Beharangozó: Arsenal - Manchester United

Vasárnap délután a jelenleg 3. helyen álló Vörös Ördögök a bajnokság éllovasához, az Arsenalhoz látogatnak.


A hétközi londoni kirándulást követően Erik ten Hag csapata a hétvégén is a fővárosba látogat, a helyszín ezúttal az Emirates Stadion lesz, a házigazdák pedig Mikel Arteta ágyúsai, akik rendületlenül robognak a bajnoki cím felé és csupán egyetlen vereséget szenvedtek el a Premier League 2022/23-as szezonjában, viszont azt az egyet pont a Manchester United ellen, az Old Traffordon még az ősz folyamán.

 

Azonban hiába kecsegtető a szeptemberben elért 3-1-es United siker, a rekordbajnok legutóbb 2017 decemberében örülhetett bajnoki győzelemnek az Arsenal ellen, azóta pedig 4 bajnokit is játszottak Londonban az Ágyúsokkal, viszont ezeken a legjobb eredményük egy gólnélküli döntetlen volt, a másik 3 találkozót elveszítették. Ráadásul ebből a 3 Arsenal győzelemből 2 esetében gólt sem tudtak szerezni, viszont mindhárom esetben legalább 2-őt kaptak. A 2017-es bajnoki találkozójuk óta volt még egy idegenbeli győzelme a manchesteri csapatnak, az FA-kupában egy 1-3-as győzelmet tudtak kiharcolni az Emiratesben.

 

Arteta fiai rendkívül impozáns teljesítménysorozata egyébként az eddig lejátszott 18 bajnokijukból 15 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség, ugyanakkor a holland menedzser csapatának sincs oka a szégyenkezésre, hiszen jelen pillanatban egy 10 meccses veretlenségi szériában vannak minden sorozatot figyelembe véve, ebből 9-et megnyertek és csak a Crystal Palace elleni utolsó pillanatos döntetlen rondít bele a sorba.

 

A legnagyobb fejfájást az okozhatja majd Ten Hag számára, hogy Casemiro kisárgázta magát a Sasok ellen, így 1 meccses eltiltását fogja tölteni és nélküle kell megoldani azt, hogy a csapat középpályája stabil legyen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Arsenal: Jesus (térdsérülés), Nelson (combsérülés), Elneny (zúzódás)

 

United: Tuanzebe (meccsterhelés hiánya), Van de Beek (térdsérülés), Dalot (combsérülés), Sancho (meccsterhelés hiánya), Casemiro (eltiltás sárga lapok miatt), Martial (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Az Arsenal legutóbbi 7 hazai Premier League mérkőzéséből 5-öt megnyert a United ellen 1 döntetlen és 1 vereség mellett, legutóbbi találkozójukon pedig 3-1-re győzni tudtak az Emiratesben.

 

Sir Alex Ferguson visszavonulása óta a United mindössze a második bajnoki dupláját érhetné el az Arsenal ellen egy bajnoki idényen belül, ha vasárnap nyerni tudnának Londonban. Legutóbb ez Jose Mourinho irányításával sikerült a 2017/18-as idényben.

 

Ez lesz a két csapat 29. Premier League összecsapása vasárnap. Ezen a napon csak a Chelsea - Liverpool (32) és a Liverpool - United találkozókat rendezték meg gyakrabban. Az Ágyúsok a Vörös Ördögök ellen aratott Premier League győzelmeik 65%-át vasárnap érték el.

 

Erik ten Hag csapata szeptemberben 3-1-re legyőzte Arteta fiait az Old Traffordon, az Ágyúsok pedig akkor is a tabella élén voltak. Az egyetlen csapat, aki egy szezonon belül kétszer is legyőzött olyan csapatot, amely mindkét találkozójukkor listavezető volt, az az 1995/96-os idényben a Newcastle.

 

A vasárnapi találkozó csupán a 3. alaklom lesz, amikor az Arsenal a Premier League listavezetőjeként fogadja a Manchester Unitedet, a korábbi két alkalommal döntetlen született. 2004 márciusában 1-1, míg 2007 novemberében 2-2 volt az állás a hármas sípszót követően.

 

Az Arsenal ebben a szezonban 18 bajnokit játszott le, ezekből pedig 17-en betaláltak legalább egyszer. A kivétel ez alól pont a legutóbbi hazai bajnokijuk volt a Szarkák ellen, amely 0-0-ra végződött és 2020 novembere óta még nem fordult elő velük olyan, hogy két egymást követő PL meccsen ne tudjanak gólt szerezni az Emirates-ben.

 

Az Ágyúsok 2023-ban még nem kaptak gólt. A mérkőzéseik sorát a Newcastle elleni 0-0 nyitotta meg, majd 0-3-ra elintézték az FA-kupában idegenben az Oxford csapatát, majd a Tottenham otthonából 0-2-es győzelemmel távoztak. A londoni csapat történetében viszont csupán 3 olyan naptári év szerepel, amelyekben az első 4 mérkőzésükön nem kaptak gólt, ezek 1935-ben, 1994-ben és 2021-ben voltak.

 

 

Egymás elleni statisztika a Premier League-ben:

 

Lejátszott mérkőzések: 61 mérkőzés (26 United győzelem, 18 döntetlen, 17 Arsenal siker)

Gólok: United 85, Arsenal 67

Kapott gól nélküli meccsek: United 17, Arsenal 19

Megítélt büntetők: United 8, Arsenal 5

Értékesített büntetők: United 5, Arsenal 3

Sárga lapok: United 127, Arsenal 130

Piros lapok: United 5, Arsenal 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredményé:

 

Arsenal: GY, GY, GY, D, GY

 

United: GY, GY, GY, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Arsenal - United 3-1 (2022.04.23.)

Arsenal - United 0-0 (2021.01.30.)

Arsenal - United 2-0 (2020.01.01.)

Arsenal - United 2-0 (2019.03.10.)

Arsenal - United 1-3 (2017.12.02.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Arsenal: Odegaard 8 gól, Martinelli 7 gól, Saka 6 gól, Jesus 5 gól

 

United: Rashford 8 gól, Fernandes 4 gól, Antony 3 gól, Martial 3 gól

 

 

Premier League, 21. forduló

Arsenal - Manchester United

Emirates Stadion, 2022.01.22. 17.30

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Arsenal: Ramsdale - White - Saliba - Magalhaes - Zichenko - Odegaard - Partey - Xhaka - Saka - Nketiah - Martinelli

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - McTominay - Eriksen - Antony - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League, 21. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!