Manchester United 1 - 2 Brighton

Vereséggel indult a 2022/23-as szezon a Vörös Ördögök számára.


A kezdősípszót követően egyből vendég helyzettel indult az új idény, Trossard került helyzetbe Dalot ügyetlenkedését követően, szerencsére a hálót csak oldalról találta el a Brighton támadója.

 

A 7. percben Sancho indult meg befelé a jobb szélről, labdája üresen találta McTominay-t, akinek a beadását végül Fernandes a kapu fölé lőtte.

 

A 24. percig a vendégeknek sikerült átvenniük az irányítást, noha gólhelyzetig nem igazán jutottak el, ekkor viszont egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból a saját tizenhatosától megiramodott a United, Rashford sikeresen továbbította a játékszert Eriksennek, aki végül a kapus kezeibe lőtt.

 

Az eddig aktívabb Brighton fáradozása végül eredménnyel is párosult a 30. percben. Trossard kiváló ütemben passzolt Welbecknek, az egykori United játékos pedig Gross elé tálalt, aki nem hibázott, 0-1 a vendégeknek.

 

A Sirályok eddig sem játszottak bátortalanul, de a gól meghozta az étvágyukat. A 36. perc végén Welbeck húzta kapura a labdát egy szép mozdulattal, szerencsére amilyen szép volt a megmozdulás, annyira pontatlan is. Két perccel később azonban Gross duplázni tud. A Brighton saját szögletzászlójánál tudott labdát szerezni, a kontrát pedig az első gól szerzője fejezte be sikeresen March kipattanó lövését követően. 

 

 

A United nagyon bizonytalan, pontatlan játékot produkál és egyelőre az az ember érzése a meccset nézve, hogy még nem ért véget a tavalyi szezon...

 

A 44. percben Dalot beadását próbálta meg Eriksen tovább sarkazni a vendégek kapujának előterében, ám a védők tisztázni tudtak. Két perc hosszabbítást követően pedig az első félidő véget is ért.

 

A második játékrészben is aktívabban kezdett a vendég alakulat, McTominay labdavesztése után Welbeck fejelte mellé a játékszert, majd a 49. percben már Eriksen ad remek labdát, amiről Rashford végül lemaradt.

 

Az 52. percben ismét Eriksen labdája találja meg Rashfordot, akinek ezúttal sem jött össze a gólszerzés, miközben a pálya közepén Maguire és Trossard találtak egymásra, a jutalmuk pedig 1-1 sárga lap lett.

 

Az 54. percben Ten Hag cserélt, Fred elhagyta a játékteret és Ronaldo érkezett a helyére.

 

Sajnos Rashford is ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, a 60. percben kihagyta a kihagyhatatlant, vagy Sanchez kapus védett nagyot? Az eredmény továbbra is 0-2 a Sirályoknak.

 

Sikerül végre nyomás alá helyezni kicsit a Brightont, aminek eredménye, hogy Rashford ismét gólhelyzetbe került a 65. percben, de nem sikerült a szépítés.

 

A 67. percben Eriksen ereszt meg egy erős lövést a tizenhatoson kívülről, a kipattanóra azonban a vendégek védője érkezik és szögletre ment. A beadást pedig a kapu előtti kavarodásban Mac Allister lövi saját hálójába. 1-2

 

Elkezdett végre kicsit játszani is a United, Dalot is megkínálta Sanchez kapust egy lökettel, a kipattanóra azonban most a védők odaérnek és sikerül is tisztázniuk. 

 

Martinez lopta a távolságot a 76. percben, majd végül úgy döntött, hogy ha már eddig cipelte, akkor rá is lövi a labdát, ami jócskán elkerülte végül a kaput.

 

Mac Allister is hasonlóan gondolkodott, mint az imént Martinez, messziről kapura tüzelt, a lövés hatékonysága pedig pedig hasonló volt, mint az argentin védőé.

 

 

Ismét magasabb fokozatra kapcsoltak a Vörös Ördögök, a 86. percben Sancho beadását kellett a vendégek kapusának fognia, majd Ronaldo lövésébe lépett bele az egyik védő.

 

A 90. percben Elanga, Malacia és Garnacho érkeztek Sancho, Shaw és Fernandes helyett, az eredmény azonban már nem változott, így Erik ten Hag vereséggel debütál tétmeccsen a United élén. Ferguson visszavonulása óta eddig csak egy menedzser mutatkozott be vereséggel, ő pedig a szintén holland Louis van Gaal volt.

 

 

Kezdő: De Gea - Dalot - Maguire - Martinez - Shaw (Malacia 90') - McTominay (Van de Beek 78') - Fred (Ronaldo 54') - Sancho (Elanga 90') - Eriksen - Fernandes (Garnacho 90') - Rashford

 

Sárga lap: McTominay (25'), Martinez (47'), Maguire (53'), Trossard (53'), Shaw (75')

 

Gólok: Gross (30', 39'), Mac Allister (68' - öngól)

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!