Kean: Túl jó lehetõség volt a United Jonesnak

A Blackburn Rovers menedzsere, Steve Kean elárulta, annak a lehetõsége, hogy a Manchester Unitedben játszhat, túlságosan is visszautasíthatatlan ajánlat volt Phil Jones számára.


A Premier League bajnoki címvédõje hétfõn erõsítette meg, hogy sikerült egyezségre jutni a 19 éves utánpótlás válogatott játékos klubjával, a Blackburn Roversszel, és így öt éves szerzõdést írhatnak alá, ha visszatért az U-21-es Európa-bajnokságról.

 

Pedig a védõ februárban még szerzõdést hosszabbított az Ewood Parkban 2016-ig, és a klubot tulajdonló Venkys cégcsoport mindent megtett egyik legnagyobb értékük megtartásáért. Azonban Jones inkább azt a lehetõséget választotta, hogy a lehetõ legmagasabb szinten tegye magát próbára a profi futballban.

 

"A Blackburn Rovers történetének legnagyobb összegû szerzõdését ajánlottuk fel Phil Jonesnak, de gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem a pénzrõl szól, ami teljes mértékig megérthetõ ebben a helyzetben" - kezdte Kean a Sky Sports News-nak.

 

"Phil a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni, mégpedig most azonnal. Mi pedig jelen pillanatban még nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt biztosíthatnánk számára, de biztos vagyok benne, hogy a következõ években ez is bekövethezhet."

 

"Ez volt az a faktor a döntésében, amely a leginkább a Manchester Unitedhez vonzotta. De mi tényleg mindent beleadtunk abban a harcban, hogy megtartsuk, hiszen fantasztikus ajánlatot tettünk le az asztalra. Ettõl függetlenül megértjük, hogy miért döntött a távozás mellett."

 

"Õ egy nagyszerû fiatal játékosa volt a klubunknak, akit ráadásul a saját akadémiánk nevelt ki."

 

 

A Vörös Ördögök kisebb huza-vona után végül a szerzõdésében szereplõ kivásárlási árért, azaz 16.5 millió fontért szerzõdtették Jonest, ám a megállapodás értelmében ez az összeg akár 20 millió fontig is növekedhet, köszönhetõen a pályáralépésenként fizetendõ pénzössszegnek.

 

"Nagyon nagy összegrõl van szó, de ez soha nem vonta el a tulajdonosok figyelmét arról, hogy elsõ sorban mi szerettük volna õt megtartani" - tette hozzá az elõzõ idény közben Sam Allardyce helyére kinevezett menedzser.

 

"Leültem velük és azt mondtam, hogy õ egyike azon kevés játékosnak, akik az akadémiánkról kikerülve tudtak maguknak stabil pozíciót kiharcolni a felnõtt csapatban, úgy mint Junior Hoilett, Martin Olsson és Grant Hanley."

 

"Õk erre azt mondták, 'tégy neki olyan nagy ajánlatot, amilyet csak akarsz', de ahogy már elmondtam, õ szeretett volna minél elõbb a Bajnokok Ligájában szereplni, mi pedig ennek még a közelében sem vagyunk."

 

"Biztos vagyok benne, hogy Phil és a képviselõje felismerték, hogy milyen nagy ajánlatot is tettünk egy 19 éves játékos számára, de ez csak azt tükrözte, amit gondoltunk róla."

 

"Imádja a Blackburn Roverst, õ egy igazi Blackburn-szurkoló, és talán a jövõben még visszatér a csapatba karriere végén."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!