Akadémia: Ami a héten történt

A Manchester United U23-as csapata Monacoban készült az FA Ifjúsági-kupa döntőjére miközben élvezte a nagyszerű és tanulságos kiruccanást.


A fiatal Vörös Ördögök nagyszerű körülmények között tudtak edzeni és játszhattak zárt kapus mérkőzéseket is minőségi ellenfelekkel.

 

A héten az U15-ös és U17-es csapatok is a tengerentúlon szerezhettek tapasztalatot Dallasban és Texasban, a még fiatalabbak pedig egy versenysorozat keretein belül Spanyolországban pallérozódhattak. Továbbá három U18-as hálóőr is lehetőséget kapott és mérföldkőnek számító eredményeket értek el. 

 

A United U15-ös és U17-es játékosai részt vettek az Adidas által Dallasban és Texasban megrendezett Generációs-kupán. Az U17-es csapat olyan ellenfelekkel vívott meg, mint a Minnesota United, a Chicago Fire, az Orlando City, az LA Galaxy és a River Plate. 

 

A fiatalabb korosztályos akadémisták Costa Bravan, Spanyolországban léphettek pályára és szerezhettek értékes tapasztalatokat a Mediterrán Nemzetközi-kupa megrendezésében, amelyben a klub évek óta részt vesz. Olyan ellenfelek ellen léptek pályára a fiatalok, mint az FC Barcelona, a Real Madrid és a Marseille fiatal korosztályos csapatai. 

 

 

Kölcsönlesen

 

Matej Kovar a Burton Albionban harmadik alkalommal mutatott be remek teljesítményt és segített a Brewersnek az Accrington Stanley elleni 0-0-s idegenbeli döntetlent elérni. A cseh válogatott játékos öt hatalmas védést is bemutatott az összecsapáson. Az ellenfélnél a korábbi Vörös Ördög, Ethan Hamilton is ott volt, aki hat Albion próbálkozást fülelt le az Accrington kapujában. Kovarnak immáron három gól nélkül lehozott találkozója van, ezzel kiérdemelt egy helyet a hét legjobb csapatában az EFL-ben. 

 

Ethan Laird először volt kezdő az AFC Bournemouth csapatában, Januárban csatlakozott a klubhoz a Swansea Cityben eltöltött sikeres hónapjait követően, akik szintén a Championshipben szerepelnek. Olykor sérülések hátráltatták Ethant, de keményen dolgozott azért, hogy megkapja a lehetőséget a feljutásért küzdő Cseresznyések csapatában. Bár Scott Parker csapata 0-0-s döntetlent ért el, Laird dicséretet kapott a támadójátékáért.

 

Reece Devine tagja volt a Walsall csapatának, míg James Garner is pályára léphetett a Notthingham Forest aktuális mérkőzésén. Ethan Galbraith is játszott a Doncaster Roversben. 

 

U18-as csapat

 

Travis Binnion csapata 1-0-s vereséget szenvedett hazai környezetben a Burnley ellen április 19-én kedden. A Burnley második nagy vadját ejti a harmadik helyen szereplő Blacburn Rovers után, a gólt McCullough szerezte az első félidő derekán és hiába küzdött derekasan a Vörös Ördögök fiatal csapata, nem sikerült egyenlíteniük.

 

Legközelebb a Newcastle United ellen lépnek pályára hazai környezetben április 23-án 13:30-kor, egyidőben a felnőttekkel. 

 

 U23-as csapat

 

Miután legyőzték 3-0-ra az Everton együttesét és 1-0-ra a Chelsea ellen is győzedelmeskedni tudtak az Old Traffordon, ugyanitt fogadta 22-én az Arsenal együttesét is Neil Wood csapata. 

Vendégek részéről szerzett vezetést  Bierith az első félidő derekán, amire a Vörös Ördögök a második etap elején válaszoltak Emeran-nak köszönhetően. Hiába uralta a mérkőzést a United csapata, döntetlennel hangolt a Liverpool elleni rangadóra, amit május 1-én játszanak le a felek 15:00-kor. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!