Martial lehet a szikra a United számára?

Anthony Martial sérüléséből való visszatérése felüdülés lehet a Manchester United számára a szezon hajrájához közeledve.


Ez az általános vélemény a "The Debate" e heti epizódjában, amely most teljes egészében megtekinthető itt:

https://www.manutd.com/en/mutv/detail/show/the-debate

 

Ben Thornley és David May korábbi United-játékosok Laurie Whitwell és James Robson újságírókkal közösen elemezték a vasárnapi, Newcastle elleni vereséget, ahol Martial csereként állt be, és két hónapos kihagyás után először lépett pályára.

 

A francia most már a héten a Brentford és az Everton elleni hazai meccseken is szerepet kaphat, amelyekről szintén szó esett és reméljük, hogy visszaszerezzük helyünket a Premier League első négy helyezettje között, miután a legutóbbi eredmények miatt az ötödik pozícióba estünk vissza.

 

"Kétségtelenül nagy segítségünkre lesz" - mondta Thornley.

 

"Nyilvánvalóan teljesen más játékos, mint Wout Weghorst, és minél több meccset játszunk és minél több lehetőséget kap, annál valószínűbb, hogy beilleszkedik a támadó hármasba és elkezd gólokat lőni."

 

Martial szezonját sérülések hátráltatták, ami miatt nem tudott tartósan érvényesülni. De azon a 15 meccsen, amin sikerült játszania, a francia hat gólt és két asszisztot jegyzett.

 

 

Thornley szeretné, ha innentől kezdve rendszeresebben láthatná a kezdő 11-ben, hiszen az Európa-liga negyeddöntője és egy FA-kupa elődöntő a Wembleyben szintén a láthatáron van.

"Kár, hogy nem volt [fitt] a szezon elejétől fogva" - mondta a korábbi szélső.

 

"Elfelejted, hogy Anthony Martial - Luke Shaw-t és David De Geát leszámítva - régebb óta van itt, mint bármelyik másik játékosunk, és talán még mindig arra vársz, hogy produkálja azt a szezont, ami igazán szemet gyönyörködtető lehet."

 

"Az egyik legjobb dolog, amit United-mezben valaha is tett az volt, amikor azt a mesés gólt szerezte a Liverpool ellen."

 

"Egyszerűen nem érzem úgy, hogy valaha is elérte volna azt az állandóságot, ahol ezt rendszeresen, szezonról szezonra láthattuk volna. Úgy gondolom azonban, hogy innentől kezdve egészen a szezon végéig a kezdőcsapatban kell lennie."

 

Közben May rámutatott, hogy Martial segíthet a munkamegosztásban a gólok tekintetében.

 

Marcus Rashford messze a góllövőlistánk élén áll ebben a szezonban 27 találattal, minden sorozatot figyelembe véve.

 

"Martial időnként briliáns" - mondta May, aki a ma esti, Brentford-meccs élő rádiós kommentátorcsapat tagja lesz.

 

"Néha nem elérhető, ezért ez lehet az a szikra, ami remélhetőleg mindenkire frissítően hat."

 

"A csapat eddig nagyon sokat támaszkodott Marcus góljaira, de ha van még valaki, például Martial, aki egy hihetetlenül jó játékos, akkor minden szép és jó."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!