Rashford: Jobb érzelmi állapotban vagyok

Marcus Rashfod első félidőben, felhőfejessel elért gólja elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Manchester United vasárnap létfontosságú 1-0-s győzelmet arasson hazai pályán a West Ham United felett, amellyel a Vörös Ördögök ismét az ötödik helyet foglalják el a Premier League tabelláján.


A manchesteriek 10-ese egyike azoknak, akik rengeteget profitáltak Erik ten Hag nyári, menedzserként való érkezéséből, minden sorozatot figyelembe véve pedig már hát találatnál jár a szezonban - amellyel jelenleg a csapat házi gólkirálya is egyben.

 

Miután pályafutása során ötödszörre is beköszönt a Kalapácsosoknak, illetve ezzel együtt megszerezte karriere 100. találatát a Unitedben, Marcus számos médiumnak adott interjút.

 

A remek formának örvendő szélső ezekben többek között arról beszélt, mi változott nála az előző idényhez képest, ahol számos nehézség akadályozta teljesítményét.

 

"Hogy őszinte legyek, teljesen más energia lengi körül a teljes klubot és az edzőközpontot egyaránt" - kezdte.

 

"Ez kezdésként rögtön más érzelmi állapotba juttatott engem és most hihetetlenül motiváltnak érzem magamat."

 

"Ebben az előző szezonban időnként hiányt szenvedtem. Ennek oka inkább mentális dolgokban keresendő, mint a saját teljesítményemben."

 

"Voltak más dolgok a pályán kívül és ez a legnagyobb különbség az előző szezonhoz képest."

 

A 24 éves saját nevelést lenyűgözte, hogy csak órákkal a 25. születésnapja előtt elérte a United színeiben a 100 gólos álomhatárt, ezt pedig nagy ugródeszkának tartja a jövőre nézve.

 

"Ez természetesen egy fantasztikus pillanat számomra" - tette hozzá.

 

"Olyan dolog volt ez, amely elérésre már nagyon vágytam, szóval nagyon boldog vagyok."

 

"De mostantól még inkább hajtani fogok, hogy folytassam a fejlődésemet."

 

 

Az angol válogatott támadó a tehetetlen Thilo Kehrer felett magasodva fejelte tűpontosan a londoniak kapujába Christian Eriksen beadását, amellyel a 38. percben vezetést szerzett csapatának.

 

A gólt nem a véletlen szülte, Marcus ugyanis tudatosan dolgozik a levegőbeli bátorsága fejlesztésén.

 

"Nagyszerű érzés, amikor a levegőben így sikerül labdába érni. Mindig is úgy éreztem, hogy az ilyen szituációkból több gólt kellene szereznem, mert szerintem jó képességekkel rendelkezem, hogy ha ilyen helyzetbe kerülök, akkor abból eredményes tudjak lenni."

 

"Ezen sokat dolgoztam az utóbbi időben és ezt folytatni is fogom, hogy minél többször kerüljek ilyen szituációba és abból egyre több gól születhessen."

 

Marcus örömét fejezte ki a végeredmény kapcsán is, amely a mérkőzés végén teljes erejével támadó West Hamet megakadályozó manchesteri védelemnek is nagyban köszönhető volt.

 

"Nehéz munka [így nyerni]. Nem hiszem, hogy ma a legjobb játékunkkal rukkoltunk volna elő, de szerintem ahhoz, hogy elérjük az általunk kitűzött célokat a szezonban, ahhoz az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk."

 

"Természetesen szeretnénk jobban teljesíteni, de nagyszerű volt így is nyerni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!