Rashford a Vörös Ördögök csapatszellemét éltette

A Manchester United támadója, Marcus Rashford volt a TeamViewer Diaries sorozatának legújabb interjúalanya.


A csapat 10-es számú játékosa Katarban fogja képviselni hazáját a hamarosan kezdődő világbajnokságon,  ám előtte még adott  egy interjút, melyben visszatekintett a szezon eddigi történéseire.

 

Marcus és társai az elmúlt hónapokban igyekeztek alkalmazkodni az új korszakhoz, melyet Erik ten Hag menedzseri kinevezése hozott magával, a felzárkózás folyamatába pedig Rashford is betekintést engedett és elmondta, hogyan fejlődnek a játékosok a holland irányításával.

 

A fiatal támadó megosztotta tanácsait is a klub fiataljaival és részletesen beszélt arról a csapatszellemről és összetartozásról, amely folyamatosan fejlődik a csapaton belül.

 

"Szerintem mindenki hajlandó küzdeni a pályán mellette lévő személyért és ennek így is kell lennie" - magyarázta Rashford. Ha valaki hibázik, ott kell lenni és segíteni neki, annak pedig, aki elkövette a hibát minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy javítsa azt."

 

 

"Így lehet csapatként, kollektívaként dolgozni."

 

Marcus úgy véli, hogy az idei szezonban a meccseken végzett kemény munka és közös erőfeszítések kulcsfontosságúak voltak a bajtársiasság kialakulásában.

 

"Volt néhány kiváló teljesítményünk  és sikerült a lendületünkön is javítani" - mondta a támadó. "Jó, hogy megvan ez a csapatszellem, mert volt néhány nagyon nehéz mérkőzésünk. Még akkor is megvolt, amikor sikerült végül döntetlent elérnünk a Chelsea ellen és nem törtünk meg, hanem sikerült egalizálni a végén, így elmondható, hogy kihoztunk valamit mégis a meccsből."

 

"Úgy gondolom, hogy az ilyen pillanatok fontosak és hatalmas dolgokra lehetünk képesek, nem csak most, hanem az egész szezon során."

 

Az összefogás, összetartás olyan dolog, melynek fontosságát a menedzser is számtalan alkalommal kihangsúlyozta már, Marcus pedig beszélt arról is, hogy milyen hatással volt eddig Ten Hag a csapatra.

 

"Nagy hatást gyakorolt, ezek pedig sok változással jártak. Kell egy kis idő neki és a játékosoknak is az alkalmazkodáshoz."

 

"Eddig minden jó, élvezzük a munkát az irányításával és nagyon várjuk, hogy mit hoz a jövő. Néha bizonyos dolgokhoz idő kell, de minél hosszabb ideig dolgozunk együtt, annál jobban sikerül megérteni, hogy mit vár tőlünk a pályán."

 

"Ez az edzőpályán is időbe telik és keményen kell dolgoznunk továbbra is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!