Beharangozó: Sheriff Tiraspol - Manchester United

A múlt heti, Old Traffordon elszenvedett 1-0-s vereséget követően a Vörös Ördögök most csütörtökön Moldovába látogatnak.


A rendhagyó időpontban megrendezésre kerülő világbajnokság miatt kicsit gyorsabb ütemben kerülnek megrendezésre az Európa-liga csoportmérkőzései, így már most csütörtökön le is játszák a csapatok a 2. fordulót, melyben a Sheriff Tiraspol csapata fogadja Erik ten Hag alakulatát.

 

A moldávok az első fordulóban idegenben 3-0-ra tudták legyőzni az Omonia Nicosia csapatát, így jelen pillanatban az elsők a csoportban, de még hátra van 5 találkozó, a Vörös Ördögöknek pedig illene nyerniük, ha el akarnak kerülne egy orbitális nagy blamát a nemzetközi "harctéren".

 

A hússzoros moldáv bajnoknak még nem volt szerencséje az angol rekordbajnokhoz, viszont érdemes odafigyelni rájuk, mert az előző szezonban sikerült a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejutniuk, az Európa-ligában viszont legutóbb 5 évvel ezelőtt szerepeltek, akkor is a csoportkörökig jutottak. A második számú európai sorozatban a mérlegük pedig 5 győzelem, 10 döntetlen és 9 vereség.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Sheriff: Celeadnic (pozitív COVID teszt)

 

United: Martial (Achilles-ín sérülés), Pellistri (bokasérülés), Van de Beek (sérülés), Rashford (sérülés), Wan-Bissaka (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A két csapatnak ez lesz az első hivatalos tétmérkőzése egymás ellen, illetve a Sheriff eddig még angol ellenféllel is csupán egy alkalommal találkozott, szintén ebben a sorozatban. Ez a 2013/14-es idényben történt, az ellenfél pedig a Tottenham volt és mindkét találkozót elveszítették a moldávok. A két összecsapáson Christian Eriksen is pályára lépett és idegenben gólpassz is került a neve mellé.

 

Ez lesz az első alkalom a Manchester United történetében, hogy moldovai csapattal mérkőzik meg. Legutóbbi két olyan mérkőzésüket, melyen első alkalommal találkoztak egy csapattal a Vörös Ördögök, megnyerték, 2021-ben a Granadát és az Atalantát is legyőzték.

 

A moldávok jelenleg 5 hazai mérkőzés óta veretlenek az Európa-ligában, 3 győzelmük és 2 döntetlenjük van, ráadásul a legutóbbi két ilyen meccsüket kapott gól nélkül hozták le győzelemmel zárva az FC Zlín és a Sporting Braga ellen.

 

A Manchester United a legutóbbi 15 idegenbeli európai kupameccsének mindegyikén legalább egyszer eredményes tudott lenni és ezeken a mérkőzéseken összesen 28 gólt jegyeznek. Utoljára 2019 októberében volt arra példa, hogy idegenben nem tudtak gólt lőni, ez pedig az AZ Alkmaar elleni találkozó. A 28 gólból Bruno Fernandes 11-ben is szerepet vállalt, méghozzá 5 gól és 6 gólpassz formájában.

 

A Vörös Ördögök menedzsere, Erik ten Hag 20 idegenbeli európai találkozójából csupán kettőt veszített el vezetőként 12 győzelem és 6 döntetlen mellett. A két vereséget a Getafe (2020 február) és a Liverpool (2020 december) ellen szenvedte el.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

Sheriff: D/GY, D, GY, GY, GY

 

United: GY, GY, GY, GY, V

 

 

A csapatok góllövői az Európa-ligában:

 

Sheriff: Akanbi 1 gól, Atiemwen 1 gól, Diop 1 gól

 

United: még nincs gólja a csapatnak

 

 

Európa-liga, 2. csoportmérkőzés

Sheriff Tiraspol - Manchester United

Zimbru Stadion (Kisinyov), 2022.09.15. 18:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Pawel Raczkowski

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Sheriff: Koval - Zohouri - Kiki - Radeljic - Kpozo - Diop - Kyabou - Badolo - Ouattara - Atiemwen - Akanbi

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Martinez - Malacia - Eriksen - Casemiro - Fernandes - Antony - Ronaldo - Sancho

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést az RTL+ élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!