Átigazolási pletykák: június 22 - június 28.

Ismét jelentkezünk az átigazolási pletykákkal foglalkozó heti rovatunkkal, nézzük is meg, hogy milyen hírek láttak napvilágot az elmúlt hét folyamán.


Furcsa, hogy egy átigazolási időszakban egyre nehezebb tartalommal megtölteni ezt a rovatot, viszont a megszokotthoz képest most nyáron valamiért nem akarják a Vörös Ördögöket mindenkivel is összeboronálni a lapok.

 

Meg kell említenünk azt is, hogy tegnap elkezdődött a felkészülés a csapat carringtoni edzőközpontjában a túrára, illetve a 2022/23-as szezonra. Noha még erősen foghíjas a névsor a visszatérő játékosok felsorolásánál, hamarosan azok is megérkeznek nyaralásukból, akik június elején még nemzetközi kötelezettségeiknek tettek eleget. A hírek szerint egyébként Ten Hag tegnap el is kezdte a visszatérők fizikai állapotának felmérését, hogy a lehető leghatékonyabb edzésmódszerrel tudja fejleszteni játékosait, viszont hivatalosan bejelentett érkezőről, érkezőkről továbbra sem tudunk beszámolni.

 

A két legesélyesebb játékos, akik lehet, hogy még ide is érnek napokon belül az Christian Eriksen és Frenkie de Jong. Kettejük közül a holland sorsa dőlhet el hamarabb, mivel a Barcelona a pénzügyi helyzete miatt még július előtt szeretné nyélbe ütni az üzletet, hogy az eladásból származó bevétel még a mostani pénzügyi évhez tartozhasson. Ez azt jelenti, hogy, ha sikerül megállapodni a középpályás vételáráról, akkor az most csütörtökig kiderül nagy valószínűséggel. Nem kizárt, hogy vele kapcsolatban a United direkt kivárt, mert így lépéskényszerbe kerülnek a katalánok, ami a rekordbajnoknak kedvező lehet, mivel ők nagyjából 60-65 milliót adnának a hollandért, plusz bónuszokat, míg a Barca 85 milliót szeretne érte fixen kapni. Frenkie leigazolása ráadásul a kedélyekre és a további érkezőkre is kedvezően hathat, mivel nem egy ügyetlen srácról van szó, ráadásul a Unitednél nagy az esélye, hogy kedvenc posztján játszhatna, ami csábító lehet a játékos számára is.

 

Vadabb pletykák szerint egyébként felmerült az is, hogy Harry Maguire-t kéri De Jongért cserébe a Barcelona, a cserére azonban a United részéről nem bólintottak rá. A hír felröppenésekor a Maguire "Rajongói" Klub tagjai tuti forgácsosra fejelték az IKEA-s asztalt, hogy vajon miért nem adjuk oda szeretett kapitányunkat, akinek egyébként sok boldogságot kívánunk, mivel a napokban megnősült.

 

 

Eriksen esete kicsit bonyolultabb, mert elég ellentmondásosak a hírek vele kapcsolatban, de a legtöbb lap, illetve az általában jól értesült Fabrizio Romano is írt arról, hogy napokon belül kiderülhet, mi lesz a dán játékos végleges döntése, aki szintén a pletykák szerint nem szerepel Conte tervei között, így kicsi az esélye, hogy visszatérne a Spurshöz. 

 

A Daily Mail szerint egyébként közel a megállapodás két Ajax játékos leigazolásával kapcsolatban. A lap forrásai szerint a Vörös Ördögök 115 millió fontért el tudnák hozni Antony-t és Lisandro Martinezt a holland bajnoktól. A brazil a támadószekciót, míg az argentin a védelmet erősíthetné. A két játékos vételára talán kissé magasnak tűnhet és, ha hozzá számoljuk De Jong átigazolásának költségét is, akkor már nem igazán marad mit a tejbe aprítani, noha a legutóbbi hírek szerint 200 millió fontból lehet kezdésként garázdálkodni, valamint az eladott játékosokból befolyó összeg is felhasználható erre a célra...ezzel csak annyi probléma van, hogy még nem adtunk el játékost.

 

 

Került azért új név a kalapba, mivel a mai napon a MEN arról számolt be, hogy Ten Hag örömmel dolgozna együtt Manchesterben a Real Madrid támadójával, Marco Assensioval. A spanyol válogatott játékosnak jövő nyáron jár le a szerződése a madridi klubbal és a MEN forrása szerint 35,5 millió fontért le is lehetne igazolni, bár hozzá teszik azt is, hogy a Real nem feltétlen szeretné elengedni a 26 éves támadóját.

 

A héten sokan várták Mason Greenwood meghallgatását is, mert egyes pletykák alapján arra lehetett számítani, hogy felmentik és ez által akár reaktiválható lenne felfüggesztése. A pletykák viszont nem bizonyultak igaznak és a fiatal támadó továbbra is felfüggesztett marad és ügye folytatódik még.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!