Taktikai Mágnestábla: Manchester United - Brighton 1-2

Hova tart a gyorsvonat? Erre a kérdésre igyekszünk ma választ adni.


ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚrrriiiisssttteeeennn!!!!! mi volt ez a meccs?! Ugye ismerős és rögtön egy dallam ugrott be?! Kb. ez ment a fejemben végig a mérkőzés után!

Szóval köszöntök mindenkit a 2022/23-as szezonban hivatalosan is. Régen vártam annyira mérkőzést, mint az első Unitedes Premier League találkozót. Valószínűleg a futball romantikus énem vitt bele egy cukorkás mázzal leöntött rózsaszín ködbe burkolt mézeskalács házba, ahol egy TV a United - Brighton mérkőzésre hangolt. De ne szaladjunk ennyire előre.

Elindult a Fantasy Tippjáték az idei szezonban is! Több száz menedzser szállt ismét versenybe az eredeti Manchester United mezért, és valószínűleg a dicsőségért! Jelen pillanatban 16. helyen állok, soha nem kezdtem még ilyen jól, így aki szeretné nyugodtan keresse meg a csapatomat (Szép United néven fut). Összesen 515 versenyzőnk van jelen pillanatban! Csatlakozni még lehet!

 

Csatlakozási lehetőségek: 


LINK: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/8lqeox

Kód: Code to join this league: 8lqeox

Hajrá Hajrá Mindenkinek!

 

Manchester United - Brighton

 

Kezdjük onnan, hogy Erik Ten Hag megszokta, hogy kevés pénzből kell jó focit csinálni. Egyébként nagy rajongója vagyok annak a futballnak, amit ő képvisel. Hát most itt megkapta a magáét a nyár során. A száraz tények: a tavalyi év vége volt a Manchester United csapatának legrosszabb időszaka. Ezért ,,felturbózta" a vezetőség a keretet mindössze három igazolással. Abból egy játékos ingyen érkezett. Malacia érkezett balhátvéd posztra, úgy, hogy ott már volt két játékos. Martinez érkezett a védelembe, úgy, hogy Varane és Lindelöf alapvetően nagy gond nélkül letudta volna hozni a tegnapi mérkőzést. Nem, nem Lindelöf hiányzik, csupán szeretnék rávilágítani, hogy ahova érkeztek igazolások, azok finoman szólva sem a hiányposztok voltak. Gyakorlatilag az első fordulóban már csatár nélkül maradt a csapat. A káoszt jól jellemzi, hogy Ronaldo ott ült a padon, de nyíltan menekülne Manchesterből. Egy szezont képesek voltak a vezetők arra a Martialra alapozni, aki már egyszer megbukott a csapatnál. Láss csodát, lesérült az első mérkőzés előtt és gyakorlatilag pótlás nélkül maradt. Eriksennel megpróbálták a hamis kilences szerepkört, a gyakorlatban kiürült a pálya legfontosabb része, a kapu előtti térnél a közepe.

 

 

Apropó középpálya, Eriksen nem véletlenül lépett vissza a labdákért. McTominay és Fred nagyon gyenge első félidőt produkáltak a tegnapi napon. Gyakorlatilag a két legfontosabb pozíció a pályán az övék volt, ehhez képest (nem újdonság) a labdakihozatalokat sem sikerült megoldaniuk. Fel is kapták a közösségi médiában tegnap a statisztikájukat:

 

McTominay esetében egy bajom van azzal, hogy egyre több a hiba tőle. Hozza magával a ,,hiba hibára elvet" is és most már szinte minden mérkőzésen látunk tőle egy hasonló belépőt. Én azon csodálkozom, hogy ezeknél a belépőknél nem szórják ki rendszeresen. Szerintetek ez piros vagy sárga? Szerintem időzített bomba.

 

 

Fred sem volt sokkal jobb a szememben, de hát ő már csak ilyen. Én, aki évek óta nézem a csapat játékát, nem lepődök meg azon, hogy ha valaki 4-3-3-ban őt teszi a hatos posztra, akkor cserébe ezeket a számokat kapja.

 

 

Nem fogom két ember nyakába varrni a tegnapi mérkőzést, csupán szeretném kiírni magamból, hogy miért is a pálya közepe a játék legfontosabb területe. Ott, ilyen statokat egyszerűen büntetlenül nem lehet produkálni. Még szélsőbekkben elmegy, talán nem kapsz ki, nem veszik észre, de azokon a posztokon, ahol át kell, hogy folyjon rajtad a labda, na, ott aztán nem szabad. Kedves Manchester United Board! Pontosan ezért lett volna kulcsfontosságú, hogy De Jongot mindenáron idehozzátok 2 hét alatt és nem 3 hónap alatt sem. Vagy, ha nem akar(t) jönni, akkor azonnal kellett volna keresni B illetve C tervet. Azt nem akarom elhinni, hogy a világon csak De Jongban lehet a 8-as posztjára gondolkodni, mert ha igen, akkor is még a 6-os poszt üres. Szóval teljes KO ez a nyár ismét. Erik tudja az elméletet, ezt már megmutatta a világnak, a végén azonban mindig a játékosok fognak dönteni. Ez pedig minőségben nem érzem, hogy a pálya közepén rendelkezésre áll.

 

 

Átigazolások: Indul a pánik vonat!

 

Kapaszkodj! Arnautovicért a kezdő licit 7.6 millió font (ezt is elutasították, 9 milliót akarnak) 

Szakértő reakció a közösségi médiában: Nem értem, mi történik. Hogyan kaphatja meg a City és a Liverpool Haalandot és Nunezt – de mi egy 33 éves Bologna csatár mellett döntünk? Ki hozza meg ezeket a döntéseket? Miért nem vagyunk képesek olyanokat megszerezni, mint De Jong? Miért olyan nehéz és késleltetett mindez?

Jó kérdések! Én is szívesen választ kapnék rá, mert egyébként már nekünk szurkolóknak égő, ami megint házon belül megy a csapatnál.

Második igazolás gyanú: Rabiot! Állítólag ő a B terv De Jong helyett! 

Felröppentek még hírek Gakpo és Ibrahima Sangare leigazolásáról, mind a két játékos a PSV futballistája jelenleg. Állítólag a tegnapi mérkőzés után már nem fukarkodna a klub Sesko igazolásánál, így egy 40 milliós ajánlatot küldene Salzburgba. Szóval meglátjuk! De nagyon elkanyarodtunk a mérkőzéstől! Azonban úgy érzem, hogy itt nem csupán egy vereségről van szó. Sokkal inkább ez a vereség a klub veresége, mint Ten Hag-é. Tudták, hogy milyen stílusú focit akar játszani, tudták, hogy Rangnicknak milyen véleménye volt a csapatról. Lehet, hogy nem ment nagyot, mint edző, de egyre inkább igazat adok neki sok nyilatkozatával kapcsolatban. Elengedték Maticot, Matát, egyikőjük sem volt már alapember, de csupán Eriksennel nem lehet őket pótolni. Kölcsönadtuk a világ 19. legértékesebb kapusát, majd most a klubnál észrevették, hogy De Gea mögött szinte senki nincs, így kit kellene még igazolni?! Kapust... hiszen darabszámra is csak egy kapus van a keretben De Gea mögött. Ettől függetlenül Henderson fejlődésének biztosan nem tett volna jót, még egy év a padon ülve. De ezt már tavasszal is tudni lehetett, így a nyár kezdetén konkrét kiszemeltet kellett volna hozni második vagy harmadik számú kapusnak. Teljes átgondolatlanság és káosz.

Most már lassan el tudjuk képzelni..

 

 

Visszatérve a mérkőzéshez

 

A második félidő már nem nézett ki olyan rosszul. Ronaldo jött Fred helyett, Eriksen végleg visszalépett a középpályára. Az első félidőben sikerült egy 0,27-es xG mutatót összehozni, míg a második játékrészben már több lehetőség is adódott a csapat előtt. Azonban ezúttal a 45. perces előny soknak bizonyult ahhoz, hogy akár csak egy pontot is összekanalazzanak.

 

 

Egyébként a Brighton tegnap gyakorlatilag taktikai szempontból semmi újat nem mutatott az MU-nak. Súlypontáthelyezéssel operálva, a hosszú sarok irányába érkeztek a labdák. Ott kell a párharcokat megnyerni! Nyertek is legalább kettőt! Nézzük csak meg a rúgott gólokat a mérkőzésen. 

 

 

2.gól

 

Előző években:

Jobbról érkezik be szintén a labda, majd a hosszú oldalon érkező játékos 1v1-ben megveri a védőjét és gólt fejel.

 

 

Következő: Szintén jobbról a kapu elé, szintén a hosszún, szintén gól. Ez is hajaz, mind az első, mind a második bekapott gólra.

 

 

Szóval, nagyon nincs új a nap alatt. Alapvetően nem tudtak a játékosok ismét azzal mit kezdeni, hogy a Brighton a szárnyvédőket kihasználva, súlypontáthelyezésekkel, beindulásokkal, be tudott menni a védelem mögé. A hosszú oldalon a kapu előtt pedig több párharcban is alulmaradtak a játékosok. Vagy reakció gyorsaságban a tizenhatoson belül. Ez a tény sem új számunkra, ugye?! Amikor pedig kellett, akkor a Brighton visszahúzódott, ezzel felnagyítva a jelenlegi keret legnagyobb hibáját. Felállt fal ellen egészen elképesztő, hogy mennyire nem tudnak ezek a játékosok játszani. A szélen kevés a kreativitás, a játékosok sokszor az 1v1-es szituációkat sem tudják megoldani. 

 

 

Összefoglalva a látottakat:

Keresi az ember a pozitívumokat, meg persze Ten Hag is úgy beszél a mixed zone-ban. Azonban nem hittem eddig azoknak a hangoknak, akik azt mondták, hogy jó volt a United előszezonja, de az Atletico Madrid ellen azért már repedezett a ház fala. Azt természetesen nem mondanám, hogy Ten Hagot már most temetni kellene, sőt. Szerintem megfizette most a tanuló pénzt. Szerintem a mérkőzés után, de legkésőbb ma délelőtt már az első útja a vezetőséghez vezetett. Nekem az az érzésem, hogy most riadót fújnak Manchesterben és a héten biztosan lesz(nek) új igazolások. Más kérdés, hogy milyen minőséget, milyen áron tudnak megszerezni. Az biztos, hogy nem kezdődött jól a szezon, vannak még elvarratlan szálak a csapatban. Nekem mondjuk a Ronaldo - Varane pad látványa kissé erős volt. Azért ennyire szerintem nem jó a kezdő XI, hogy két ekkora nevet is a padra helyezzen a stáb. 

 

Folytatás Brentfordban! Több szempontból is érdekes találkozónak ígérkezik. Tavaly oda - vissza sikerült megverni a Méheket, akik az első fordulóban értékes pontot szereztek a Leicester otthonában. Több angol orgánum is cikkezett arról, hogy akár a 26 éves Brentford csatár is kiköthet Manchesterben. Ivan Toneyról van szó. Tavaly 33 mérkőzésen 12 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Ez a kanadai táblázaton eggyel több mint, amit Cristiano Ronaldo mögött bárki fel tudott mutatni a Manchester Unitedben a 2021/22-es szezonban. Ugyanis a dobogó második fokán Fernandes állt 10 góllal és 6 gólpasszal. A kérdés már csak az, hogy mennyire nagy a gond Manchesterben? 

 

Scout tippek CDM posztra:

 

 

forrás:

https://www.facebook.com/angollabdarugas/photos/pcb.3255709404691764/3255708671358504/

https://www.instagram.com/p/Cg_iyYqIMrW/

https://www.youtube.com/watch?v=MNK6DSlDXp0&ab_channel=SquawkaFootball


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!