Beharangozó: Liverpool - Manchester United

A 30. fordulóban elhalasztott rangadójukat pótolják kedd este a Vörös Ördögök a Liverpool ellen.


Rangnick csapata a 4. helyért, Klopp fiai pedig a bajnoki címért küzdenek, ráadásul a Poolnak még arra is esélye van, hogy 4 trófeát zsebelhessenek be a szezon végén, tehát különösen nehéz  találkozóra készülhetnek a Vörös Ördögök az ősi rivális ellen. A Liverpool győzelme esetén átmenetileg még a tabella 1. helyére is fellépne, United győzelem esetén pedig a rekordbajnok pontszámban beérné a Spurst, így a Bajnokok Ligája helyezésért folyó harc még kiélezettebbé válna.

 

A Vörös Ördögök szombaton megnehezítették a saját dolgukat a sereghajtó Norwich ellen, de végül sikerült Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően otthon tartaniuk a 3 pontot, Kloppék pedig szintén szombaton FA-kupa elődöntőt játszottak a Manchester City ellen, amit megnyertek és bejutottak a sorozat fináléjába. 

 

Sajnos a mérkőzéssel kapcsolatban nincsenek jó előjelek, mivel minden sorozatot figyelembe véve az Anfielden a United legutóbb 2016 januárjában tudta legyőzni az ősi riválist. Azóta már 6 alkalommal is összecsaptak a Mersey partján a felek, de 3 gólnélküli döntetlen mellett 3 alkalommal vereséget szenvedtek a manchesteriek, ráadásul ezen a 6 meccsen csupán 1 gólt tudtak szerezni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Pool: nincs hiányzója a csapatnak

 

United: Cavani (vádlisérülés), Shaw (vádlisérülés), Fred (csípősérülés), McTominay (lábsérülés), Varane (lábsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Liverpool a 2013/14-es szezon óta először duplázhat a United ellen egy szezonon belül, amennyiben megnyerik a kedd esti összecsapást. Pool siker esetén ez lesz az ősi rivális harmadik győzelme zsinórban a Vörös Ördögök ellen, amire legutóbb 2008 szeptembere és 2009 októbere között volt példa.

 

A Manchester United legutóbbi 5 Liverpool elleni idegenbeli bajnokiján nyeretlen maradt (3 döntetlen, 2 vereség) és mindössze 1 találatot értek el. Legutóbb 1970 szeptembere és 1979 decembere között volt hosszabb sorozatuk idegenbeli győzelem nélkül a Vörösök ellen, az akkori mérleg 2 döntetlen és 7 vereség volt.

 

A szezon elején Klopp csapata 5-0-ra nyert a United ellen. A Premier League történetében egyszer szeretek egy szezonon belül több gólt összesen a rekordbajnok ellen a 2008/09-es idény során, akkor összesen 6-ot. Ellenük viszont egy idényen belül a legtöbb szerzett gólok száma 9 volt az 1895/96-os szezonban.

 

A Liverpool a 2021 decemberében a Leicester ellen elszenvedett veresége óta az összes élvonalban szereplő csapat közül a legtöbb pontot szerezte, szám szerint 32-t, ami 10 győzelmet és 2 döntetlent takar. Amennyiben most nyerni tudnak, vagy döntetlent érnek el, akkor 2021 októbere óta először fellépnek a tabella 1. helyére úgy, hogy idén január 15-én még 14 pont volt a hátrányuk a City-vel szemben.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 2 idegenbeli meccsüket elveszítették a Premier League-ben, ezeket megelőzően 39 idegenbeli bajnokin veszítettek összesen 2 alkalommal 23 győzelem és 14 döntetlen mellett. A rekordbajnok a PL eddigi története során csupán 3 alkalommal veszített el zsinórban 3 idegenbeli mérkőzést, amik 1994 októberében, 1996 januárjában és 2019 áprilisában voltak.

 

A Liverpool legutóbbi 93 hazai Premier League találkozójából csupán 6 alkalommal szenvedett vereséget, ami mellett 70 összecsapásból győztesen keveredtek ki és 17 alkalommal kényszerültek pontosztozkodásra. A Vörösök ráadásul legutóbbi 10 bajnokijukat megnyerték az Anfielden 29/2-es gólaránnyal.

 

A Pool támadója, Mohamed Salah a Manchester United elleni legutóbbi 5 meccsén 7 gól lőtt minden sorozatot figyelembe véve, amibe bele tartozik az Old Traffordon elért mesterhármasa is az idei szezonban. Az ősi rivális történetében csupán Steven Gerrard szerzett több gól a Vörös Ördögök ellen, szám szerint 9-et.

 

Minden sorozatot figyelembe véve Marcus Rashford csak a Leichester ellen szerzett több gól (6-ot), mint a Pool ellen (5-öt), viszont mind az 5 találata az Old Traffordon született.

 

Diogo Jota csapata legutóbbi 3 bajnokijának mindegyikén betalált, ráadásul a góljai minden esetben az elsők voltak a Vörös meccsein, viszont még soha nem tudott zsinórban 4 bajnokin is eredményes lenni.

 

A United portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo 23 alkalommal állt a győztes oldalon abból a 24 meccsből, amin gólt is szerzett. Az egyetlen kivétel pont egy Liverpool elleni 4-1-es vereség volt 2009 márciusában.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 208 mérkőzés - 81 United győzelem, 58 döntetlen, 69 Pool siker - gólarány 281/269 a United javára

 

Premier League: 59 mérkőzés - 28 United győzelem, 14 döntetlen, 17 Pool siker - gólarány 79/72 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Pool: GY, GY, GY, GY, D

 

United: V, GY, D, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Pool - United 0-0 (2021.01.17.)

Pool - United 2-0 (2020.01.19.)

Pool - United 3-1 (2018.12.16.)

Pool - United 0-0 (2017.10.14.)

Pool - United 0-0 (2016.10.17.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Pool: Salah 20 gól, Jota 15 gól, Mané 13 gól, Firmino 5 gól, Fabinho 5 gól

 

United: Ronaldo 15 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 4 gól

 

 

Premier League, 30. forduló

Liverpool - Manchester United

Anfield, 2022.04.19. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Martin Atkinson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold - Matip - Van Dijk - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Diaz

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Telles - Fernandes - Matic - Pogba - Elanga - Ronaldo - Sancho

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!