Rashford: Az Old Trafford különleges számomra

Marcus Rashford elmondása szerint nagyjából egy évbe tellett, mire igazán felfogta, hogy az Old Traffordon játszik és a United iránt kicsi kora óta érzett szeretete hatalmas érzelmi löket számára.


A 25 éves játékos az egykori Vörös Ördöggel, Danny Webberrel ült le beszélgetni, mielőtt még elutazott volna Angliával a közelgő világbajnokságra. Az interjúban Rashford kitért arra is, hogy micsoda érzelmi hullámvasút számára az, hogy a gyermekkora óta imádott klubbot képviselheti. 

 

Annak ellenére, hogy valósággal berobban annak idején a csapatba és az Arsenal, valamint a Midtjylland ellen 4 gólt is szerzett az Álmok Színházában elismerte, hogy sok idő kellett ahhoz, hogy megszokja a szurkolóktól érkező szenvedélyt és időnként a  haragot is.

 

"MInt a klub szurkolója nyilván én is érzem azt, amit az emberek a stadionban, vagy akár otthon a televízió előtt éreznek a mérkőzések közben" - magyarázta.

 

"Néha egészen egyszerűen magával ragadja az embert a boldogság, de olykor a harag is. Meg kell találni azt az utat, amelyen ezt tudjuk kezelni, mert határozottan befolyásolni tudják az ember teljesítményét és döntéshozatalát ezek a tényezők."

 

"Furcsán fog hangzani, de van, hogy meg kell próbálni "blokkolni" a szurkolókat, hogy kordában tudjam tartani a saját érzelmeimet. Ha ezt nem teszem, akkor mindenben azt fogom érezni, amit ők és van, hogy nem szabad erre a hullámvasútra felülni."

 

Rashfordot eghy Liverpool elleni mérkőzésen kis híján kiállították az Alberto Morenoval szembeni szabálytalansága miatt.

 

 

"Majdnem kiállítottak engem az első anfieldi meccsemen a Liverpool ellen" - emlékezett vissza Rashford. "Próbáltam segíteni a társaknak, próbátltam blokkolni, de nagyjából két másodpercet késtem, addigra meg már a srác elrúgta a labdát."

 

"Emlékszem, hogy az összes szurkoló a kiállításomat követelte, bár én nem éreztem azt, hogy ezért piros járna, hanem inkább sárga lap. A játékvezető is a sárgát mutatta fel. Nehezen viseltem és kellett egy kis idő, mire feldolgoztam ezt az egészet a heves érzelmek miatt."

 

Ami az Old  Traffordot illeti, Rashford azt mondja, hogy nagyjából 12 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy megtanulja kezelni a stadion légköre által kiváltott nyomást.

 

"Nagyjából 1 évbe telt, mire hozzászoktam a közeghez. Nehezebb volt, mint ahogy azt elsőre gondoltam, de 75000 ember által teremtett hangulat nagyon magával tud ragadni."

 

"Erős a kapcsolatom ezzel a stadionnal és rengeteg érzelmi hatás ér itt. MIután eltelt egy év, már könnyebb volt az érzelmi dolgokat megélni, kezelni és rájöttem, hogy ebben a környezetben milyen gyorsan lehet fejlődni, ha odafigyelsz."

 

"Ugyanakkor sokkoló volt számomra, hogy mennyire magukkal tudnak itt ragadni az érzelmek, de átgondolva nem meglepő, hiszen én magam is egy szurkoló vagyok."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!