Varane a vb előtt már nem játszhat a Unitedben?

Az ESPN hírforrásai szerint Raphael Varane sérülése nem annyira súlyos, mint arra előzetesen számítani lehetett és a védő csak három-négy hetet lesz kénytelen kihagyni, így viszont a világbajnokságot megelőzően már nem számíthatnak rá a Manchester Unitednél.


A 29 éves világbajnok védő vasárnap MRI vizsgálaton esett át, miután a szombat koraesti Chelsea elleni 1-1-es bajnoki döntetlen során egy sérülés miatt idő előtt elhagyni kényszerült a pályát. 

 

Bár a vizsgálat eredményeként heteket lesz kénytelen kihagyni, a francia válogatott játékos erre pozitívumként tekint a jövő hónapban kezdődő katari világbajnokságon való részvétele szempontjából.

 

A korábbi Real Madrid játékos kidőlésével a gall szövetségi kapitány, Didier Deschamps ugyanakkor nehéz döntési helyzetbe kerül, ugyanis Varane nem valószínű, hogy maximális erőnléti állapotba tudna kerülni a november 22-i, első csoportmérkőzésükre, amelyet majd Ausztrália ellen vívnak.

 

A francia világbajnoki keret kihirdetésére november 9-én kerül sor, de a résztvevő országok egészen az első csoportmeccsük előtti napig cserélhetnek sérült kerettagot.

 

Varane a Stamford Bridge-en visszautasította, hogy hordágyon vigyék le és inkább saját lábán hagyta el a pályát, de láthatóan nagy fájdalmakat élt át sérült térde miatt.

 

 

A hírek nagy csapást jelentenek Erik ten Hag és legénysége számára, akik a világbajnokságig még számos mérkőzésen mérettetnek majd meg a Premier League legjobb négy helyéért folyó csatában.

 

Varane helyére a fővárosban Victor Lindelöf állt be csereként, de kiválása lehetőséget kínálhat a kegyvesztetté vált angol válogatott védőnek, Harry Maguire-nek a számára létfontosságú játékpercek megszerzésére és megfelelő erőnléti állapota bizonyítására egyaránt, mielőtt Gareth Southgate november 10-én kihirdeti a Háromoroszlánosok vb-keretét.

 

Maguire múlt héten állt újra edzésbe a Unitednél, miután egy német válogatott elleni Nemzetek Ligája meccsen combsérülést szenvedett és abban reménykedik, hogy a Sheriff elleni Európa-liga csoportmérkőzésre már hadra fogható állapotban lesz.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!