo - Elanga

 

Norwich: Krul - Aarons - Hanley - Gibson - Giannoulis - McLean - Normann - Dowell - Lees Melou, Rashica - Pukki

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!