Varane: Sikerült lenullázni a Spurst

Míg Bruno Fernandes és Fred góljai megpecsételték a Tottenham sorsát a Manchester United ellen, a csapat védekező játékát is öröm volt nézni az Old Traffordon 2-0-ra megnyert találkozón.


Raphael Varane és Lisandro Martinez párosa a védelem tengelyében létfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Vörös Ördögök kapott gól nélkül zárták a találkozót, mivel a rendkívül veszélyes Kane - Son duot levették a pályáról és csupán félesélyeket hagytak számukra. 

 

A fontos győzelmet követően elmondható, hogy a 2-0-s vereség igazából még hízelgő is a Spurs számára tekintve, hogy a különbség sokkal nagyobb is lehetett volna, Varane elmondta, hogyan sikerült kivenni a játékból a vendégek veszélyes támadóit, illetve véleménye szerint ezzel tudták biztosítani a stabil alapot a saját támadások szervezéséhez.

 

"Megpróbáltuk minél magasabban lekapcsolni a támadásaikat és nagyon jó teljesítményt nyújtottunk" - mondta a francia válogatott játékos. "Sikerült megszakítanunk a kapcsolatukat a két támadójukkal és jól őriztük a védővonal mögötti területet is, szóval remek teljesítmény volt."

 

Rapha védőtársát, Martinezt is dicsérte, aki nyári megérkezése óta komoly hatást gyakorol a csapat játékára. 

 

"Szívesen játszok vele. Nagyon jó játékos" - mondta Varane az argentinról."

 

Varane rámutatott arra, hogy nem csak a védők munkája tette lehetővé azt, hogy a United uralja a találkozót, hanem az, hogy az egész csapat összhangban dolgozott a sikerért.

 

 

"Nagyon jó, hogy nem kapunk gólt, de szerintem a csapatmunka volt igazán fantasztikus" - mondta. "Szerintem 11 játékost láthattak a szurkolók, akik ugyan abban a tempóban játszanak, agresszívak és a játékra koncentrálnak, szóval szép munka volt."

 

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a United legjobb teljesítménye a szezon során azt mondta a klubmédiának: "Talán, talán."

 

"Szerintem nagyon masszív teljesítmény volt, sok helyzetet alakítottunk ki. Több gólt is szerezhettünk volna, főleg az első félidőben, de összeségében is mi alakítottuk ki a nagy helyzeteket."

 

"Nagyon jól nyomott a csapat, jó volt a tempó, szóval remek csapatmunka volt a ma esti."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!