Rashford: A Stretford End energiát adott nekünk

A Manchester United támadója, Marcus Rashford dicsérte a klub szurkolóit, amiért extra energiát kölcsönöztek a Vörös Ördögöknek, akik szombaton hátrányból fordítva 2-1-re legyőzték a városi rivális Manchester City-t.


Jack Grealish második félidei vezetőgólja és Bruno Fernandes későbbi egyenlítése után Rashford szerezte meg a hazai csapat győzelmét jelentő találatot, amellyel a világbajnokság óta lejátszott 7 tétmérkőzésén már a kilencedik alkalommal volt eredményes.

 

Az összecsapás lefújását követően Rashford csakis dicsérettel tudta illetni az Old Trafford közönségét, akik az elejétől a végéig nagy energiákat mozgósítva biztatták övéiket az Álmok Színházában.

 

"Ez egy lenyűgöző érzés" - kezdte mérkőzés utáni interjújában a MUTV-nek.

 

"A második félidőben az adott erőt, hogy a Stretford End felé támadtunk. Amikor fáradt vagy, fájdalmaid vannak és szenvedsz, akkor 100 százalék, hogy a Stretfod End felé akarsz támadásokat vezetni."

 

"Ők mozgásban tartanak és ha helyzetbe kerülsz vagy közelítesz a City kapuja felé, már akkor kiabálnak és sikoltoznak, ez pedig hihetetlenül nagy lökést ad. Szóval nagyon örülünk, hogy meg tudtuk szerezni a győzelmet a szurkolókért, az pedig, hogy mindezt a Stretford End előtt tudtuk elérni, még különlegesebbé teszi."

 

Rashfordnak volt egy kiemelkedően nagy lehetősége az első félidőben a gólszerzésre, amikor már túljutott a kapujából kirontó Edersonon, de az utána következő lövését a City egyik védője tisztázni tudta a kapujuk torkából.

 

Később azonban a második játékrészben 1-1-es állásnál Rashford gólra tudta váltani a csereként beálló Alejandro Garnacho centerezését, amelyet követően az Old Trafford hangrobbanásban tört ki. 

 

"Fontos ilyenkor, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsuk az ellenfelet" - tette hozzá.

 

"Amikor az ellenfél kapuja felé tartasz, a Stretford Enddel szemben, akkor ők [az ellenfél] is érzik a nyomást és a jelenlétüket. Amint a labda a hálóba került, lenyűgöző érzés lett rajtam úrrá, azt pedig semmi sem tudja felülmúlni, hogy ezt a Stretford Endnél sikerült megtennem."

 

 

Manchesteri születésű játékosként ez a párosítás sokkal többet jelent a United 10-esének. De az érzelmi töltet ellenére Rashford szerint a három pont megszerzése legalább annyira fontos, mint hogy most ők a város urai.

 

"Ez egy hihetetlenül fontos mérkőzés. Nekünk pedig nagyon fontos volt, hogy megnyerjük. Először is, hogy megmaradjon a lendületünk, másodszor pedig a szurkolókért. Ez nagyon sokat fog még érni számunkra."

 

"Egyértelműen rengeteget fejlődtünk azóta, mióta legutóbb találkoztunk velük. Szóval az, hogy ma sikerült nyernünk, csak megszilárdítja ezt és remélhetőleg továbbra is csapatként tudunk előrébb lépni, mint tettük azt a mai napon is."

 

"Szerintem ők jobban játszottak nálunk. Sokkal jobbak voltak a labda birtokában. De mi összetartottunk és együtt szenvedtünk a pályán és mivel ezt csapatként tudtuk megtenni, ezért sikerült a végén győznünk."

 

A United jelenleg harmadik helyen áll a Premier League tabelláján, csak egy ponttal lemaradva a City és hat egységgel a listavezető Arsenal mögött. Mivel a Vörös Ördögök egyértelműen harcba szálltak azért, hogy 10 év után újra bajnokságot nyerjenek, Rashford szerint csak és kizárólag felfelé vezethet az út Ten Hag legénységének.

 

"Ezt is kell tennünk. Előre kell tekintenünk és pozitívan kell gondolkodnunk. Természetesen már a következő mérkőzésünk számít, amely a Palace ellen lesz idegenben, ahol nagyon nehéz játszani. Szóval az egy újabb erőpróba lesz számunkra és remélhetőleg akkor ismét együtt tudunk majd kimenni a pályára és megszerezni a győzelmet." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!