Bruno: Ten Hag tudja, hogy kell működnie a dolgoknak

Bruno Fernandes az egyik legfőbb haszonélvezője Erik ten Hag idei ténykedésének a Manchester Unitednél.


A portugál karmestert az idei szezonban már számtalan poszton harcba küldte a holland menedzser, ezt pedig úgy tűnik, hogy a játékos nagyon élvezi.

 

Azonban a Vörös Ördögök 8-asát nem Erik taktikai húzásai nyűgözik le a legjobban. Bruno szerint ugyanis a Ten Hag által a pályán és azon kívülre vonatkozóan lefektetett elvárások azok, amelyek a United idei parádés formájához vezettek. 

 

A manchesteri játékoslegenda, Rio Ferdinand által a BT Sportnak készített "Between the Lines" sorozatban nyilatkozva Fernandes azt is felidézte, hogy milyen érzések uralkodtak a Manchester United öltözőjében Erik tavaly nyári megérkezésekor.

 

"Megérkezése után szinte azonnal indultunk a felkészülési túrára és az itteni, illetve az ottani edzéseken, de úgy általában mindenben kiemelkedő elvárásai voltak."

 

"Ezek az elvárásai az emberek felé: 'Csináld, vagy kikerülsz és nem fogsz játszani". Szóval kezdetben mindenki egy kicsit kíváncsi volt, 'tényleg meg fogja-e tenni vagy sem?'. Ha egy nagy játékos nem teszi azt, amit ő elvár tőle, kiteszi a csapatból vagy sem?"

 

"És megtette: számtalan alkalommal. Megcsinálta Cristianoval [Ronaldo], Jadonnal [Sancho] és még Marcusszal [Rashford] is."

 

 

Az óév utolsó napján, amikor Rashford csereként beállva 1-0-ra eldöntötte a Wolves elleni idegenbeli találkozót, Marcus "fegyelmezési okokból" került a kispadra.

 

A mérkőzésre visszaemlékezve Bruno elmondta, ez a döntés tiszteletet parancsolt a menedzsernek, amiért nem félt fontos pillanatban nagy döntést meghozni.

 

"Marcus valószínűleg a legjobb formájában volt a Wolves elleni meccsen" - idézte fel Fernandes.

 

"Hibázott, a menedzser pedig kitette őt a csapatból, amire minden ki úgy reagált, 'wow'."

 

"Az első pillanatban mindenki azt gondolta, 'wow, ő a legfontosabb játékosunk, szükségünk van rá', de másodszorra Daviddal [De Gea] ültem és azt mondtam neki, 'ennek így kell működnie'. Mert ha nem, akkor a fiatalabbak azt fogják gondolni, 'ha ennek nem lesz semmi következménye, akkor legközelebb az én esetemben sem lesz'."

 

"Szóval Erik akkor azt várta el Rashy-től, hogy mindenben kiegyensúlyozott legyen. Nem csak a játékban, a gólszerzésben és a teljesítményében, hanem a pályán kívül is. Marcus kezdetben mérges volt, mert játszani akart. De aztán nem tett semmi rosszat: elfogadta, beállt csereként, gólt szerzett és segített megnyerni a meccset. És itt van a vége a történetnek; ő és a menedzser együtt örültek és nevettek."

 

"Ennek így kell működnie. Én szülő vagyok; te is apa vagy. Néha olyan szabályokat kell meghoznod, amelyek kemények. Ha nem teszed, akkor fejedre nőnek és rövid időn belül már ők lesznek a házad tulajdonosai!" 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!