Ferdinand inspirálta Jonest

A Blackburn Rovers védõje, Phil Jones elárulta, kilátásban lévõ Manchester Unitedbe igazolásával Rio Ferdinand útját akarja járni.


A 19 éves védõ a Manchester United carringtoni edzõközpontjában járt szerdán orvosi vizsgálaton, miután egyes hírek szerint a manchesteriek megegyeztek klubjával 16.5 millió fontos vételáráról.

 

Jonest sokan Rio Ferdinand hosszútávú utódjaként tartják számon az Old Traffordon, és az ifjú bekk elismerte, hogy sok inspirációt merített az egykoron a Leeds Unitedben futballozó védõ játékából, csakúgy, mint John Terry és Michael Dawsonéból.

 

"Mindig is azt vallottam, arra törekszem, hogy úgy játszak, mint Rio Ferdinand, John Terry és Michael Dawson - mindig õket figyeltem, mit hogyan csinálnak, és megpróbáltam a legfõbb dolgokat eltanulni tõlük" - kezdte Jones a The Sun-nak.

 

"A védekezés nem csak szerelésrõl és fejelésrõl szól. Fontos szerepe van a labda megszerzésének és megjátszásának is. A támadások mindig hátulról indulnak."

 

"Mindig beszoktam segíteni a támadásokban, ez része a játékomnak."

 

"Szeretek elõre lépni, így segítve a csatároknak az ellenfelek figyelmének elvonásában."

 

"Ha ez megvan a játékodban, és mindezt jól tudod csinálni, akkor az csak a csapatod hasznára válhat."

 

 

Jones az elõzõ szezonban lenyûgözõ teljesítményt nyújtott a Roversben, kulcsszerepe volt ugyanis abban, hogy Steve Kean együttese megõrizte tagságát a Premier Leagueben. Így nem meglepõ, hogy olyan csapatok radarjára is felkerült, mint az Arsenal vagy a Liverpool, ám úgy tûnik, mindkét klub lemarad a korosztályos angol válogatott játékos megszerzésérõl.

 

Bár a nagy klubok érdeklõdése mindenki számára hízelgõ lenne, ám Jones kijelentette, továbbra is két lábbal a földön áll.

 

"A társaim kiveszik postaládájukból a szombati újságot, és azt fogják mondani, 'Megint benne vagy az újságban' - de ez egyik fülemen be, másik fülemen ki" - tette hozzá.

 

"Én jelenleg csak a saját játékomra koncentrálok. Ezek a híresztelések nagyon jól esnek és értékelem is, de én csak arra koncentrálok, hogy játékosként elõre lépjek." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!