Összefoglaló: Arsenal 3 - 2 Manchester United

Az Arsenal győzelmével ért véget a mai rangadó.


1. félidő

 

A United indította útjára a labdát, a házigazdák viszont magukhoz ragadták a kezdeményezést és próbálták a vendégeket beszorítani kapujuk elé, ami rögtön az elején két szögletet és egy kapura lövést eredményezett számukra.

 

Nagyjából 5 perc elteltével kezdtek felébredni a Vörös Ördögök, a 6. percben pedig Ramsdale elsodorta Fernadnest, a portugál pedig büntetőt reklamált, Taylor azonban nem ítélt büntetőt és a VAR sem bírálta felül a játékvezető döntését.

 

Mindkét fél kapkodósan játszott, főleg a középpályán ment a harc a labdáért, de látszódott, hogy Arteta csapatának feltett szándéka az volt, hogy minél előbb előnybe kerüljenek. Ehhez pedig sikerült labdabirtoklásban a United fölé kerekedniük az első negyed órában még úgy is, hogy több esetben átadták a területet a rekordbajnoknak.

 

A 17. percben azonban a Manchester United keresztülhúzta az Ágyúsok tervét és egy középpályán történt labdaszerzés után Rashford távolról kilőtte a jobb alsót, 0-1 a vendégeknek.

 

5 perc múlva egy szögletet követően Martinelli egalizálhatott volna, de lövése elkerülte a kaput. A fokozódó Arsenal nyomás végül pedig ahhoz vezetett, hogy a 24. percben Nketiah fejjel be tudta venni De Gea kapuját. 1-1

 

Az Ágyúsok a gólt követően sem húzódtak vissza, mint az imént ellenfelük tette, a nagy nyomás pedig szemmel láthatóan nem ízlett Ten Hag fiainak, akik megpróbálták megmutatni, hogy ők is képesek dominálni az Emiratesben.

 

A 28. percben jártunk, amikor McTominay gondolta úgy, hogy eljött az ő pillanata és a tizenhatoson kívülről megkínálta Ramsdale-t egy életerős lökettel, aki nagyot tornázva szögletre tudta ütni a kapuba tartó labdát. A sarokrúgásból azonban végül nem lett semmi. A passzért pedig Antony-nak járt a vállba veregetés.

 

Shaw szabálytalanságát követően a találkozó 2. sárgáját Arteta kapta, aki pont azért reklamált hevesen a játékvezetőnél a 33. percben, hogy az angol kapjon figyelmeztetést.

 

Az első játékrész hajrájában aztán ismét felébredt a United, ám a 2 perc ráadással együtt sem változott semmi, még úgy sem, hogy az utolsó másodpercben aztán az Arsenal még okozott némi zavar a Vörös Ördögök védelmében, így a szünetben 1-1 az állás.

 

2. félidő:

 

A 48. percben Antony indulhatott meg és, bár hosszan tolta meg a labdát, végül egy szögletet ki tudott harcolni, Shaw labdája azonban nem talált társat.

 

1 perccel később már Gabriel esett el a United tizenhatosán belül, büntető ezúttal sem volt, hiába reklamáltak az Arsenal játékosok és a közönség is.

 

Az 52. percben Odegaard adott pazar labdát Xhakanak, Martinez viszont magabiztosan mentett szögletre, viszont hiába volt a sarokrúgás eredménytelen, másodpercekkel később Saka bődületes rakétája már utat talál De Gea kapujába. 2-1 az Arsenalnak.

 

Rashford lábában maradt az egyenlítő gól az 55. percben, aki kis szerencsével is átverekedte magát többvédőn is, de Ramsdale ezúttal védeni tudott. Ébredeztek a vendégek, kár, hogy ehhez hátrányba kellett kerülniük.

 

A United rohamok is meghozták a várt eredményt, az 59. percben Eriksen szögletét Ramsdale még kipaskolta viszont a kapusról kijövő labdát Martinez köszönte szépen és bebólintotta. 2-2

 

A 66. percben aztán ismét némi zavar támadt a United védelmében, szerencsére nem született újabb hazai gól, köszönhetően Eriksen blokkjának is.

 

A bajnokaspiráns Ágyúsok nem voltak elégedettek a döntetlennel, ezért próbálták újra beszorítani a vendégeket, Saka pedig ismét majdnem feliratkozott az eredményjelzőre a 70. percben. Lövése azonban a kapufáról levágódva elhagyta a játékteret. Továbbra is 2-2.

 

Az utolsó negyed órában mindkét fél előtt akadtak még helyzetek, mindkét csapat az újabb gól megszerzésére törekedett, a United részéről Wan-Bissaka és Martinez is nagyokat mentett, viszont egyik menedzser sem nézhette kényelmesen, hátradőlve a találkozót.

 

A 84. percben egy szabadrúgást követően a United védői nem igazán találták a labdát, Nketiah pedig közelről tüzelhetett, De Gea viszont óriási bravúrt bemutatva védeni tudott, továbbra is 2-2.

 

87. perc, Eriksen iramodott meg és eljutott egészen a lövésig is, de a védők szögletre mentettek. Shaw végzi el a sarokrúgást, amit az Arsenal védők kifejeltek.

 

A 90. percben a fáradt United nem bírta a nyomást, Nketiah duplájával 3-2-re módosult az eredmény. 

 

Az eredmény ezután már nem változott. Az Ágyúsok otthon tartották mindhárom pontot.

 

 

Premier League, 21. forduló

Arsenal - Manchester United

Emirates Stadion

 

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Összeállítás: 

 

Arsenal: Ramsdale - White (Tomiyasu 46') - Saliba - Gabriel - Zinchenko - Odegaard (Holding 93') - Partey - Xhaka - Saka - Nketiah - Martinelli (Trossard 82')

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane (Garnacho 93') - Martinez - Shaw - Eriksen - McTominay - Antony (Fred 71') - Fernandes - Rashford - Weghorst

 

Gólszerző: Nketiah 24', Saka 53', Nketiah 90', illetve Rashford 17', Martinez 59'

 

Sárga lapok: White, Arteta, Antony, Shaw

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!