Fernandes kész áldozatokat hozni a csapatért

Bruno Fernandes a Tottenham ellen 2-0-ra megnyert szerda esti mérkőzésen mindent megtestesített, amiért szeretjük a Unitedet, teljesítménye megkoronázása pedig egy gól volt.


Fernandes, aki mindig is elkötelezett volt és kész a megújulásra egy kicsit most előrébb játszott és ügyes mozgással, valamint jó passzokkal diktálta a játék ütemét. Számára és a csapat számára is ez volt az eddigi szezon legjobb teljesítménye, mióta Erik ten Hag a menedzser.

 

A portugál játékmester teljesítményét többször górcső alá vették már idén, mivel kevesebb gólt és gólpasszt osztott ki, mint az elmúlt idényekben, Bruno azonban a mérkőzést követően egy dolgot világossá tett, mégpedig azt, hogy hajlandó mindent megtenni a csapat sikeréért, még akkor is, ha ez kihat a saját eredményességére.

 

"Nem feltétlen akarok főszereplő lenni" - mondta Bruno az Amazonnak, miután az ex-United védő, Patrice Evra azt mondta, hogy főszereplőként sokkal jobban kellene játszania. "Mindig arra törekedtem, hogy stabil legyek, keményen dolgozzak. Gyerekkorom óta ilyen a mentalitásom."

 

"Nyilvánvalóan szeretnék gólokat szerezni, jól esik a meccs legjobbjának járó elismerés begyűjtése" - folytatta Fernandes. "tisztában vagyok a saját helyzetemmel, ismerem a társaimat és nagyon tisztelem őket és tudom, hogy mikor, mire van szükség, hogy a legjobbat hozzam ki belőlük. Ha kell, kész vagyok feláldozni magam azért, hogy a legjobba hozzam ki a csapatársaimból."

 

 

Fernandes kiváló teljesítményt nyújtott a Spurs elleni bajnokin, mindig akció közelben volt. Fentebb tolva képes volt megállítani az ellentámadásokat, kiváló passzokkal megtalálni a társakat és olyan helyekre tudta bejuttatni a labdát, melyekre a vendégek kevésbé figyltek.

 

Ahogy arra a Vörös Ördögök legendája, Evra is utalt az Amazon adásában, Fernandes talán a megérkezése utáni kiemelkedő saját teljesítményének az áldozata. Az első másfél szezonban 26 gól és 16 gólpassz került a neve mellé, a hatása pedig szerda este ismét olyan erős volt, mint megérkezésekor, ilyenkor pedig általában 3 pontot szerez a United.

 

A kiváló forma elérése a szezonban a legjobbkor jött elő, mivel a United kemény harcot vív jelen pillanatban a legjobb 4 közé kerülésért, ennek a viadalnak a következő állomása pedig a Chelsea elleni londoni rangadó lesz. A Kékek mindössze 1 ponttal előzik meg a tabellán a rekordbajnokot a Brentford elleni 0-0-t követően, ami nagy lehetőséget kínál Fernandesnek és a csapatnak a Stamford Bridge-n megrendezésre kerülő összecsapás során.

 

Ha az Arsenal, a Liverpool és a Tottenham után sikerül begyűjteni a Chelsea skalpját is, akkor szinte biztosra vehető, hogy Fernandes ismét kiemelkedő teljesítményt pakol le az asztalra.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!