Taktikai Mágnestábla: Komment szekció kérdezz - felelek!

Az előző Taktikai Mágnestábla alatt felgyülemlett hozzászólásokat igyekszem most feldolgozni. :)


Csodálatosak vagytok Kedves Olvasók! Egészen egyszerűen annyi jó komment és téma érkezett a Brighton elleni vereség után, hogy úgy döntöttem szánjuk rá az időnket, hogy egy cikk formájában megemésszük együtt a történteket!

Nagyon sok téma feljött a Manchester United kapcsán az elmúlt napokban. Keresztre feszítették a klub dolgozóit. Például a szigetországban elkezdtek azzal foglalkozni, hogy a Manchester United scoutjai egyszerűen nem értenek a saját feladatukhoz. Mindenki csak találgat, hogy jönnek ezek a pánik ötletek, miért nem erősítették meg a csapatot, és mi az oka annak a teljes tökön lövésnek káosznak amit az elmúlt napokban átélhetnek a szurkolók világ szerte. A legújabb fejlemények szerint elkezdték szervezni, hogy a harmadik fordulóban megrendezésre kerülő Manchester United - Liverpool mérkőzést amennyire csak lehet bojkottálják a szurkolók, ezzel tiltakozva a vezetőség és a tulajdonosok ellen. 

 

 

A felhívásnak lesz-e foganatja? Jó kérdés. Mindenesetre ezek az idők, amelyeket most átélnek a Manchester United szurkolók, sokakat arra emlékeztet, amikor a Liverpool Adam Lallanakat, meg úgy a fél Southamptont felvásárolta irreális pénzért. Nem hiába mondják, hogy attól, mert valakire rátesznek egy magasabb árcédulát, attól ő még nem biztos, hogy magasabb szintet is tud képviselni. 

A hétvége után természetesen a játékosokat is összehasonlították különféle statisztikai adatokkal. Egy számomra is nagyon érdekesnek tűnőt hozok most nektek.

 

Opening day passing stats:

Rodri: 95 passes (94% accuracy)
Thiago: 47 passes (87% accuracy)
Jorginho: 60 passes (83% accuracy)
Hojberg: 61 passes (88% accuracy)
Ndidi: 68 passes (88% accuracy)
Kamara: 62 passes (85% accuracy)
McTominay: 18 passes (66% accuracy) 

De ne kenjünk mindent egy fiatal United nevelésre, aki nálam már régen Cleverley szintjén van. Nézzük meg mit mondott Rangnick tavaly tavasszal, ami után azt mondják, hogy elvesztette a United vezetőségének bizalmát. 

 

 

“It’s not the managers quality, it’s about changing all the other things that have brought the club in the position it is”

“In medicine you would say that this is an operation at the open heart, there are more things to be changed than some little things here and some minor things there”

“All respect to Jurgen and Pep, but I’m sure that they didn’t do all the things themselves, there were also other people involved in those two clubs, top people in certain positions. In order to rebuild and build something we want here, you need to have top people in all areas, and they have to work together in a very close and reliable way”

 

Összefoglalva: Ez nem a menedzserek kvalitásáról szól, hanem azonfelül a stábokról, amelyek a háttérben dolgoznak. Az orvoslásban ezt úgy mondanád, mint egy nyitott szívműtét, több dolgon kell változtatni, mint néhány apróságon itt és ott. Minden tiszteletem Jürgené és Pep Guardioláé, azonban biztos vagyok abban, hogy nem ők csináltak minden maguk, hanem más emberek is részt vettek benne a két klubban, a legjobb emberek voltak bizonyos pozíciókban. Ahhoz, hogy újraépíthessünk és felépíthessünk valamit, amit itt akarunk, minden területen kiváló emberekre van szükség, és nagyon szorosan és megbízhatóan együtt kell működniük. 

Szóval ezek voltak azok a szavak és önkritika, amit a klub felé intézett, amely nagyon megingatta a vezetőség bizalmát. Ez volt egyébként a nem sok alkalom közül az egyik, amit interjú során nyilvánosan intézett a vezetőség felé. Mi mit látunk ebből? Idehoztunk valakit Sportigazgatónak, de mi alkalmazzuk menedzserként, és amikor Sportigazgató akar lenni, akkor zavarjuk el, majd kenjük az új menedzserre. Remek ötlet volt! Igen, bizony, sok média platformon Ten Hagra kenték a távozásának ,,valódi" okát. Egyébként mielőtt kirúgták Rangnickot, a nyárra azt tanácsolta a vezetőségnek, hogy igazolják le Nkunkut, Gvardiolt és Laimert. Mindenesetre a Unitednál a nyáron úgy gondolták, hogy 21-re lapot húznak és egy fajta belső fogadásokban átszőtt játékot játszva, úgy döntöttek, hogy csak olyan játékost próbálnak meg igazolni, akinek 21-es a mezszáma...

 

Vajon ez lenne az új átigazolási politika?

 

Kommentre válaszolok!

Remélem a következő kommentek szerzői nem sértődnek meg, ha kiemelem a hozzászólásukat. A kommentek mind egyaránt az előző Taktikai Mágnestábla cikk alól érkeznek.

Downingnak köszönjük a hosszú hozzászólást, egy mondatot emelnék ki, mert frappáns, bár a mostani világban kicsit lehet, hogy sensitive.

,,Még régebben olvastam, hogy az orosz emberek elmúlt 800 évét azzal a mondattal le lehetne írni, hogy: and things are somehow get worse. Na pont ilyen United szurkolónak lenni az elmúlt 9 évben még akkor is ha Moyes mester hihetetlenül bekezdett anno."

 

Szerintem Martinezzel lehetne számolni a hatos poszton. Talán a PL-ben még jobban is menne ott neki, mint középhátvéd szerepkörben. Varane / Lindelöf meg Maguire mellett tudná egymást rotálni. Amikor Varane egészséges 3-4 meccs, utána jöhet Lindelöf, amíg a francia kipiheni a fáradalmakat és újra hadrafogható lesz. Szerintem ha csak Rabiot jön, akkor Martinez szerepkörét mindenképp át kell gondolni.

 

Rabiot egyértelmű kukázás, ezt most már mindenki tudja. Ettől függetlenül akár még jól is elsülhet a dolog. Egyből nem temetném, de keményen bizonyítania kell. Egy olyan szezonban, ahol a tavasz a vb miatt ultra kemény lesz, nagyon fontos minden csapatnak a hosszú minőségi pad. Ezért ragaszkodik mindenki most már az összes meglévő játékosához. Hiszen elkezdődtek a bajnokságok, még nehezebb bepótolni bárkit, aki távozik. Azt hittem tegnap a PSV kiesik a BL selejtezőből, mert akkor pénzügyileg előjöhettek volna lyukak a klubnál, így könnyebben elengedték volna Gakpot. 

 

Ez egy nagyon jó felvetés és érdekes is! Gyakorlatilag a Ligue 1-ből a tehetségek a La Ligába szoktak leggyakrabban menni. Angliában pedig a kisebb klubok és régen az Arsenal szokott onnan előszeretettel igazolni. Talán a játékosok hozzáállása, képzettségi szintje vagy valami hozzávalóban kissé elmaradottak, amit a PL klubok mérnek. Annak nem örülök, hogy a Liverpool is felfedezte magának a portugál bajnokságot. Én onnan tudnék elképzelni ennél is több igazolást. Jöttek ki a nagy kluboktól neves és jó játékosok. Azt nem értem annyira, hogy onnan miért nem scoutolnak többet. Anno Ronaldo, Nani, Anderson (utóbbi annyira nem vált be) érkezése sem volt a legnagyobb transzfer égés, legutóbb Fernandes. Bár, ahogy Tellest lescoutolták az teljes KO volt. Jól nézett ki Telles neve mellett a 11 bajnoki gól balhátvédként, csak senki nem nézte (?!), hogy abból 7 tizenegyesből született. :) A holland bajnokság sokat gyengült az elmúlt években, egyedül az Ajax tudott kiemelkedőt nyújtani. A belga, svájci pedig még a holland alatt is egy szinttel lejjebb van. Azért Andret meg lehetett volna próbálni, de Sangare sem lett volna egy nagyon őrült ötlet.

 

Köszönjük a tartalmas hozzászólást, köszönjük, hogy itt vagy és olvasod a cikkeinket. Írj máskor is, itt senki nem fog bántani. Ez a közösség nagyon jó, látod én nagyban is leírhattam bármikor a véleményem, ha pozitív volt, ha negatív. A hozzászólások 99%-a vállalható volt és soha nem bántott senki. Szerintem téged sem fog. :) SAF rosszul kezdte az igaz, de akkor azért más világ volt. Akkoriban a játékosok, ittak és dohányoztak. Ha most meglátnál bárkit a keretből nyíltan inni és dohányozni, akkor arra se mondaná senki, hogy ez 2022-ben oké. Egyszerűen el kell fogadni, hogy 2022-ben felgyorsult a világ, titokban nem lehet már semmit sem tartani. Romano vagy bárki olyan kémekkel rendelkeznek, mint a királyok a középkorban. Üzletileg a foci az teljesen elvadult. Már az sem mindegy, hogy 7. vagy 5. vagy, mert lépcsőzetesen kevesebb pénz jár érte. Amiben full igazad van és ezt én is adom, hogy idén nekünk egy célunk lehet(ne/tett volna), hogy az első négybe beérkezzen a csapat, mert máskülönben a pénzügyi dolgok még rosszabbul fognak kinézni jövőre. Még egyszer köszönjük, hogy itt vagy és az értékes hozzászólást. :) Én is 99' óta vagyok United drukker. :) Nem ma volt....

 

Van aki viccesre veszi a figurát. :)

 

Mindenkinek más szám jut az eszébe :) Szerintem a felállás is a ETH - Ronaldo háborúja miatt volt, mivel csatár nélkül maradt a csapat. Ronaldot elvből nem jelölte a kezdőbe ETH. Bojkottált mindent, ami a csapatépítésről szólt, így mivel ez nem a FIFA és kell az emberi lelkitényezőkkel is számolni, padra tette, ha nagy a baj, akkor jöhet. Hát a baj nagy volt, és szerintem nem is jó szándékkal cserélte be. Ettől függetlenül Ronaldo szerintem nem mozgott rosszul, ha belenyugszik, hogy itt marad, akkor nagy erősítése lesz a csapatnak. A McFred páros ebben a fociban nem úgy néz ki, mint akik az elvárásokat tudják hozni. Amilyen stílust a United próbál most játszani, ahhoz idő vagy minőségi játékosok kellenek. Nem lesz könnyű túra a Brentford elleni sem, és a Liverpool otthon sem éppen a sétagalopp kategória. El sem merem képzelni, mint kapnak Glazerék, ha duplázik Nunez ellenünk. Maguire-t teljesen szétszedték. Én szerintem minden játékosnak bojkottálnia kellene a közösségi médiát, mert lelkileg nagy teher lehet nekik, az ami ott rájuk zúdul. 2022-ben ezzel is kellene már a csapatnak, a stábnak foglalkozni. A kérdés mi hoz többet anyagilag? A közösségi média megjelenés, vagy a pályán elért eredmények?

 

Ha lett volna letámadás, akkor írtam volna róla. :) Na jó, viccet félre téve, most a cikk nem annyira a taktikai szeletkékről szólt, sokkal inkább arról, hogy miért jutott el a csapat oda, amit láttunk a pályán. Szembe jött a valóság..

 

Amiben tudunk segítünk! Ez a közösség értelme! Én is egyébként Pesten mozgok, de mi is szerdánként focizunk. Azonban alkalmanként egy Unitedes focit összelehetne hozni. ;) Pestiek figyelem...

 

A következő 3 kommentre együtt reagálnék:

 

Szóval köszi srácok a tartalmas irományokat! Én kezdeném ott, hogy nagyon sokan elhittük, hogy ez az év más lesz. De sajnos nem lett más. Mi látjuk a jéghegy csúcsát, ott azt láttuk, hogy változás következett be. Így elindítottunk magunkban egy öngerjesztő folyamatot, amiben azt tápláltuk, hogy most megváltozik minden. Aztán nem változott. Valószínűleg sokkal összetettebb és sokkal mélyrehatóbb problémák vannak, amit mi egyszerű szurkolók nem érzékelünk. A United folyamatai meg a hierarchia nagyon elmaradott lehet. A scout tevékenység valamint, az adatelemzési részleg is megkérdőjelezhetően működik. Szóval, amíg ezeket nem teszik rendbe, addig nem nagyon lesz változás szerintem. Azért azt nem lehetne mondani, hogy most már ennyi menedzser, aki itt megfordult, mind nem értene a szakmájához. Ahogy mondani szokás, a fejétől bűzlik a hal. Itt sincs ez másképp. Mit várok a szezontól? Harc a TOP 4-ért maximum. De én mindenidők legkeményebb tavaszát várom a bajnokságokban. A vb miatt nagyon leterhelt játékosok lesznek. A vb-döntő után pár nappal már folytatódni fog a Premier League. Aki döntőt játszik, az nagyjából át sem fog tudni állni az angliai időzónára, már lehet, hogy a pályán kell lenni. Szóval ez a tavasz nagyon érdekes lesz. Nem véletlen, hogy a PL is most engedélyezte az 5 csere lehetőségét. Tudják, hogy szüksége lesz a csapatoknak, más különben megfáradt, kifásult játékosok fognak fel alá rohangálni a pályán.

 

 

Köszönjük szépen mindenkinek a tartalmas hozzászólásokat! Nyugodtan tartsátok meg a jó szokásotokat. A Fantasy PL-hez még nyugodtan lehet csatlakozni. Code to join this league: 8lqeox


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!