Weghorst: Az egy különleges pillanat lesz!

Wout Weghorst elégedett azzal, ahogy Manchester United-karrierje kezdődött, de elismeri, hogy már nagyon várja első gólját Old Traffordon.


Weghorst folyamatosan Erik ten Hag kezdőcsapatában kap helyet azóta, hogy múlt hónapban kölcsönvettük a Burnley-től.

 

 A 30 éves játékos a szezon végéig szóló szerződést irt alá és örül, hogy részese lehet annak, hogy a Vörös Ördögök négy fronton küzdenek a sikerért.

 

 "Boldog vagyok. Azt szerettem volna mielőtt ide jöttem, hogy ennek részese legyek, fontos legyek, és a kezdet összességében jól sikerült" – mondta Wout nemrég a klubmédiának.

 

"Van még hova fejlődni és a dolgok még jobban is alakulhatnak, de kezdetben az a legfontosabb, hogy a meccsek megnyerésével olyan helyzetben kerüljünk, mint amilyenben most is vagyunk."

 

"Természetesen szeretnél minél nagyobb mértékben hozzájárulni ehhez azáltal, hogy gólokat szerzel és fontosnak érzed magad. Van még hova fejlődni, de jól haladunk."

 

Weghorst a harmadik United fellépésén, a Nottingham elleni Ligakupa meccsen Antony kipattanója után talált a hálóba.

 

Bár kétségtelenül megkönnyebbülés volt, hogy érkezése után ilyen hamar a kapuba talált, Wout most otthon szeretne gólokat szerezni a Leicester City és a Barcelona elleni két mérkőzésen.

 

"Akár az első, akár nem, csatárként a végén gólt akarsz szerezni. Ez a legjobb érzés, a legcsodálatosabb érzés" – tette hozzá a holland.

 

 "Ezért vagy csatár."

 

 "Várom az elsőt az Old Traffordon. Sajnos egy kicsit túl sokáig tart, de nyugodtnak kell maradnom és nagyon keményen dolgoznom."

 

 "Akkor remélhetőleg hamarosan bekövetkezik. Azt hiszem, az egy különleges pillanat lesz."

 

 

Weghorst a legutóbbi Leedsben és Barcelonában tett látogatása során szokatlan pozícióban tűnt fel, Ten Hag "10. pozícióban" használta őt a jó formában lévő Marcus Rashford mögött.

 

A változtatást - amelyről Erik úgy gondolja, segíthet az olyanoknak, mint Jadon Sancho és Bruno Fernandes, hogy jobban megtámadják a Rashford körüli területeket - először a Leeds elleni mérkőzés végén vetette be. Ten Hag azt mondta a meccs után, hogy látta Woutot játszani fiatalon középpályásként.

 

"Igen, ez tényleg fiatal koromban volt, hogy őszinte legyek!"  Wout elmosolyodott, amikor megemlítettük neki.

 

"Azt hiszem, 17 vagy 18 éves voltam akkoriban és még amatőrként játszottam Hollandiában, de Leedsben, a félidőben megemlítette nekem, hogy lenne ez a taktikai váltás."

 

 „Ez a második félidőben meg is történt és nekem jól esett. Valójában új volt és először játszottam ott, de nagyon tetszett."

 

 "Számomra az a legfontosabb, hogy segítsem a csapatot. Ez segített nekünk megnyerni a meccset ott és a védekező munkámat is elvégeztem."

 

 "Elvállaltam és úgy gondolom, hogy - különösen elsőre - elégedett lehetek vele.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!