De Gea: A közönség most volt a legjobb

David De Gea úgy véli, az izgalmas szezon legjobb hazai hangulata segített a Manchester Unitednek abban, hogy legyőzze a Barcelonát és bejusson az Európa-liga legjobb 16 csapata közé.


Mivel a spanyol kapus az a játékos, aki a legközelebb áll a közönséghez, jól össze tudja hasonlítani, milyen szintű támogatást kap a csapat a lelátóról.

 

"Valószínűleg ez volt a legjobb hangulat ebben a szezonban" - mondta a MUTV-nek. "A bemelegítéstől kezdve, majd a kezdőrúgás, hihetetlen volt.”

 

"Mindig jó, de ma még inkább. Ezért is szereztünk két gólt a második félidőben. Nagyszerű volt."

 

Persze bármennyire is csodálatosak voltak a szurkolók a pályán kívül, De Geanak és csapattársainak a pályán is meg kellett oldaniuk a feladatot. A brazil duó volt az, aki a legjobban teljesített, hiszen előbb Fred, majd Antony talált a hálóba, mellyel búcsúztatták a sztárokkal teletűzdelt vendég csapatot.

 

 

"Azt hiszem, mindketten nagyon jól játszottak" - dicsért a kapus.

 

"Antony néhány hétig sérülés miatt hiányzott. Az, hogy visszatért, jól játszott és gólt szerzett, nagyszerű a csapat számára.”

 

"Fred pedig megérdemel minden jót, ami vele történik, mert mindig nagyon keményen dolgozik a csapatért.”

 

"Még ha nem is játszik, mindig készen áll a játékra, a legjobbját nyújtja és megérdemli ezt."

 

De Geanak is bravúros hárítást kellett produkálnia, amikor Jules Kounde fejesét tolta fölé, ekkor rövid időre úgy tűnt, a Barcelona 1-1-nél visszaveheti a vezetést.

 

"Nem volt sok lehetőségük, de a második félidőben volt egy nagy pillanat, én viszont hárítottam" - mondta, amikor a remek védéséről kérdezték.

 

"Ismét segítettem a csapatnak, úgyhogy boldog vagyok, de azt hiszem, mindenki nagyszerűen játszott.”

 

"A csapat reakciója 1-0-s hátrányban hihetetlen volt. A második félidő szinte tökéletesen alakult. Két nagyszerű gólt szereztünk. Azt hiszem, ez egy igazán jó este volt mindenki számára."

 

A Vörös Ördögök egyes számú játékosa új rekord felállítására készül – ami a kapott gól nélküli meccseket illeti -, ezúttal azonban nem sikerült neki lehúzni a rolót, Robert Lewandowski épphogy, de legyőzte őt a büntetőpontról.

 

"Most néztem meg a büntető [döntés] visszajátszását, nem volt büntető" - reflektált De Gea, aki úgy érzi, Bruno Fernandes szabálytalanságát Balde ellen súlyosabbnak ítélték, mint amilyen valójában volt.

 

"Ő [Lewandowski] ugrott, így sokat kellett várnom. Nagyon közel voltam ahhoz, hogy hárítsak."

 

De Gea összességében úgy érezte, hogy csapata több, mint megérdemelten győzött, az MUTV-nek a következőket mondta: "Úgy gondolom, hogy már az első félidőben is vezethettünk volna 1-0-ra, volt néhány lehetőségünk.”

 

"Azt hiszem, a közönség, a hangulat, a játékosaink, szerintem minden adott volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Amint kiegyenlítettünk, tudtam, hogy még egy gólt fogunk szerezni és ez sikerült is."

 

"Az érzés nagyszerű. Mindenki készen áll a játékra. Az játékosok a padról nagyszerű munkát végeztek, és ez nagyon jó. Nagyszerű a hangulat az öltözőben."

 

"Nagyon jól érezzük magunkat és vasárnap újra belecsapunk, megpróbálunk minél hamarabb regenerálódni és a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!