Varane elbúcsúzott a francia válogatottól

A Manchester United védője, Raphael Varane búcsút intett a francia válogatottnak, miután nemrég visszavonult a nemzeti csapattól.


A 29 éves játékost a Kékek tegnap esti, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzése előtt köszöntötték újra a Stade de France-ban és a nézők hatalmas tapssal fogadták a pályán, Hugo Lloris, Blaise Matuidi és Steve Mandanda mellett, a szurkolók pedig egy utolsó lehetőséget kaptak, hogy Párizsban búcsút vegyenek Didier Deschamps 2018-as világbajnok csapatának négy tagjától.

 

Varane, aki 93 alkalommal lépett pályára hazája színeiben, a tavalyi, 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon Argentína ellen büntetőpárbajban elszenvedett vereséget követően befejezte válogatott karrierjét és kijelentette, hogy 29 évesen már nincs mit adnia hazájának.

 

Rapha hazája érdekében tett erőfeszítéseit és törekvéseit nem lehetett alábecsülni, és a tegnap esti fellépését követően a Vörös Örsögök védője az Instagramon köszönetet mondott a szurkolóknak az évek során nyújtott támogatásukért.

 

 

''Köszönöm szépen a csodálatos fogadtatást!!!! Micsoda megtiszteltetés, hogy így zárhatom le karrieremnek ezt a csodálatos fejezetét'' - írta a közösségi médiában tegnap este.

“Még a legmerészebb álmaimban sem tudtam volna mindezt elképzelni. Nincsenek elég erős szavak ahhoz, hogy leírjam a francia csapat iránti szeretetemet. Mindig is büszke voltam arra, hogy képviselhetem a hazámat. Áldott vagyok, hogy 10 éve viselhetem ezt a gyönyörű mezt. Mindent beleadtam, az első meccstől az utolsóig. Minden érzelmet átéltem. Felemelkedések és hullámvölgyek, és persze a csúcspont a világbajnokság! Mindvégig éreztem a támogatásotokat és a buzdításotokat. Ma egyszerűen boldog és büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek az útnak. Elkötelezett vagyok, hogy folytassuk ezt a gyönyörű örökséget, amit együtt építettünk, a “@generation.2018” révén. Mindig a francia csapatunk mögött fogok állni. Köszönöm.''

 

Kylian Mbappe első ízben volt kapitánya a francia válogatottnak, a Kékek pedig remek formát mutattak, hiszen 4-0-ra verték Hollandiát a közelgő Európa-bajnokság első selejtezőmérkőzésén.

 

Antoine Griezmann, Dayot Upamecano és Kylian Mbappe is betalált Párizsban, utóbbi ráadásul duplázott, miközben Varane a lelátóról nézte végig a mérkőzést, korábbi válogatott társai mellett.

 

Gratulálunk Rapha, a Franciaországgal elért eredményeidhez!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!