Beharangozó: Fulham - Manchester United

A Fulham elleni bajnoki az utolsó mérkőzése a Vörös Ördögöknek a világbajnoki szünet előtt, Ten Hag csapata pedig szeretne győzelemmel búcsúzni az idény első felétől.


A két fél legutóbbi londoni találkozója a Vörös Ördögök 2-1-es sikerét hozta annak ellenére, hogy a házigazdás már az 5. percben előnybe kerültek Lookman találatának köszönhetően. A fordításhoz két olyan játékos találatai (Cavani és Pogba)  járultak hozzá, akik biztos, hogy most vasárnap már erre az eredményjelzőre nem iratkoznak fel, hiszen a nyár folyamán ingyen távoztak Manchesterből.

 

A Falusiak nem büszkélkedhetnek kiemelkedő teljesítménnyel a rekordbajnok ellen, hiszen a legutóbbi 13 United elleni bajnokijukon nyeretlenek maradtak, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14-re nő ez a szám. Legutóbb 2009 decemberében tudták a szurkolóikat amolyan elő-karácsonyi ajándék gyanánt 3 ponttal megörvendeztetni Londonban a Craven Cottage-en egy 3-0-s sikerrel, azóta viszont 10 vereség és 3 döntetlen volt a mérlegük a bajnokságban, plusz az FA-kupában is beleszaladtak egy 4-1-es pofonba.

 

A bajnokságban mindkét alakulat vereséggel zárta az előző fordulót, igaz a Fulham a City vendégeként kapott ki 2-1-re, míg Ten Hag fiai az Aston Villa ellen maradtak alul 3-1-re Birminghamban, igaz ezért a vereségét az Old Traffordon pár nappal később a Ligakupában sikerült revansot venniük, a Falusiaknak viszont nem volt kupatalálkozója, így ők pedig egy picivel többet pihenhettek a hétvégi fordulóra.

 

A londoni csapat a bajnokság aktuális állását nézve a középmezőnyben tanyázik és 3 pont megszerzése esetén feljönnének a United mögé, mindössze 1 ponttal lemaradva, a Vörös Ördögök azonban azzal számolnak, hogy újabb 3 pontot gyűjtenek és tapadnak tovább az élbolyra. Aztán jöhet a világbajnoki szünet, tehát legközelebb majd december 20-án, a Burnley elleni Ligakupa találkozón láthatjuk kedvenc csapatunkat a pályán (ez nem teljesen igaz, mert lesz a Manchesterben maradó játékosoknak két barátságos meccse a Cadiz és a Betis ellen Spanyolországban), majd Karácsony után, december 27-én játszanak ismét bajnoki mérkőzést, méghozzá a PL újonc Nottingham Forest ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Fulham: Kebano (Achilles-ín sérülés), Mitrovic (bokasérülés), Reed (eltiltás sárga lapok miatt), Solomon (térdsérülés), Tete (eltiltás sárga lapok miatt)

 

United: Dalot (eltiltás sárga lapok miatt), Varane (izomsérülés), Antony (sérülés), Ronaldo (betegség), Sancho (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

A Fulham legutóbb 25 Premier League mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg a Manchester United ellen 5 döntetlen és 18 vereség mellett és a 2009-es győzelmük óta folyamatosan nyeretlenek a rekordbajnokkal szemben.

 

A Manchester United legutóbbi 5 idegenbeli bajnokiját megnyerte a Falusiak ellen, ez pedig több, mint az első 10 ilyen látogatásuk során volt a sorozat történetében, ahol 4 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegük.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 18 olyan bajnoki találkozójukból, amelyen feljutó csapat ellen léptek pályára csak egyet veszítettek el (11 győzelem, 6 döntetlen), azt az egyet pedig 4-1-re a Watford ellen az előző idény novemberében.

 

A szezonban eddig lejátszott 7 hazai meccséből a Fulham csak egyet veszített el 3 győzelem és 3 döntetlen mellett. Ebben a szezonban így már több pontot szereztek (12), több meccset nyertek (3) és több gólt szereztek (13) a Craven Cottage-en, mint az előző PL idényük során (10 pont, 2 győzelem és 9 gól).

 

A most hétvégi fordulóig csak a Premier League jelenlegi 3 éllovasa, az Arsenal, a Manchester City és a Newcastle tudott több kapott gól nélküli mérkőzést lehozni a bajnokság aktuális idényében, mint a Manchester United (5), viszont Ten Hag csapata 19 gólt kapott eddig, ami a legjobb 8 csapat közül a legrosszabb eredmény.

 

A Vörös Ördögök 2022-ben eddig 11 PL meccsüket veszítették el, ez pedig a legtöbb vereség számukra egy naptári év során a sorozatban. Utoljára 1990-ben veszítettek egy naptári éven belül többet, akkor 12 vereség érte őket.

 

A Fulham eddig a szezonban több gólt szerzett beadásból született gólpasszból (9-et), mint bármely más csapat a Premier League-ben. Aleksandar Mitrovic pedig 21 fejesből próbált eddig gólt szerezni, mint bármelyik játékos ebben a szezonban.

 

A Fulham játékosa, Andreas Pereira 14 gólszerzési lehetőséget teremtett eddig Aleksandar Mitrovicnak a Premier League idei szezonjában, többet, mint bármely más csapattársa az idény során.

 

Bruno Fernandes a 100. Premier League mérkőzésén léphet pályára a hétvégén, az eddigi 99 bajnokiján 38 gól és 26 gólpassz fűződik a nevéhez. A Manchester United PL történetében mindössze 3 olyan játékos volt, aki ennél több gólban vállalt szerepet az első 100 bajnokiján, Eric Cantona (84), Ruud van Nistelrooy (78) és Dwight Yorke (66, ő ezt 96 meccs alatt érte el).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Lejátszott PL találkozók száma: 30 (21 United győzelem, 6 döntetlen, 3 Fulham siker)

Gólok: United 68, Fulham 31

Megítélt büntetők: United 2, Fulham 2

Értékesített büntetők: United 1, Fulham 2

Kapott gól nélküli meccsek: United 11, Fulham 2

Sárga lapok: United 42, Fulham 40

Piros lapok: United 2, Fulham 1

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Fulham: D, GY, GY, D, V

 

United: D, GY, D, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Fulham - United 1-2 (2021.01.20.)

Fulham - United 0-3 (2019.02.09.)

Fulham - United 1-3 (2013.11.02.)

Fulham - United 0-1 (2013.02.02.)

Fulham - United 0-5 (2012.12.21.)

 

 

A csapatok legeredményesebb gólszerzői az idényben:

 

Fulham: Mitrovic 9 gól, Cordova-Reid 3 gól, Pereira 2 gól, Palhinha 2 gól, Reed 2 gól

 

United: Rashford 4 gól, Antony 3 gól, Fernadnes 2 gól, Martial 2 gól, Sancho 2 gól

 

 

Premier League, 16. forduló

Fulham - Manchester United

Craven Cottage, 2022.11.13. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Paul Tierney

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Fulham: Leno - Cordova-Reid - Diop - Ream - Robinson - Chalobah - Palhinha - Wilson - Pereira - Willian - Vinícius

 

United: De Gea - Malacia - Maguire - Martinez - Shaw - Casemiro - Eriksen - Rashford - Fernandes - Garnacho - Martial

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 16. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!