Beharangozó: Everton - Manchester United

Vasárnap este játszák soron következő bajnokijukat a Vörös Ördögök az Everton vendégeként.


A ciprusi kiruccanás után liverpooli kirándulás vár Erik ten Hag csapatára, akik, ha nyögve-nyelősen is, de elhozták a 3 pontot a Nicosia otthonából, vasárnap pedig ugyan ezt várják a szurkolók szeretett klubjuktól.

 

A legutóbb a Goodison Parkban megrendezett bajnokin a házigazdák örülhettek idén áprilisban, ugyanis 1-0-ra le tudták győzni a rekordbajnokot, akiket akkor még Ralf Rangnick irányított, igaz azóta sok víz lefolyt már a Dunán és főleg a United háza táján rengeteg dolog változott. Lampard igyekszik minél jobban ráncba szedni csapatát, akik most a tabella 11. helyén tanyáznak 10 ponttal, míg vasárnapi vendégeik a 6. helyen állnak 12 megszerzett ponttal és szeretnének tovább zárkózni az élmezőnyhöz.

 

A legutóbbi bajnoki fordulóban a Stolverkosok győzni tudtak a Szentek vendégeként, a Vörös Ördögök azonban egy kiadós verésbe szaladtak bele a városi rivális City elleni rangadón, a hétközi Európa-liga talákozójukon látott teljesítmény pedig a győzelemtől függetlenül sem nevezhető túlságosan acélosnak, így továbbra is van mit és van min javítani. Ebben pedig nagy segítség lenne egy újabb győzelem a Premier League-ben.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Everton: Godfrey (bokasérülés), Holgate (térdsérülés), Mina (bokasérülés), Patterson (térdsérülés), Townsend (térdsérülés)

 

United: Maguire (izomsérülés), Varane (bokasérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Williams (sérülés), Van de Beek (zúzódás)

 

 

Érdekességek:

 

Az áprilisi 1-0-s győzelmet követően az Everton szeretne zsinórban két bajnokit is egymás után megnyerni a United ellen, legutóbb erre a 2013/14-es idényben volt példa, amikor mindkét bajnokit a liverpooliak nyerték.

 

A Manchester United legutóbbi 7 Everton elleni bajnokijából csak 1-et tudott megnyerni, emellett 4 döntetlen és 2 vereség a mérlegük ezeken a meccseken. Az említett győzelem egy 3-1-es siker volt 2020 novemberében. Ezt megelőzően zsinórban 5 bajnokit is megnyert a rekordbajnok a Stolverkosok ellen.

 

Lampard csapata legutóbbi két Premier League találkozóját megnyerte, viszont az ezeket megelőző 10-ből csupán egyszer örülhettek győzelemnek. A liverpooli kékek legutóbb 2021 áprilisában tudtak zsinórban 3 bajnokit is megnyerni Carlo Ancelotti irányításával. 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 10 idegenbeli bajnokijukból 8-at elveszítettek 2 győzelem mellett, viszont ezeknél a győzelmeknél kapott gól nélkül hozták le a találkozójukat. A legutóbbi vereségük a Manchester City elleni 6-3 volt vendégként, viszont ezen az egy találkozón annyi gólt szereztek, amennyit az ezt megelőző 8 idegenbeli bajnoki során összesen.

 

Az Everton legutóbbi 6 bajnokiján veretlen maradt, a széria pedig 2 győzelemből és 4 döntetlenből áll. Legutóbbi hosszabb veretlenségi sorozatuk 2017 novemberében/decemberében (7 meccs), míg ennél is hosszabb utoljára 2016 decembere és 2017 februárja között (9 meccs) volt Ronald Koeman irányításával.

 

A Vörös Ördögök az idei szezonban a kapott góljaiknak 71%-át a bajnokik első félidejében kapták (10/14), az első félidőben kapott góljaik száma pedig több, mint amennyit a szezon során összesen kapott az Everton. Az első játékrészben egyébként a Stolverkosok rendelkeznek a legjobb mutatóval idén a 7 kapott góljukkal.

 

Frank Lampard lehet a 3. menedzser az Everton történetében, aki győzelem esetén első két United elleni bajnokiját megnyeri. Az eddigi két Everton menedzser, akiknek ez sikerült az Dick Molyneux (1892-ben) és Roberto Martinez (2014) volt. Lampardnak a Chelsea élén még 1 győzelem sem jött össze a rekordbajnok ellen, 1 döntetlen mellet 2 alkalommal vereséget szenvedett a fővárosi csapattal, mint menedzser.

 

A Manchester United támadója az Everton ellen játszotta legtöbb rúgott gól nélküli bajnokiját, összesen 11 meccset. Eközben csapatársa, Anthony Martial egyetlen csapat ellen sem szerzett több gólt, mint a Stolverkosok ellen (5 gól).

 

Ebben a bajnoki idényben az 1-nél több meccset játszó kapusok közül csak Neto (82,4%) hárított magasabb arányban, mint az Everton hálóőre, Jordan Pickford, aki 81,6%-os védési hatékonysággal dolgozik és eddig ez a legjobb védési mutatója egy PL szezonon belül.

 

Antony első két Premier League mérkőzésén betalált az ellenfelek kapujába és ő lehet az első játékos aki a sorozat történetében első három meccsén is megzörgeti az ellenfél hálóját a Vörös Ördögök színeiben.

 

 

Egymás elleni statisztika a Premier League-ben:

 

Lejátszott mérkőzések száma: 60 (10 Everton győzelem, 13 döntetlen, 37 United siker)

Gólarány: Everton 59, United 109

Megítélt büntetők: Everton 4, United 5

Értékesítet büntetők: Everton 3, United 4

Kapott gól nélküli bajnoki: Everton 10, United 24

Sárga lapok: Everton 111, United 79

Piros lapok: Everton 3, United 2

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Everton: D, D, D, GY, GY

 

United: GY, GY, GY, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Everton - United 1-0 (2022.04.09.)

Everton - United 1-3 (2020.11.07.)

Everton - United 1-1 (2020.03.01.)

Everton - United 4-0 (2019.04.21.)

Everton - United 0-2 (2018.01.01.)

 

 

A csapatok gólszerzői a bajnokságban:

 

Everton: Gordon 2 gól, Coady 1 gól, Gray 1 gól, Maupay 1 gól, McNeil 1 gól

 

United: Rashford 3 gól, Antony 2 gól, Martial 2 gól, Sancho 2 gól, Fernandes 1 gól

 

 

Premier League, 10. forduló

Everton - Manchester United

Goodison Park, 2022.10.09. 20:00

 

 

A találkozó játékvezetője: David Coote

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

Everton: Pickford - Coleman - Coady - Tarkowski - Mykolenko - Onana - Gueye - Iwobi - Gray - Maupay - Gordon

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Martinez - Shaw - Fernandes - McTominay - Fred - Antony - Martial - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!