Távozik a fő stratégiai vezető is a Unitedtől

Folytatódnak a színfalak mögötti átalakítási folyamatok a Manchester Unitednél, miután a The Athletic értesülései szerint kedden távozott a fő stratégiai vezető is a klubtól.


Hemen Tseayo 2012 óta dolgozott az Old Traffordon, miután elhagyta az UniCredit bankcsoportot.

 

Úgy tudni, hogy a klub nemrég kinevezett új ügyvezető igazgatója, Richard Arnold e-mailben tájékoztatta kedden a stábot Tseayo távozásáról.

 

Többek között Tseayo segített abban, hogy röviddel megérkezése után a Unitedet belistázzák a New York-i Értéktőzsdén, az elmúlt évek során pedig számos refinanszírozási műveletet valósított meg a klub számára.

 

Emellett kulcsfontosságú szerepet vállalt a Manchester United női csapatának 2018-as megalapításában is, a legutóbbi befektetői hívás során pedig a klub képviseletében mondott beszédet.

 

 

Az elmúlt hetek során ez már nem az első, magas rangú távozó a Vörös Ördögök háttérstábjából. 

 

Szintén az Athletic számolt be róla áprilisban, hogy Matt Judge átigazolásokért felelős igazgató távozik pozíciójából

 

Judge jelenleg felmondási idejét tölti és várhatóan az év további részében fog távozni a klubtól, de a nyári átigazolási időszak során már nem fog aktív szerepet vállalni.

 

Egy másik, The Athletic által napvilágra hozott hír volt az is, hogy a Manchester United vezető megfigyelője, Jim Lawlor és a globális megfigyelési hálózat vezetője, Marcel Bout is elhagyja a klubot.

 

Február 1-én pedig Arnold vette át a legfontosabb pozíciót a klubon pedig Ed Woodwardtól. 

 

Woodward ügyvezető alelnöki posztjáról azt követően távozott, hogy tevékeny részt vállalt a végül hamvába holt Európai Szuperliga projekt elindításában.

 

Tseayo közeli kapcsolatot ápolt Woodwarddal, közösen dolgoztak a közvetítési jogok értékesítése és az Európai Klubcsapatok Szövetsége ügyében is, így természetesnek vélhető, hogy a vezetőváltást követően elérkezettnek látta az időt a váltásra.

 

Éveken keresztül Tseayo, Woodward és Judge szomszédos irodákon osztoztak a United mayfairi központjában.

 

Tseayo elmondása szerint szeretne karriere következő lépcsőfoka során olyan pozíciót betölteni, ahol nagyobb felelősségi körrel, szélesebb spektrumú feladatokkal foglalkozhat. Információk szerint távozása barátságos légkörben, a klub jókívánságai mellett történik.

 

Amíg a klubnál keresik az utódját a fő stratégiai vezető pozícióba, addig tanácsadóként segíti tovább a Unitedet.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!