Beharangozó: Liverpool - Manchester United

Igazi bajnoki csemege elé nézünk a Premier League 26. fordulójában.


Erik ten Hag csapata az Aanfieldre látogat vasárnap délután 3 bajnoki pont megszerzésének céljából, a feladat viszont nem lesz egyszerű, mert a Vörös Ördögök legutóbb 2016 januárjában tudták legyőzni az ősi riválist idegenben, a legjobb eredményük pedig az ősi rivális otthonában 3 darab 0-0-ra végződő döntetlen volt.

 

A Liverpool jelenlegi formája nem a klub legszebb napjait idézi Klopp irányításával, hazai közönség előtt viszont továbbra is veszélyesek és szépen lassan a tabellán is kapaszkodnak egyre feljebb, ahogy a United is közelíthetne egy győzelem esetén az élmezőnyre.

 

A holland menedzser csapata tartja 3. helyét jelenleg 49 ponttal, mögöttük a Spursz 4 ponttal van lemaradva, előttük a City 6 pont előnnyel, de mindkét rivális 1 meccsel kevesebbet játszott a rekordbajnokhoz képest. a továbbra is listavezető Arsenal előnye 11 pont, ami kicsit soknak tűnik első ránézésre.

 

A felek legutóbbi csörtéjét a United nyerte még a szezon elején és ki ne emlékezne arra, hogy a Vörös Ördögök szekere ezután a győzelem után indult meg igazán.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Pool: Diaz (térdsérülés), Gomez (izomsérülés), Ramsay (térdsérülés), Thiago (izomsérülés), Arthur (izomsérülés), Keita (sérülés)

 

United: Eriksen (bokasérülés), Van de Beek (térdsérülés), Martial (izomsérülés), Sancho (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

a Liverpool legutóbbi 6 hazai bajnokiján veretlen a Manchester United ellen (3 győzelem 3 döntetlen) a 2016 januári 0-1-es vereség óta, ami a leghosszabb veretlenségi sorozatuk az Anfielden a Vörös Ördögök ellen az 1970-1979 közötti 9-es sorozatuk óta.

 

A Manchester Unitednek a legtöbb dupla győzelme egy szezonon belül a Liverpool ellen van a Premier League-ben (8). Legutóbb a 2015/16-os idényben sikerült oda-vissza legyőzni bajnokin az ősi riválist és most is összejöhet, mivel a szezon elején az Old Traffordon 2-1-re nyerni tudott Ten Hag csapata.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 7, Anfielden lejátszott bajnokijukon csupán 1 gólt tudtak szerezni, a legutóbbi 3 alkalommal pedig nem is voltak eredményesek. Mindössze egy eset van a két csapat közös történelmében, amikor 4 egymást követő bajnoki összecsapáson sem tudott a United gólt szerezni az ősi rivális otthonában. Ez a sorozat 1988-1992 között volt.

 

Ez lesz az angol labdarúgás két legeredményesebb csapatának 32. Premier League összecsapása vasárnap, amely a legtöbbet játszott meccs ezen a napon a Chelsea - Liverpool találkozók mellett. Klopp csapata legutóbbi 7 ilyen mérkőzésén veretlen volt (3 győzelem, 4 döntetlen) és a legutóbbi ilyen párharcát a Pool 0-5-re megnyerte 2021 októberében az Old Traffordon.

 

A Manchester United legutóbbi 11 Premier League mérkőzéséből csupán 1-et veszített el (8 győzelem, 2 döntetlen) mióta januárban 3-2-re kikaptak az Arsenaltól. A világbajnokságot követően azonban egyetlen csapat sem szerzett több pontot, mint a Vörös Ördögök, akik 23-at zsebeltek be azóta.

 

Ten Hag csapata legutóbbi 15 bajnokijának mindegyikén tudott gólt szerezni, amely jelenleg a leghosszabb sorozat a versenyben és a Vörös Ördögök leghosszabb gólszerzési sorozata óta, ami 17 bajnokin át tartott 2020 februárja és októbere között.

 

Mohamed Salah a maga 10 Unitednak lőtt góljával a legeredményesebb Liverpool játékos a Vörös Ördögök ellen. A 10 gól közül kilencet a legutóbbi 5 egymás elleni találkozójuk során szerzett és ebben az etapban minden meccsen eredményes volt az egyiptomi támadó.

 

A 2017/18-as szezon kezdete óta egyetlen játékos sem szerzett több gólt a Liverpool ellen minden sorozatot figyelembe véve, mint Marcus Rashford (6 gól, vele egálban még Harry Kane neve említhető), azonban a United támadója mind a 6 találatát az Old Traffordon lőtte.

 

A Pool elleni, augusztusi 2-1-es győzelem során Jadon Sancho és Marcus Rashford szállították a gólokat. Az utolsó angol játékos, aki egyetlen szezonon belül hazai pályán és idegenben is eredményes tudott lenni a Liverpool ellen a Vörös Ördögök színeiben az Tommy Taylor volt az 1953/54-es szezonban.

 

Marcus Rashford legutóbbi 10 Premier League mérkőzésén 10 gólt jegyez és a legutóbbi 5 mindegyikén eredményes volt. Csupán 3 ex-Vörös Ördög van a csapat történetében, aki zsinórban 6-szor is fel tudott iratkozni a gólszerzők listájára. Ők Ruud van Nistelrooy (ő 3 alkalommal is), Eric Cantona (1996 április) és Cristiano Ronaldo (2008 április).

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 61 (18 Liverpool siker, 14 döntetlen, 29 United győzelem)

Gólok: Pool 77, United 81

Kapott gól nélküli találkozók: Pool 17, United 18

Megítélt büntetők: Pool 7, United 5

Értékesített büntetők: Pool 5, United 3

Sárga lapok: Pool 92, United 118

Piros lapok: Pool 7, United 10

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Pool: V, GY, GY, D, GY

 

United: V, GY, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Pool - United 4-0 (2022.04.19.)

Pool - United 0-0 (2021.01.17.)

Pool - United 2-0 (2020.01.19.)

Pool - United 3-1 (2018.12.16.)

Pool - United 0-0 (2017.10.14.)

 

 

A csapatok legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

Pool: Salah 9 gól, Firmino 7 gól, Nunez 6 gól

 

United: Rashford 14 gól, Fernandes 5 gól, Sancho 4 gól

 

 

Premier League, 26. forduló

Liverpool - Manchester United

Anfield Road, 2023.03.05. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Andrew Madley

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold - Matip - Van Dijk - Robertson - Hendreson - Fabinho - Bajcetic - Salah - Gakpo - Jota

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Martinez - Shaw - Casemiro - Sabitzer - Fernandes - Weghorst - Garnacho - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League, 26. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!