Beharangozó: Manchester United - Nottingham Forest

A világbajnoki szünet után végre folytatódik a pontvadászat a Premier League-ben is.


Erik ten Hag csapatának a pihenőt követően már volt egy Ligakupa találkozója a Burnley ellen, most pedig ismét a bajnokságra kell koncentrálniuk, az ellenfél pedig a rég látott ellenfél, a Nottingham Forest csapata lesz.

 

A felek legutóbbi találkozóját 1999. februárjában rendezték, az akkori végeredményre pedig még biztosan jól emlékszik mindkét alakulta szurkolótábora, mivel azon a mérkőzésen a Vörös Ördögök 8-1-re megverték a Forestet idegenben, előtte pedig ugyan abban a szezonban 3-0-ra az Old Traffordon.

 

A Nottingham nagybevásárlást tartott a nyáron, ám hiába igazoltak nagy mennyiségű játékost a PL feljutás örömére, jelen pillanatban ugyanis az utolsó előtti helyen állnak a tabellán és az eddig lejátszott 15 meccsükből mindössze 3-at tudtak megnyerni. A kedd esti vendégek között ott lehet majd a pályán Jesse Lingard is, aki a United színeiben 149 mérkőzésen 20 gólt szerzett 2014 és 2022 között. Velük szemben a holland mester csapata az 5. helyről folytatja a bajnoki pontvadászatot 4 ponttal lemaradva a Tottenhamtől, a londoniak viszont 2 meccsel többet játszottak.

 

Ten Hag fiai utolsó meccsüket játszák a 2022-es esztendőben az Old Traffordon, legközelebb pedig 2023 január 3-án láthatjuk majd őket hazai pályán, előtte pedig még az év utolsó napján idegenben megmérkőznek a Wolves csapatával.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Dalot, Martinez, Varane, Maguire, Sancho, Tuanzebe

 

Forest: Biancone, Henderson, Kouyate, Niakhate, Richards, Aurier, Gibbs-White

 

 

Érdekességek:

 

Az összes sorozatot figyelembe véve a Vörös Ördögök  legutóbbi 6 meccsüket megnyerték a Forest ellen és ez lesz a két fél első meccse az 1999 februári 8-1-es United győzelem óta, amit a City Groundon arattak.

 

A Nottingham Forest a legutóbbi 5 United elleni Premier League mérőzéséből 4-et elveszített. A kakukktojás egy győzelem, ami feljutó csapatként értek el az Old Traffordon 2-1 arányban és az ezen a mérkőzésen kapott 2 gól a Vörös Ördögök Old Traffordon kapott góljainak 50%-át tette ki abban a szezonban.

 

A nottinghami csapat több gólt kapott a PL-ben a Manchester Unitedtől, mint bármely más ellenféltől. Szám szerint ez 31 gól, amelyből 24-et a legutóbbi 5 bajnokijuk során kaptak, az ezt megelőzőkön pedig csak 7-et.

 

A Manchester United eddig 89 Premier League meccset játszott feljutó csapatok ellen, ezek közül pedig csak 6-ot veszítettek el 68 győzelem és 15 döntetlen mellett. A 6 vereséget az alábbi csapatok ellen szenvedték el: Nottingham Forest (1994 december), Derby County (1997 április), Middlesbrough (1998 december), Bolton (2001 október), Norwich (2015 december) és Cardiff (2019 május).

 

A Nottingham Forest az elmúlt 8 napári évből csupán egyben nyerte meg az utolsó bajnokiját, amikor 2019 decemberében hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Wigan csapatát.

 

Erik ten Hag csapata legutóbbi 5 hazai Premier League találkozójából 4-et megnyert és 1 alkalommal döntetlent ért el, legutóbbi 3 bajnokijukon pedig gólt sem kaptak otthon. Utoljára 2020 februárja és júniusa között játszottak zsinórban 4 hazai meccset is kapott gól nélkül.

 

A mindössze 2 szerzett ponttal és a -18-as gólkülönbségével a Nottingham Forest a legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkező csapa a PL idei szezonjában. Az eddigi 7 idegenbeli találkozójukon mindössze egyszer tudták bevenni az ellenfeleik kapuját, amikor 1-1-es döntetlent értek el az Everton ellen.

 

A Forest a legutóbbi 5 idegenbeli Premier League mérkőzésének egyikén sem tudott gólt szerezni, ez pedig a leghosszabb sorozat a bajnokságban az 1970 szeptembere és novembere közötti 7 mérkőzéses gólnélküli sorozat óta.

 

A Vörös Ördögök több gólt szereztek az idei szezonban kontrából (5), mint bármely más csapat a PL idei szezonjában. Ezek a gólok pedig az összes szerzett góljuknak a 25%-át teszik ki az eddigi mérkőzéseket követően, ami szintén ligacsúcs.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések száma: 10 (7 United győzelem, 2 döntetlen, 1 Forest siker)

Gólarány: United 31, Forest 6

Megítélt és értékesített büntetők: United 0/0, Forest 0/0

Kapott gól nélküli mérkőzések: United 5, Forest 0

Sárga lapok: United 12, Forest 20

Piros lapok: United 0, Forest 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, D, GY, V, GY

 

Forest: D, GY, V, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Forest 3-0 (1998.12.26.)

United - Forest 4-1 (1996.09.14.)

United - Forest 5-0 (1996.05.28.)

United - Forest 1-2 (1994.12.17.)

United - Forest 2-0 (1993.01.27.)

 

 

A két csapat legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Rashford 4 gól, Antony 3 gól, Fernandes 2 gól, Martial 2 gól, Sancho 2 gól

 

Forest: Awoniyi 3 gól, Gibbs-White 2 gól, Johnson 2 gól

 

 

Premier League, 17. forduló

Manchester United - Nottingham Forest

Old Trafford, 2022.12.27. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Casemiro - Lindelöf - Shaw - McTominay - Eriksen - Rashford - Fernandes - Garnacho - Martial

 

Forest: Henessey - Williams - Worrall - Boly - Toffolo - Yates - Mangala - Colback - Johnson - Awoniyi - Lingard

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Nottingham Forest

Premier League, 17. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!