Beharangozó: Chelsea - Manchester United

A Stamford Bridge-re látogatnak a Vörös Ördögök szombat délután.


Újabb londoni csapat elleni rangadó vár Erik ten Hag csapatára, miután hét közben nagyon simán, 2-0-ra legyőzték a Tottenhamet, most pedig a nemrég edzőváltáson átesett Chelsea kerül az útjukba. A holland mester irányításával a City elleni derbit leszámítva jól veszi az akadályokat a United a top csapatok ellen, hiszen a Spurs mellett legyőzték már a Liverpoolt és az Arsenal csapatát is, akik azelőtt és azóta is nyerik a találkozóikat.

 

A londoni Kékek legutóbb 0-0-s döntetlent játszottak a Brentford otthonában, így a két csapat között mindössze 1 pont a különbség a tabellán és egy idegenbeli győzelemmel a 4. helyre léphetne előre a csapat és a dobogó is nagyon közel lenne. Mióta Graham Potter átvette a Chelsea irányítását 3 győzelem és 1 döntetlen a mérlege a csapatának, ami a Premier League-et illeti, viszont a szerdaihoz hasonló játékkal meg lehet őket lepni még hazai környezetben is, bár, ha tippelnünk kellene, akkor első körben azt mondanánk, hogy kontrákra fog berendezkedni a United, amihez viszont jó lenne, ha az eddigi helyzetkihasználás feljavulna.

 

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a Vörös Ördögök portugál klasszisa nem lesz ott a rangadón, miután a klub tegnap hivatalos közleményben tudatta, hogy nem lesz tagja a Kékek elleni keretnek. Mint az biztosan mindenki tudja, Ronaldo a Tottenham elleni mérkőzésen a lefújás előtt távozott az öltözőbe, miután Ten Hag a padra nevezte és nagyon úgy tűnt, hogy csereként sem szán neki szerepet, ennek következménye, hogy Cristiano biztosan nem lesz ott Londonban. Hogy mi lesz az ügy folytatása, azt még nem tudni, de sem a nyári "hisztije", sem a mostani viselkedése nem méltó sem önmagához, sem a klubhoz. Minden esetre azt el kell ismerni, hogy a holland menedzser valóban igyekszik az egység megteremtésében és független attól, hogy kinek "mekkora" a neve, nem kivételezik senkivel. A másik nagy kérdés pedig így az lesz, hogy vajon már engedik, hogy Ronaldo januárban távozzon, vagy kivárnak vele nyárig?

 

Visszakanyarodva a szombati rangadóra, a két csapat legutóbbi 5 bajnokijából 4 alkalommal is döntetlen eredmény született, ráadásul még gólgazdag mérkőzéseknek sem lehet ezeket mondani, mert 2 esetben 0-0, míg a másik 2-ben 1-1 lett a vége, ezek mellett pedig 1 2-0-s United győzelem található, ami pont a Bridge-n született még 2020 februárjában. Sikerül vajon Ten Hag csapatának behúzni a Chelsea skalpját is? Hamarosan kiderül, addig is nézzük a statisztikákat, érdekességeket.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Chelsea: Fofana (térdsérülés), James (térdsérülés), Kante (elülső keresztszalag-sérülés)

 

United: Martial (hátsérülés), Ronaldo (edzői döntés), Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Williams (sérülés), Van de Beek (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Chelsea legutóbbi 9 Premier League mérkőzésén nyeretlen a Manchester United ellen, a mérlegük 6 döntetlen és 3 vereség. Csak a Blackburn (1992-1998 között 12) és az Arsenal (1995 és 2005 között 19) ellen volt hosszabb nyeretlenségi sorozatuk a sorozatban.

 

A Manchester United a legutóbbi 20 idegenbeli Premier League mérkőzéséből mindössze 2-őt tudott megnyerni a Chelsea ellen 8 döntetlen és 10 vereség mellett, ezek közül az egyiket 2012 októberében 3-2-re, a másikat 2020 februárjában 2-0-ra. Az összes PL csapat közül, akikkel több, mint két alkalommal találkoztak idegenben, a Chelsea ellen van a legalacsonyabb győzelmi arányuk, ami 20% (30 meccsből 6 győzelem).

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 3 Londonban rendezett bajnokijukat elveszítették, legutóbb pedig 1973 áprilisa és 1974 januárja között veszítettek zsinórban több élvonalbeli találkozót Londonban, mégpedig 5-öt.

 

A Premier League-ben a Chelsea - Manchester United párosítás mérkőzései végződtek leggyakrabban döntetlennel (25 alkalommal), a felek legutóbbi 8 találkozójából 6 is iksz lett, például a legutóbbi 4 is.

 

A Kékek a legutóbbi 8 hazai bajnokijukon veretlenek maradtak, 5 mérkőzést megnyertek és 3-szor ikszeltek, a legutóbbi 3-at pedig zsinórban megnyerték. Utoljára 2020 februárja és júniusa között nyertek több meccset zsinórban a Stamford Bridge-n, Frank Lampard vezetésével (6 meccs).

 

Hét egymást követő idegenbeli PL vereséget követően a legutóbbi 4-ből 3-at megnyert a United 1 vereség mellett. Legutóbbi 11 vendégszereplésük alkalmával 5-ön viszont legalább 4 gólt kaptak, ez pedig annyi, mint az ezt megelőző 162-ben.

 

A Chelsea legutóbbi 3 bajnokiját kapott gól nélkül hozta le, viszont az ezeket megelőző 6-on mindig kaptak legalább 1-et. Utoljára 2021 márciusában, Thomas Tuchel vezetésével tudtak 4 PL meccset is kapott gól nélkül lehozni.

 

A londoniak új menedzsere, Graham Potter ebben a szezonban egyszer már legyőzte a Manchester Unitedet a Premier League-ben, amikor a nyitóhétvégén 2-1-re nyerni tudott a Brightonnal. Ő lehet a 2. menedzser az angol futball történetében, aki egy idényen belül két különböző csapattal is legyőzte a Vörös Ördögöket. Ez eddig ez csak Andy Aitkennel sikerült 1908/09-ben a Middlesbrough és a Liecester csapataival.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United támadója, Marcus Rashford 7 gólban vállalt eddig szerepet a Chelsea ellen 5 gól, 2 gólpassz leosztásban. Csak az Arsenal és a West Ham (8-8) ellen volt több találatban szerepe és csupán 2 gólra van attól, hogy elérje a 100-as határt a Vörös Ördögöknél.

 

A Chelsea játékosa, Raheem Sterling minden sorozatot figyelembe véve többször lépett pályára a Manchester United ellen, mint bármely más ellenfél ellen. Azonban a Vörös Ördögök elleni 23 meccsének egyikén sem tudott eredményes lenni, pedig 38 alkalommal is próbálkozott, ezekből pedig 15-ször eltalálta a kaput.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Lejátszott Premier League találkozók: 60 - 17 United győzelem, 25 döntetlen, 18 Chelsea siker

Gólok: Chelsea 73, United 74

Megítélt büntetők: Chelsea 3, United 5

Értékesített büntetők: Chelsea 3, United 4

Kapott gól nélküli találkozók: Chelsea 19, United 16

Sárga lapok: Chelsea 140, United 133

Piros lapok: Chelsea 6, United 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Chelsea: GY, GY, GY, GY, D

 

United: GY, V, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Chelsea - United 1-1 (2021.11.18.)

Chelsea - United 0-0 (2021.02.28.)

Chelsea - United 0-2 (2020.02.17.)

Chelsea - United 2-2 (2018.10.20.)

Chelsea - United 1-0 (2017.11.05.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Chelsea: Sterling 3 gól, Havertz 2 gól, Mount 2 gól

 

United: Antony 3 gól, Rashford 3 gól, Fernandes 2 gól, Martial 2 gól, Sancho 2 gól

 

 

Premier League, 13. forduló

Chelsea - Manchester United

Stamford Bridge, 2022.10.22 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Chelsea: Arrizabalaga - Chalobah - Silva - Koulibaly - Loftus-Cheek - Kovacic - Jorginho - Cucurella - Sterling - Mount - Aubameyang

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Fred - Antony - Fernandes - Sancho - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!