Rashford: A mentális szünet segített megtalálni a formámat

Marcus Rashford 100, klubszinten szerzett gólja alkalmából készített interjúja alkalmából arról beszélt, reményei szerint legjobb Manchester Unitedes pillanatai még előtte állnak.


A saját nevelésű támadó a West Ham United ellen lőtt góljával lépett be a "századosok" táborába, amellyel ő a klub történetének 22. játékosa, akinek ez sikerült. 

 

Rashford számára a 2021/22-es szezon igen nehézre sikerült, de elmondta, a nyári szabadsága miként lehelt új életet karrierébe.

 

"Volt egy kis időm mindentől távol" - kezdte Marcus.

 

"Szerintem fizikálisan szükségem volt pihenésre és valószínűleg ez már régóta így volt, de arra, hogy mentálisan két hétre vagy valahogy így, kikapcsoljak, valószínűleg nem nagyon volt elégszer lehetőségem. Mindig nagyon elfoglaltak vagyunk és mindig van valami, amit lehet várni vagy amin lehet dolgozni."

 

"Nem tudtam, hogy szükségem volt rá. De amikor megtörtént, akkor a visszatérésem után, de még a szabadságom végén is teljesen más érzelmi állapotban éreztem magamat hogy őszinte legyek."

 

Amikor arról kérdezték, milyen pihenési módokat preferál, Rashford elismerte, hogy ugyanannyira élvezi a régi idők kikapcsoldási formáit, mint a modern korét, például az olyan videójátékokat, mint a Fifa-t és a Call of Duty-t.

 

"Hogy mit csinálok kikapcsolódásként? Csak pihenek, magammal foglalkozom" - mondta mosolyogva.

 

"Talán filmeket nézek, vagy egy kicsit játszom a PlayStationön."

 

"Szeretem a társasjátékokat, az 1000 darabos kirakósokat és az ilyesmiket is. A legutóbbi, amit kiraktam, az anyukámé volt. Igazából az Old Trafford volt rajta. Egy ajándék. Még a koronavírus miatti lezárások során kaptam."

 

 

Amikor a Uniteddel kapcsolatos ambícióiról kérdezték, Rashford egyértelműen a trófeákat jelölte meg, mint amelyek a legtöbbet nyomják a latban a United történelmében.

 

"A legnagyobb trófeákat akarjuk megnyerni. Elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy több fináléban is játszhattam a klub színeiben, amelyekből többet meg is nyertünk és magasba emelhettük az érte járó trófeákat, de én szeretném nagy trófeákkal is ugyanezt átélni - szeretném a Premier League és a Bajnokok Ligája trófáját is megnyerni."

 

"Azonban arra nem számíthatunk, hogy egyik pillanatról a másikra ilyen magasságokba emelkedhetünk. A szezon során időnként megmutattuk, hogy képesek vagyunk a bajnokság legjobb csapataival is felvenni a versenyt, nekünk pedig azt mutatták meg az ellenfeleink, hogy nincs lehetőség arra, hogy akár csak egy pillanatra is kikapcsoljunk."

 

"Meg kell találnunk az egyensúlyt a két dolog között és kiegyesúlyozottnak kell maradnunk. Mert hiszek a játékostársaimban, az edzői stábban és a menedzserben."

 

"Úgy érzem, hogy ha sikerül olyan jól teljesítenünk, mint ahogy időnként tettük, akkor nem kell aggódnunk a többi csapat miatt. Ha csak magunkra koncentrálunk és a lehető legjobb teljesítményünket nyújtjuk minden mérkőzésen, akkor többször fogunk nyerni, mint döntetlenezni vagy veszíteni."

 

"Számomra ez jelenti a legfőbb fókuszt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!