Beharangozó: Aston Villa - Manchester United

Vasárnap az Aston Villa ellen lépnek pályára a Vörös Ördögök a Premier League 15. fordulójában.


Már csak 3 mérkőzése van hátra a Manchester Unitednek a világbajnoki szünetig, ebből pedig kettőt a birminghami csapat ellen fognak lejátszani. A sort a most vasárnap megrendezésre kerülő Premier League találkozó nyitja a Villa Parkban, majd november 10-én az Oroszlánok látogatnak az Old Traffordra egy Ligakupa mérkőzésre, a sort pedig a Fulham elleni idegenbeli bajnoki zárja.

 

A Villa csapatánál nemrég edzőt cseréltek és immár Unai Emery vezeti őket, aki már több alkalommal is sikeresen tréfálta meg a Vörös Ördögöket, igaz akkor még más csapat élén. A Villa legutóbbi bajnoki látogatása alkalmával 3 ponttal távozott az Álmok Színházából 2021 szeptemberében, Ten Hag csapata azonban nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy akár csak pontokat is veszítenek, ha szeretnék maguk mögött tartani többek közt a Chelsea-t, illetve, ha szeretnének tovább közelíteni az élmezőnyhöz.

 

A frissen kinevezett Emery-nek ez lesz az első mérkőzése a birminghami csapattal, akik legutóbb egy 4-0-s pofonba szaladtak bele a Newcastle jóvoltából, igaz előtte meg pont ugyan ilyen arányban megverték a Brentford együttesét hazai pályán. Kíváncsian várjuk, hogy mit sikerült Ten Hag csapatának elérnie a Villa Parkban, hiszen a holland mester irányításával immár 9 meccses veretlenségi szériában van a rekordbajnok minden sorozatot figyelembe véve, ezt a számot pedig jó lenne tovább növelni még a szünet előtt.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Villa: Augustinsson (combsérülés), Diego Carlos (Achilles-ín sérülés), Kamara (térdsérülés), Martinez (agyrázkódás)

 

United: Antony (sérülés), Martial (hátsérülés), Sancho (betegség), Varane (izomsérülés), Fernandes (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

Az Aston Villa az előző szezonban 4 bajnoki pontot is begyűjtött a Manchester United ellen (1 győzelem, 1 döntetlen), ezt megelőzően 17 bajnoki kellett nekik ugyan ennyihez (4 döntetlen, 13 vereség).

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 23 Oroszlánok elleni idegenbeli bajnokijukon veretlenek maradtak 15 győzelem és 8 döntetlen elérésével, legutóbb pedig az 1995/ö6-os szezon nyitónapján kaptak ki tőlük 3-1-re. Ez a leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozat két csapat egymás elleni eredményeiben az angol bajnokság történetében.

 

Legutóbbi hazai bajnokiján a Villa 4-0-ra tudott nyerni a Brentford ellen, de 2021 januárja óta nem tudtak két egymást követő hazai Premier League találkozót is megnyerni egy szezonon belül.

 

Az Aston Villa legutóbbi 14 Premier League mérkőzéséből 13-at elveszített az adott meccsnapon a legjobb 6-ban tartózkodó csapatok ellen, ezek mellett 1 döntetlen a legjobb eredményük és 33 gólt kaptak ezeken a találkozókon. Utolsó győzelmük ebben a kategóriában viszont pont a Manchester United ellen volt 2021 szeptemberében.

 

A Manchester United a legutóbbi 5 bajnokiján veretlen maradt 3 győzelemmel és 2 döntetlennel. Ten Hag csapata a szezonbeli 7 győzelméből 5-öt is 1 gólos különbséggel ért el, ezek közül 3-at idegenben.

 

Egyetlen csapat sem kapott kevesebb gólt a második félidőben a Premier League-ben idén, mint a Manchester United (5), kapott góljaik 69%-a bajnokikon az első félidőben esett (11/16). A második játékrészben a legkevesebb gólt a Wolves szerezte, utánuk jön az Aston Villa (4/11).

 

Unai Emery-nek ez lesz az első Premier League meccse az Aston Villa menedzsereként. A megbízott menedzsereket is beleszámítva az utolsó 9 menedzser mindegyike vereséggel debütált, aki első mérkőzését a PL-ben a Manchester United ellen vívta csapatával. Aki legutóbb győzelemmel tudott bemutatkozni az Alan Curbishley volt 2006 decemberében a West Ham élén.

 

 

Egymás elleni statisztika a Premier League-ben:

 

Lejátszott találkozók: 54 (37 United győzelem, 13 döntetlen, 4 Villa siker)

Gólok: United 99, Villa 34

Megítélt büntetők: United 7, Villa 1

Értékesített büntetők: United 5, Villa 1

Kapott gól nélküli mérkőzések: United 27, Villa 7

Sárga lapok: United 79, Villa 75

Piros lapok: United 3, Villa 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Villa: D, V, V, GY, V

 

United: GY, D, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Villa - United 2-2 (2022.01.15.)

Villa - United 1-3 (2021.05.09.)

Villa - United 0-3 (2020.07.09.)

Villa - United 0-1 (2015.08.14.)

Villa - United 1-1 (2014.12.20.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Villa: Ings 3 gól, Bailey 2 gól, Watkins 2 gól

 

United: Rashford 4 gól, Antony 3 gól, Fernandes 2 gól, martial 2 gól, Sancho 2 gól

 

 

Premier League, 15. forduló

Aston Villa - Manchester United

Villa Park, 2022.11.06. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

Villa: Olsen - Cash - Konsa - Mings - Digne - Dendoncker - Luiz - Watkins - Buendia - Bailey - Ings

 

United: De Gea - Dalot - Maguire - Martinez - Malacia - Casemiro - Van de Beek - Pellistri - Eriksen - Garnacho - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Match 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 15. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!