Rashford: A Barcelona egy top csapat

Marcus Rashford a Manchester United csütörtök esti, Európa-liga play-offbeli ellenfele, a Barcelona minőségét dicsérte, de nem tudta leplezni csalódottságát azt illetően, hogy csak döntetlennel tudtak távozni a Nou Campból.


A Vörös Ördögök 10-ese inspirálta második félidei fordításukat azt követően, hogy Marcos Alonso fejesgóljával a hazaiak szereztek vezetést, ugyanis két perccel később Rashford egyenlíteni tudott, majd meghatározó szerepet játszott néhány pillanattal később a vezetőgól megszerzésében is.

 

Katalóniában a mérkőzés 2-2-es végeredménnyel zárult azonban, miután Raphinha negyedórával a lefújás előtt egyenlíteni tudott - amely értelmében a jövő heti, Old Traffordon rendezendő visszavágó igen izgalmasnak ígérkezik, hiszen még semmi sem dőlt el a párharcban.

 

Bár az este folyamán volt egy kiemelkedő pillanat Rashford számára, miután a Marc-Andre ter Stegen lába mellett precízen a rövidbe lőtt labdájával beállította az egy szezonon belül karrier gólcsúcsát, csalódott volt amiért nem tudtak egy odavágón szerzett győzelemmel hazatérni Manchesterbe.

 

"Olyan érzés, mintha vesztettünk volna. Szerintem jól sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, mert az első félidő szerintem egy kicsit inkább nekik kedvezett" - kezdte a BT Sportnak.

 

"De szerintem sikerült nyugodtnak, higgadtnak maradnunk és megpróbáltunk helyzeteket kidolgozni amikor csak tudtunk. A második félidőben gyorsan sikerült két gólt szereznünk és úgy éreztük, hogy irányításunk alatt tartjuk az eseményeket."

 

"Azonban ők egy remek csapat, top játékosokkal és sikerült kiegyenlíteniük."

 

A második játékrészben indult meg mindkét részről a gólgyártás a Barca híres otthonában, amellyel Rashford lett az első Vörös Ördög, aki Dwight Yorke 1998 novemberében szerzett találata óta eredményes tudott lenni a spanyol csapat ellen a Nou Campban - a két csapat akkor is hasonlóan pulzáló mérkőzést hozó 3-3-as döntetlent játszott.

 

A saját nevelésű támadó úgy érezte, a Unitedben nagyon égett a vágy a talpraállást illetően, miután hátrányba kerültek.

 

"Azt éreztem, hogy elkezdtük egy kicsit jobban keresni a támadási lehetőségeket, talán a hátrányba kerülés miatt. De igen, úgy éreztem, hogy nagyon hajtunk érte és gólokat akarunk szerezni" - tette hozzá.

 

"Ők rengeteg top játékossal rendelkeznek, akik nagyon magas minőséget képviselnek és ha van idejük a labda birtokában, akkor az nagyon tud fájni, ez ilyen egyszerű."

 

 

Góljával kapcsolatban így folytatta:

"Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szöget egy onnan való befejezéshez, szóval döntöttem és megpróbáltam a lehető legtisztábban labdába érni, amely szerencsére be is ment."

 

Rashford amiatt is főszereplő volt, hogy Jules Kounde egy elfutását követően úgy szabálytalankodott vele, hogy a tizenhatoson kívüli földre vitelekor már csak Ter Stegennel állt szemben, a játékvezető közbeavatkozása azonban elmaradt.

 

"Kulcsfontosságú pillanata volt a mérkőzésnek és hogy őszinte legyek, még nem néztem vissza."

 

"De abban a pillanatban nem értettem, hogy a partjelző vagy a játékvezető - a partjelző közelebb volt - miért gondolta azt, hogy én csak úgy elesek ott."

 

"Már elfutottam mellette, a lábam a labda előtt volt, ő pedig belerúgott a lábamba, szóval egyértelmű kontakt volt. Nem volt tizenegyes, de száz százalék, hogy szabálytalanság történt velem szemben. Azonban még nem néztem vissza az esetet."

 

Később a MUTV-nek nyilatkozva bővebb betekintést engedett az esetbe, de legalább a csapat teljesítményét illetően érzett egy kis elégedettséget.

 

"Hihetetlenül fontos pillanat volt 2-1-es állásnál. Nem néztem vissza, de szabálytalanság volt. A tizenhatoson kívül történt, szóval piros lapnak kellett volna következnie és megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját."

 

"Számomra semmi előny nem származott abból, hogy a földre kerültem. Csalódott vagyok a döntés miatt, de tovább kell lépnünk és 2-2-es eredménnyel térhetünk haza, ahol a teljesítményünből sokat meríthetünk. Lesz még a visszavágó előtt egy bajnoki mérkőzésünk, de tudjuk, hogy a következő mérkőzésen képesek leszünk problémát okozni számukra."

 

"Ez egy jó teljesítmény volt tőlünk, amelyre építhetünk és amelyhez képest még fejlődhetünk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League, 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!