Beharangozó: Manchester United - Newcastle

A Szarkák érkeznek vasárnap délután az Old Traffordra.


Folytatódik az októberi meccsdömping a Manchester United számára, a feladat pedig az lesz, hogy a Newcastle ellen is otthon tudják tartani mindhárom bajnoki pontot a Vörös Ördögök. A két csapat legutóbbi, Newcastle-ben megrendezett bajnokija 1-1-es döntetlennel végződött, viszont ezt megelőzően a United 4-1-re tudta legyőzni a Szarkákat az Old Traffordon és egy hasonlóan jó eredménnyel most is elégedettek lennének a rekordbajnok szurkolói.

 

Vasárnapi vendégeink egyelőre tapadnak a Unitedre a pontvadászatban és csupán egy ponttal vannak lemaradva Ten Hag csapata mögött, igaz a manchesteriek 1 mérkőzéssel kevesebbet játszottak soron következő ellenfelükhöz képest. Eddie Howe csapata az idei szezonban a nagy tőkebeáramlás ellenére mégsem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen jelen pillanatban ők ikszeltek a legtöbbet az összes Premier League csapat közül, 9 bajnokiból 5-ön is pontosztozkodásra kényszerültek, a holland menedzser pedig eddig mindig dűlőre vitte a legénységével találkozóit és az Arsenal mellett a United az egyetlen csapat idén, akik még játszottak döntetlent. Az angol rekordbajnok 5 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkezik, viszont gólarányuk negatív, mert a 13 találatuk mellett 15-ször kapitulált a védelmük.

 

A számos döntetlen eredmény ellenére ugyanakkor maximálisan komolyan kell venni a Szarkákat, mert legutóbbi két bajnokijukat nagy fölénnyel (Fulham ellen idegenben 4-1-re, a Brentford ellen hazai pályán 5-1-re) megnyerték.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Maguire (izomsérülés), Martial (hátsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Williams (sérülés), Van de Beek (izomsérülés), McTominay (eltiltás)

 

Newcastle: Darlow (bokasérülés), Krafth (térdsérülés), Ritchie (vádlisérülés), Shelvey (combsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 37 hazai bajnoki mérkőzéséből a Newcastle ellen csupán 1-et veszített el 27 győzelem és 9 döntetlen mellett. Legutóbb 2013 decemberében kaptak ki az Old Traffordon a Szarkáktól 1-0-ra David Moyes irányításával.

 

A Newcastle több gólt kapott a Premier League-ben a Manchester United ellen (133), mint bármely más csapattól, viszont az Arsenal ellen veszítették el a legtöbb PL meccsüket (33), míg a Unitedtől eddig "csak" 32 alkalommal kaptak ki.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 5 hazai bajnoki mérkőzésüket a Newcastle ellen megnyerték és minden alkalommal legalább 3 gólt szereztek. Csupán egy alkalommal volt hosszabb győzelmi sorozata a Unitednek egy adott ellenféllel szemben úgy, hogy az adott találkozókon legalább 3 alkalommal meg is tudták zörgetni a hálójukat, mégpedig a Luton ellen, 1899-1957 között 6 mérkőzésen.

 

A rekordbajnok legutóbbi 6 Premier League mérkőzéséből 5-öt megnyert (1 vereség mellett), ez pedig pontosan annyi, mint az ezt megelőző 18 bajnoki alatt sikerült nekik. Legutóbbi 12 hazai PL mérkőzősükből is csupán 1-et veszítettek el (7 győzelem és 4 döntetlen) és az előző szezon decembere óta először szeretnének 3 egymást követő bajnokin is győzni az Old Traffordon.

 

A Newcastle legutóbbi 2 Premier League mérkőzését megnyerte úgy, hogy ezek a két bajnokin több gólt szereztek (9), mint az első 7 PL találkozójukon (8). A Fulham 4-1-es és a Brentford 5-1-es legyőzését követően pedig 1961 októbere óta először szerezhetnek 3 mérkőzésen is zsinórban legalább 4 gólt, de ehhez rendesen meg kellene szórniuk a United kapuját vasárnap.

 

A Vörös Ördögöknek az ebben a szezonban lejátszott bajnokijaikon eddig 99 kapura lövésük volt, ami meccsenkénti 12,4-es átlagot jelent. A PL-ben a legalacsonyabb eddig 11,3-as átlag a 2015/16-os idényben, míg a legmagasabbat a 2003/04-es szezonban produkálták, ez 15,1 volt. 

 

Ronaldo a Newcsatle ellen lejátszott első 7 bajnokiján nem tudott gólt szerezni, viszont az ezeket követő 5-ön hétszer is betalált.

 

A Manchester United támadója, Marcus Rashford 8 alkalommal lépett pályára az angol bajnokságban a Szarkák ellen, ezeken pedig 7 gólban vállalt szerepet (4 gól, 3 gólpassz) és csak az Arsenal ellen van ebben a tekintetben jobb mutatója (8 gólban volt benne).

 

Az Everton ellen lőtt góljával Antony lett a Manchester United első játékosa a Premier League-ben, aki az első 3 bajnokijának mindegyikén eredményes tudott lenni. Egy esetleges Newcastle elleni találattal pedig mindössze a 3. olyan játékos lehetne a PL történetében, aki az első 4 meccsén egyaránt gólt szerzett. Mick Quinn (első 6) és Diego Costa (első 4) mellé csatlakozhatna.

 

A Premier League-ben ebben a szezonban egy játékos sem alakított ki több helyzetet rögzített szituációból, mint a Newcastle játékosa, Kieran Trippier (11), miközben az angol védőtől érkezett a legtöbb passz is az idei szezonban a tizenhatoson belülre (124).

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések száma: 54 - 32 United győzelem, 15 döntetlen, 7 Newcastle siker

Gólok: United - 113, Newcastle - 55

Megítélt büntetők: United - 3, Newcastle - 3

Értékesített büntetők: United - 2, Newcastle - 3

Kapott gól nélküli találkozók: United - 19, Newcastle - 11

Sárga lapok: United - 90, Newcastle - 88

Piros lapok: United - 3, Newcastle - 3

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, V, GY

 

Newcastle: V, D, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Newcastle 4-1 (2021.09.11.)

United - Newcastle 3-1 (2021.02.21.)

United - Newcastle 4-1 (2019.12.26.)

United - Newcastle 3-2 (2018.10.06.)

United - Newcastle 4-1 (2017.11.18.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Antony 3 gól, Rashford 3 gól, Martial 2 gól, sancho 2 gól

 

Newcastle: Almiron 4 gól, Wilson 3 gól, Guimaraes 2 gól, Isak 2 gól

 

 

Premier League, 11. forduló

Manchester United - Newcastle United

Old Trafford, 2022.10.16. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Martinez - Malacia - Fernandes - Casemiro - Eriksen - Antony - Ronaldo - Rashford

 

Newcastle: Pope - Trippier - Schar - Botman - Burn - Longstaff - Guimaraes - Willock - Almiron - Wilson - Saint-Maximin

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-1

 

 

A mérkőzést a Match 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!