Beharangozó: Manchester United - Tottenham

Szerda este újabb bajnoki fordulót rendeznek az Old Traffordon.


Sűrű a Vörös Ördögök menetrendje októberben, hiszen nagyjából egy hónap múlva félbeszakad a bajnokság a katari világbajnokság miatt. A hétvégi fordulóban megszületett Ten Hag irányításával a csapat első döntetlenje, szerda este pedig máris érkezik az újabb kihívás a Spurs által.

 

Antonio Conte csapata jól kezdte a szezont és az eddig lejátszott 10 bajnokijukból 7-et megnyertek 2 döntetlen és 1 vereség mellett, így a tabella 3. helyen állnak azonos pontszámmal a 2. Manchester City mögött, akik gólkülönbségük miatt vannak csak egyel előrébb a londoniakhoz képest.

 

Az előző idényben a United mindkét Premier League találkozóját behúzta a Tottenham ellen, viszont az ezt megelőző szezonban a Spurs súlyos vereséget mért az angol rekordbajnokra az Álmok, vagyis akkor inkább "Rémálmok" Színházában. Igaz a történethez hozzá tartozik, hogy azóta 3 bajnokit nyertek meg a Vörös Ördögök ellenük és mindhárom alkalommal 3 gólt rúgtak a Spursnek. Amennyiben ezt a gólmennyiséget sikerülne most is hozni, úgy nagy valószínűséggel a manchesteriek otthon tarthatnák a 3 pontot és tovább tapadhatnának az élmezőnyre.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Wan-Bissaka (sérülés), Williams (sérülés), Van de Beek (izomsérülés), Harry Maguire (sérülés)

 

Tottenham: Kulusevski (combsérülés), Tanganga (zúzódás)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 3 Spurs elleni bajnokiját megnyerte, viszont utoljára 2009 áprilisa és 2010 októbere között tudtak zsinórban 4 Premier League találkozón is 3 pontot szerezni ellenük.

 

A Tottenham több Premier League meccset veszített a United ellen (38-at), mint bármely más ellenféllel szemben, míg csupán a Chelsea ellen tudtak több gólt szerezni (110), mint a rekordbajnok ellen (104).

 

A Vörös Ördögök nyerték meg a legtöbb szerdai mérkőzésüket (72) az angol élvonalban, mióta azt Premier League-nek hívják és övék a legmagasabb győzelmi arány is ezen a napon, ami 61,5%.

 

A Spurs legutóbbi 19 idegenbeli Premier League találkozójából csupán 1-et tudott megnyerni 5 döntetlen és 11 vereség mellett a másik 5 a sorozatból még soha ki nem esett csapatok ellen, ez a győzelem viszont pont a Manchester United elleni 6-1-es idegenbeli sikerük 2020 októberéből.

 

Conte csapata legutóbbi 16 bajnokijából csak 1-et veszített el, miután a hónap elején 3-1-re kikaptak az Arsenaltól, emellett 11 győzelmet és 4 döntetlent tudnak felmutatni. A Spurs ezeken a mérkőzéseken 35 gólt lőtt és csupán 12-őt kapott és 8 alkalommal kapott gól nélkül tudták lehozni a találkozójukat. 

 

A Spurs menedzsere, Antonio Conte mindhárom idegenbeli mérkőzését elveszítette a United ellen és mindhármat a Premier League-ben. Olasz klubpályafutása során egyetlen csapat ellen sem veszített el több idegenbeli meccset.

 

Cristiano Ronaldo az előző idényben pont az ebben a felállásban megrendezett mérkőzésen szerzett mesterhármast a végül 3-2-re megnyert találkozón. A portugál klasszis eddig összesen 8 bajnoki gólt lőtt a Spursnek, ezekből 6-ot a legutóbbi 3 PL meccsükön és egyetlen csapat ellen sem lőtt ennél többet a sorozatban.

 

A Manchester United támadója, Marcus Rashford az idei szezonban 9 bajnokin eddig 5 gólban vállalt szerepet (3 gól, 2 gólpassz). Ez a mutató csupán 1 góllal marad el a tavaly egész idény során produkált eredményétől (4 gól, 2 gólpassz), 25 bajnokin szerepelt a fiatal angol támadó. Marcusnak csupán 2 találatra lenne szüksége, hogy elérje a bűvös 100-as álomhatárt a Vörös Ördögök csapatában minden sorozatot figyelembe véve.

 

Harry Kane legutóbbi 5 Premier League mérkőzésén eredményes tudott lenni és ez a leghosszabb sorozata a bajnokságban. Ez a 7. alkalom, hogy egy Spurs játékos zsinórban 5 bajnokin is gólt tudott szerezni, de egymás után 6-on még senkinek sem sikerült a londoni csapatban.

 

Harry Kane eddig 27 alkalommal lépett pályára szerdai PL találkozón, ezeken pedig 9 gólt jegyez. Szombati, vasárnapi, keddi és csütörtöki bajnokikon már 10+-os a gólszerzési mutatója, Alan Shearer után csupán a 2. olyan játékos lehet, aki a hét 5 különböző napján is legalább 10 találatot jegyez.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 60 (38 United győzelem, 12 döntetlen, 10 Spurs siker)

Gólok: United 104, Spurs 59

Megítélt büntetők: United 8, Spurs 2

Értékesített büntetők: United 8, Spurs 2

Kapott gól nélküli találkozók: United 28, Spurs 8

Sárga lapok: United 108, Spurs 96

Piros lapok: United 4, Spurs 1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, V, GY, D

 

Spurs: GY, GY, V, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Spurs 3-2 (2022.03.12.)

United - Spurs 1-6 (2020.10.04.)

United - Spurs 2-1 (2019.12.04.)

United - Spurs 0-3 (2018.08.27.)

United - Spurs 1-0 (2017.10.28.)

 

 

A csapatok legeredményesebb gólszerzői a szezonban:

 

United: Antony 3 gól, Rashford 3 gól, Sancho 2 gól, Martial 2 gól

 

Spurs: Kane 9 gól, Hojbjerg 3 gól, Son 3 gól, Dier 2 gól

 

 

Premier League, 12. forduló

Manchester United - Tottenham Hotspur

Old Trafford, 2022.10.19. 21:15

 

 

A találkozó játékvezetője: Simon Hooper

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Martinez - Shaw - Eriksen - Casemiro - Fernandes - Antony - Ronaldo - Rashford

 

Spurs: Lloris - Romero - Dier - Lenglet - Doherty - Hojbjerg - Bissouma - Bentancur - Perisic - Kane - Son

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham

Premier League, 12. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!