Sabitzer: Az első gólom hatalmas érzés

A Manchester United középpályása, Marcel Sabitzer hatalmas dolognak nevezte első gólját a klub színeiben, miután szemfüles találatával a Vörös Ördögök hátrányból fordítva 3-1-re legyőzték a Fulhamet az FA-kupában.


Sabitzer az átigazolási időszak utolsó napján, januárban csatlakozott a Unitedhez a szezon végéig kölcsönbe, a német bajnok Bayern Münchentől.

 

Erik ten Hag csapatában mostanra kilencszer lépett pályára és komoly szerepet játszott abban, hogy a United már másodszor látogathat el a Wembleybe.

 

Az osztrák kikerülte a Fulham védelmét, majd egy pontos Luke Shaw beadásból ügyesen pattintotta a labdát Bernd Leno mellett a Fulham kapujában, első gólját jegyezve ezzel a United színeiben.

 

A mérkőzés után az ITV-nek és a MUTV-nek nyilatkozva a középpályás összefoglalta, mit érzett, amikor örömében csúszott a Stretford End felé.

 

"El voltam ájulva. Ezt kerestem: az Old Traffordon megszerezni az első gólt ezek előtt a csodálatos szurkolók előtt" - mondta Marcel. "És 2-1-es állásnál ez hatalmas volt. Jelenleg nagyon boldog vagyok. Nem tudtam elérni a jobb lábammal, így a bal lábammal próbáltam eltalálni, de bejött."

 

"Ez egy hatalmas győzelem” - folytatta. "Vissza akartunk térni a Wembleybe, sikerült. Az 1-0-s hátrány kemény volt, de visszajöttünk, jó meccs volt."

 

 

Aleksandar Mitrovic vezetéshez juttatta a Fulhamet, mielőtt Williant kiállították, mert kezével blokkolta Jadon Sancho lövését a gólvonalon. Miközben a brazil megkapta a pirosat, Mitrovicot és Marco Silva menedzsert is kiállították, így a „Falusiak” kilenc emberre fogyatkoztak.

 

Bruno Fernandes ebből adódó büntetőjével kezdődött a visszakapaszkodás, mielőtt Sabitzer góljával a Vörös Ördögök megszerezték volna a vezetést. Fernandes az utolsó percben szerzett találattal zárta le a délutánt, így a United 3-1-re megnyerte a mérkőzést és biztosította belépőjét a Wembleybe, hogy az elődöntőben a Brightonnal találkozzon.

 

Sabitzer hozzátette, hogy büszke volt a United csapatszellemére a mérkőzés során, különösen arra, hogy hittünk abban, hogy meg fogjuk szerezni a győzelmet:

 

"Úgy gondolom, hogy jó első félidőt játszottunk. Volt néhány lehetőségünk, amit kihagytunk. De a félidő után kijöttünk és kaptunk egy gólt, nem ezt akartunk. Szóval tudtuk, hogy ilyenkor nehéz és kemény lesz. De még mindig hittünk benne, jó volt a csapatszellem és a mentalitás, amit mindig láthatunk a pályán. A szurkolók csodálatosak voltak, hajtottak minket előre és nagyon örültünk, hogy sikerült.”

 

"Hogy igazságos legyek, azt kell mondanom, hogy kettős emberhátrányban a Fulhamnek nem volt könnyű. Így nekünk könnyebb lett. De jó a csapatszellemünk, jó a csapatunk. Látható és érezhető az öltözőben, a pályán és a pályán kívül is. Együtt dolgoztunk, közel állunk egymáshoz. Mindig összetartunk. Nagyon boldogok voltunk emiatt."

 

A United Brighton elleni összecsapása lesz a második alkalom ebben a szezonban, hogy Sabitzer és a Vörös Ördögök a Wembleybe utaznak, miután februárban a Newcastle United ellen már megnyerték ott a Ligakupát.

 

Az újabb trófeával a láthatáron Sabitzer kijelentette, hogy készen áll egy újabb összecsapásra a fővárosban.

 

"Ahogy mondtam, a meccs előtt nagyon koncentráltunk arra, hogy visszatérjünk a Wembleybe és ez sikerült is. Tudjuk, hogy kemény, erős ellenféllel fogunk találkozni. De jól fel fogunk rá készülni és rendben leszünk a döntőre.”

 

"Oda fogunk menni és megnyerjük, megyünk tovább."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!