Hogyan áll Rashford a 350 meccsesek táborában?

Szombat délelőtt, amikor nyilvánosságra került a Manchester United Everton elleni kerete, megerősítést nyert, hogy Marcus Rashford 350. alkalommal léphet pályára a klub színeiben.


Az akadémián végzett játékos lett ezzel a legújabb Vörös Ördög, aki elérte ezt a mérföldkövet, amit a 2-0-s győzelmünk alkalmával Anthony Martialnak adott, második félidei asszisztjával tett teljessé.

 

Még mindig csak 25 éves, de már 121 klubgóllal a neve mellett a jövő továbbra is fényesnek tűnik a wythenshawe-i születésű csatár számára.

 

A mérföldkő elérését követően megnéztük, Rashford hogyan áll a 350. mérkőzésüket elért korábbi játékosainkhoz viszonyítva, beleértve ez idő alatt elért sikereiket is.

 

RYAN GIGGS

Összes fellépés: 963

Életkor a 350. mérkőzésen: 25 év

 

Giggs a United minden idők legtöbbet szereplő játékosa, 1999. április 7-én, a Juventus elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén érte el 350. fellépését - és a 90. percben egyenlített az Old Traffordon. Ekkorra már négyszer megnyerte a Premier League-et és kétszer az FA-kupát, és csak hetekre volt attól, hogy segítsen a klubnak az ikonikus triplázásban.

 

SIR BOBBY CHARLTON

Összes fellépés: 758

Életkor a 350. mérkőzésen: 27 év

 

Sir Bobby egy évvel azelőtt, hogy Angliával világbajnoki címet szerzett elérte a 350. mérkőzését. 1965. április 19-én Charlton szerezte a harmadik gólunkat a Birmingham City elleni 4-2-es idegenbeli győzelem alkalmával, ezzel pedig megnyertük a bajnokságot abban a szezonban. Addigra már bajnoki címet és egy FA-kupát nyert a Vörös Ördögökkel, valamint három egymást követő FA Youth Cupot, mielőtt az első csapatba került. Természetesen a döntőben létfontosságú két gólt szerzett, amikor 1968-ban megnyertük történelmünk első európai kupáját.

 

PAUL SCHOLES

Összes fellépés: 718

Életkor a 350. mérkőzésen: 28 év

 

Scholesy 2002. december 28-án lépett pályára 350. alkalommal, amikor a Vörös Ördögök 2-0-ra legyőzték a Birmingham Cityt az Old Traffordon és ezzel megszereztük hatodik Premier League-győzelmünket. Scholes - aki szintén az akadémián végzett a '92-es évfolyamban - kreatív motorja volt az 1998/99-es bajnoki címet nyerő csapatnak és emlékezetes gólt szerzett a Barcelona elleni elődöntőben, amikor 2008-ban ismét megnyertük a Bajnokok Ligáját. Paul hihetetlen 11 Premier League-győzelemmel fejezte be pályafutását.

 

BILL FOULKES

Összes fellépés: 688

Életkor a 350. mérkőzésen: 29 év

 

Bill Foulkes az 1961/62-es szezon elején érte el a 350 mérkőzéses határt, amikor a United 1961. szeptember 18-án 1-1-es döntetlent ért el az Aston Villa ellen idegenben. A „Busby Baby”-k egyikeként ünnepelt játékos tagja volt annak a csapatnak, amely 1956-ban és 1957-ben egymás után nyerte meg az első osztályú bajnoki címet. Charltonhoz hasonlóan Foulkes is 1968-ban - tíz évvel azután, hogy túlélte a müncheni légikatasztrófát - története első európai kupáját nyerte meg.

 

GARY NEVILLE

Összes fellépés: 602

Életkor a 350. mérkőzésen: 27 év

 

Gary Neville 350. mérkőzésén a United 2002. szeptemberében Ruud van Nistelrooy büntetőjének köszönhetően 1-0-ra legyőzte a Spurst. Ez egy évtizeddel azután történt, hogy a saját nevelésű jobbhátvéd a '92-es évfolyammal az FA Youth Cup megnyeréséhez segítette a klubot. Neville 1999-ben tagja volt a triplázó csapatnak, később pedig a Vörös Ördögök csapatkapitánya volt, mielőtt 2011-ben visszavonult, rengeteg trófeával, köztük nyolc Premier League-aranyéremmel a nyakában.

 

WAYNE ROONEY

Összes fellépés: 559

Életkor a 350. mérkőzésen: 26 év

 

Minden idők legtöbb gólját szerző csatárunk a 350. mérkőzésén duplázott a klub színeiben a 2012. február 11-én, a Liverpool ellen aratott 2-1-es győzelem alkalmával. Wayne ekkor már 166-szor volt eredményes a klub színeiben, négyszer nyerte meg a Premier League-et és egyszer a Bajnokok Ligáját. Összesen 253 gólt termelt, amellyel feladta a leckét Rashfordnak és a többi jövőbeli játékosnak is.

 

 

Meg tudja előzni őket Marcus?

 

Ahogy maga Rashford is mondta egy Instagram-posztban a minap, "rengeteg van még a tankban", még akkor is, ha az Everton-meccsen szerzett sérülése miatt ideiglenesen megtorpanhat lenyűgöző fejlődése Erik ten Hag irányítása alatt. Az idei szezon volt eddig a legjobbja a United színeiben, 10-es számú játékosunk eddig 28 alkalommal talált a hálóba minden sorozatban.

 

A 25 éves játékos már öt trófeát nyert a Vörös Ördögökkel és ebben a szezonban még legalább kettőre van esélye, mivel a United bejutott az FA-kupa elődöntőjébe és az Európa-liga negyeddöntőjébe.

 

Megvan a lehetőség arra, hogy Rashford - aki 18 évesen debütált - az elkövetkező években még feljebb lépjen a fellépési- és góllövőlistán, miközben tovább építi maradandó örökségét a klubnál.

 

Gratulálunk a 350. mérkőzésedhez, Marcus – csak így tovább!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!