Varane viszavonul a válogatottságtól

A Manchester United védője, Raphael Varane szívhez szóló üzenetet osztott meg a közösségi médiában, melyben bejelentette, hogy visszavonul a francia válogatottól.


A 29 éves játékos 93 mérkőzésen lépett pályára és öt gólt szerzett a kékek színeiben. A 2013. márciusi debütálásával kezdődött a 2018-as világbajnoki diadalt is magában foglaló kilenc évig tartó kimagasló teljesítmény.

 

Varane abban is segítette Didier Deschamps csapatát, hogy ezüstérmet szerezzen 2022-ben Katarban. Most kiderült, hogy a december 18-i Argentína elleni, minden idők egyik legjobb VB-döntő meccsén elszenvedett vereség volt az utolsó találkozója hazája színeiben.

 

Rapha egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg mennyire büszke, hogy Franciaországért játszhatott, és élete egyik legjobb pillanataként említette a 2018-as oroszországi sikert.


Edzőjének, csapattársainak és a szurkolóknak is köszönetet mondott egy bejegyzésben, amely alább olvasható.

 

"Életem egyik legnagyobb megtiszteltetése, hogy egy évtizeden át képviselhetem nagyszerű hazánkat" – írta Varane.


"Minden alkalommal, amikor felvettem ezt a különleges kék mezt, hatalmas büszkeséget éreztem. Kötelességnek éreztem, hogy mindent megadjak, szívből játsszak és győzzek minden alkalommal, amikor pályára lépünk. Több hónapja gondolkodtam ezen, és úgy döntöttem, itt az ideje, hogy visszavonuljak a nemzeti csapattól."

 

"Emlékszem, hogy gyerekként követtem a ’98-as franciaországi világbajnokságot, azt a csapatot, azokat a játékosokat, akik leírhatatlan érzelmeket váltottak ki belőlünk. Arról álmodoztam, hogy én is hős leszek és 20 évvel később életem egyik legnagyobb élményét éltem át, amelyre igazán büszke voltam. Hazahoztuk a kupát!"

 

"Ezt sosem felejtem el. Máig érzem azokat az érzéseket, amelyet azon a napon, 2018. július 15-én éreztem. Az volt életem egyik legcsodálatosabb és legemlékezetesebb pillanata."

 

 

"Ez a győzelem, amit együtt elértünk soha nem jöhetett volna létre Didier Deschamps, a vezetőség és a személyzet minden tagja, valamint a csapattársaim támogatása nélkül, akik minden meccsen küzdöttek a címerért."


"De ami még ennél is fontosabb, ez a győzelem nem jöhetett volna létre minden egyes szurkoló nélkül, aki támogatott minket az úton."

 

"A lelkesedésetek, az ünneplések és a Franciaországba való visszatérésünk emlékei örökre belém vésődtek."


"Még a tavalyi döntőben elszenvedett vereség után is hősként fogadtatok minket, amikor visszatértünk. Mindannyiótoknak ezerszer KÖSZÖNJÜK!"


"Biztosan hiányozni fognak ezek a veletek töltött pillanatok, de eljött az idő, hogy az új generáció átvegye az irányítást. Van egy csomó tehetséges fiatal játékosunk, akik készek átvenni a stafétát, megérdemelnek egy esélyt, ehhez pedig szükségük van rátok."

 

"Teljes szívemből köszönöm. Rapha."

 

A Manchester Unitednél mindenki szeretne gratulálni Raphának ehhez a hihetetlen válogatott karrierhez.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!