Rashford: Mindannyian büszkék lehetünk magunkra

Marcus Rashford hiszi, hogy a Manchester United nagy erőt meríthet az Arsenal ellen az Old Traffordon nyújtott teljesítményükből.


Az angol válogatott támadó duplázása nagyban hozzásegítette Erik ten Hag alakulatát, hogy megszerezzék sorozatban negyedik győzelmüket, ráadásul az eddig veretlen és listavezető Arsenal ellen.

 

"Már maga a tény, hogy ennyire jól kezdték a szezont, is nagy kihívás elébe állított minket ma" - kezdte Rashford mérkőzés utáni interjújában.

 

"De mi bátran kiálltunk és meg tudtunk felelni a kihívásnak. Ma mindannyian nagyon büszkék lehetünk magunkra."

 

A szezonbeli második és harmadik gólját is megszerző saját nevelésű játékos nagyon dicsérte a vendégeket, akik igencsak megnehezítették a dolgukat hazai környezetben.

 

"Ők egy jó csapat, tudják a játék alapelveit és jók is benne" - tette hozzá.

 

"Egy nagyszerű, labdabirtoklásra törekvő csapatról beszélünk, akik rengeteg nehézséget okoznak a mélységbe visszahúzódó játékosaikkal és a támadások terén is jók, szóval nehéz mérkőzés volt, de mi erre is számítottunk, így álltunk elébe a kihívásnak."

 

 

Azonban az Arsenal jó játéka ellenére a United otthon tudta tartani mindhárom pontot. Rashford szerint egy bizonyos taktika volt a győzelmük katalizátora.

 

"A második félidőben sikerült kiaknáznunk az előttünk megnyíló üres területeket és ez jelentette a különbséget."

 

"Meg kellett próbálnunk az első félidőben egy kicsit többet kihasználni ezeket a szituációkat, de elégedettséggel tölt el minket, hogy a második játékrészben sikerült és képesek voltunk jól sáfárkodni az előttünk megnyílt területekkel."

 

Marcus kiemelte két csapattársa, Bruno Fernandes és Christian Eriksen teljesítményét is, akik mindketten gólpasszal járultak hozzá az általa szerzett kulcsfontosságú gólokhoz.

 

"Amikor ilyen játékosoknál [Fernandes és Eriksen] van a labda, akkor fontos, hogy megcsináld az üres területbe való befutásokat, ezzel is passzopciót felkínálva nekik, ma ez pedig sikerült is számunkra."

 

Bár ebben a szezonban először háromszor is sikerült manchesteri játékosnak feliratkoznia a gólszerzők közé, a csapat 10-ese arra szólítja fel társait, hogy legyenek még könyörtelenebbek.

 

"Szerintem megmutattuk az elmúlt néhány mérkőzésen, hogy 1-0-s előnyről képesek vagyunk kihúzni a mérkőzést, de könyörtelenebbnek kell lennünk és több gólt kell szereznünk."

 

"A második félidőben sikerült újabb két gólt lőnünk, de emellett még szerezhettünk volna néhányat."

 

"Ez egyértelműen olyan dolog, amelyen dolgoznunk kell és már nagyon várjuk a következő mérkőzést."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!